Dokuś Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ja dzisiaj to upolowalem Tak, jest kompletna.Jest to Mitchell Cuiller Pickwell, już od bardzo dawna nieprodukowany model.Dzięki Mieczysław! ...Wojtek, Ty farciarzu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) To oraz blinker to extra dodatek... całość za 18,70 Mitchell już drugi i ponownie jako "przyłów" przy polowaniu na czaple Edytowane 27 Marca 2017 przez wojti80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 To oraz blinker to extra dodatek... całość za 18,70 Mitchell już drugi i ponownie jako "przyłów" przy polowaniu na czapleSzkoda ,że nie na kormorany...Trzecia górna od lewej to 'troć'?listk jak mepps adour.Trzecia dolna od prawej listek jak 'celta' rublex. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Bob wszystkie są w bardzo podobnym stanie, wymagają conajmniej gruntownego czyszczenia. Dostaniesz dwa, sam wybierzesz i zdecydujesz co zrobisz z drugim Oba przystojniaczki już u mnie.Ukłony dla ofiarodawcy dzięki dla "pośrednika" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Mój już po serwisie.Morethan A.D. 1973 & Twin Power A.D. 1984 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Mój już po serwisie.Morethan A.D. 1973 & Twin Power A.D. 1984 He he!... Akurat! ;) Ale w tamtych czasach, to była ta półka - i cenowa i jakościowa! Ładne fanty! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 W '80tych to miałem fajną Daiwę BG 30 jak pomnę...C4 stawał pod Aglią 2,a Finessa 220 zasysała cienkie żyłki pod szpulę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Jakościowo to chciałbym żeby obecnie Stella miała tej klasy przekładnię z takich materiałów jak te dwa antyki. Luz na rotorze... nie istnieje. Po kilkudziesięciu latach użytkowania.C4 raczej nie, może taki jak moj, czyli C4X , o przełożeniu 6:1? Na slimaku takie przełożenie faktycznie daje opory. Edytowane 27 Marca 2017 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 No tak, ale luz na rotorze zależy od łożyska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Wpadły mi w ręce takie skarby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Niezły hak!Moje nowe nabytkiBardzo mnie cieszy Jętka 4 z aluminiową leciutką paletka. to dopiero druga czwórka w moich zbiorach. Co do c4 Mój ciągle łowi- uwielbiam go Mam również dwie c3 niestety w słabym stanie. z Chęcią dałbym komuś na serwis kto ma pojęcie jak doprowadzić je do ładu.Może jacyś chętni.? Edytowane 28 Marca 2017 przez wojti80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Mogę...co oznacza słaby stan C3?zużycie czy uszkodzenia?niektóre luzy można skasować.Panewki ew. Można dorobić,gorzej z przekładnią...chociaż mam znajomego zegarmistrza , dla niego nie ma niemożliwych choć są nieopłacalne. Edytowane 28 Marca 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Coma, BOB1, Etherni... kołowrotki wysłane wczoraj. Okazało się jednak, że mam pewne trudności z liczeniem do trzech... Ale to chyba nie problem. k.jpg Woblero-klocków nikt nie rozpoznaje? Tak też myślałem. Swego czasu przepytywałem bez efektów pół spinningowej Małopolski. SzkodaWitam,przepiękne precjoza .Mam takie nieśmiałe pytanie ,czy znalazła by się szpulka do 220. Chętnie bym nabył drogą kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Ja nie mam ale popytam wśród znajomych. W Niemczech te kołowrotki są dalej w częstym użyciu. Jeśli to potrzeba nagła i paląca to za stówkę jest na ebay'u. http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xquick+220.TRS0&_nkw=quick+220&_sacat=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dzięki za odzew ale to nie ten model.Ja potrzebuje do DAM QUICK 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) C3 w malowaniu limitowanym, czyli zielony z kremowym rotorem, i drewnianym knobem, to od dawna mi się marzy. Już nie tak jak w latach 90', już bardziej dla posiadania niż łowienia, ale... Tylko ceny lekko chore, ostatnio na olx ktoś żądał ponad 1000 za niego, na ebayu jak się pojawia to minimum 200$. Edytowane 28 Marca 2017 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Ciekawe. Około 3 miesięcy temu wystawiłem na jerku za 100 zł i nawet nikt się nie zapytał. . I dobrze , niech sobie leży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Albo przegapiłem, albo cos... Podeślesz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Niezły hak!Moje nowe nabytkiczapla.jpgBardzo mnie cieszy Jętka 4 z aluminiową leciutką paletka. to dopiero druga czwórka w moich zbiorach. Co do c4 Mój ciągle łowi- uwielbiam goc4.jpg Mam również dwie c3 niestety w słabym stanie. z Chęcią dałbym komuś na serwis kto ma pojęcie jak doprowadzić je do ładu.Może jacyś chętni.? Te obrotówki, to historia prawdziwie polskiego spinningu.Zastanawia mnie tylko po co do ciężarka ekscentrycznego zamocowano dodatkowo krętlik? Czyżby ciężarek ten nie zabezpieczał obrotówki przed skręcaniem żyłki? Edytowane 29 Marca 2017 przez MieczysławS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Foto 5 Adour 2 ? zgubił ciężarek...z tego co pamiętam można go było przełożyć pod listek.Wszystkie Adoury znakomicie pracują zarówno z przednim obciążeniem jak i obciążeniem umieszczonym pod listkiem.Jednak z uwagi na to, że listek wiruje bardzo blisko osi obrotówki, oryginalne, montowane z przodu, relatywnie szerokie obciążenie montowane w pierwszej generacji tych obrotówek - zamontowane pod listkiem by z nim kolidowało. Lepiej zatem pod listkiem zamontować wydłużone, wrzecionowate obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 U mnie zagościł nowy złom I taki bandziorek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 U mnie zagościł nowy złomI taki bandziorek Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJacek, gdzie Ty to zdobyłeś? (Wojtka serce tego może nie wytrzymać! ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Meppsy "JDM": Plus kilka nowości: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Niestety ster stały moja nieuwaga ,źle spojrzałem ogarniając całość zdobyczy. Tak czy siak jedzie do szafy.Pawełku, jako, że dzisiaj odebrałem ławicę woblerów od Ciebie (fotki będą ) muszę sprostować , sprostowanie. Otóż ster jest (był) ruchomy a mechanizm analogiczny do ABU Hi-Lo. Nie chce się ruszyć a ja wolę nie robić niczego na siłę (fota będzie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Pawełku, jako, że dzisiaj odebrałem ławicę woblerów od Ciebie (fotki będą ) muszę sprostować , sprostowanie. Otóż ster jest (był) ruchomy a mechanizm analogiczny do ABU Hi-Lo. Nie chce się ruszyć a ja wolę nie robić niczego na siłę (fota będzie ) No to pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi