Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

To oraz blinker to extra dodatek... całość za 18,70  :rolleyes:

Mitchell już drugi i ponownie jako "przyłów" przy polowaniu na czaple

Szkoda ,że nie na kormorany...

Trzecia górna od lewej to 'troć'?listk jak mepps adour.Trzecia dolna od prawej listek jak 'celta' rublex.

• Like 1

Jakościowo to chciałbym żeby obecnie Stella miała tej klasy przekładnię z takich materiałów jak te dwa antyki. Luz na rotorze... nie istnieje. Po kilkudziesięciu latach użytkowania.

C4 raczej nie, może taki jak moj, czyli C4X , o przełożeniu 6:1? Na slimaku takie przełożenie faktycznie daje opory.

Edytowane przez etherni

Niezły hak!

Moje nowe nabytki

post-48315-0-24133000-1490706352_thumb.jpg

Bardzo mnie cieszy Jętka 4 z aluminiową leciutką paletka. to dopiero druga czwórka  w moich zbiorach.

Co do c4 

Mój ciągle łowi- uwielbiam go

post-48315-0-74358400-1490706361_thumb.jpg

Mam również dwie c3 niestety w słabym stanie. z Chęcią dałbym komuś na serwis kto ma pojęcie jak doprowadzić je do ładu.

Może jacyś chętni.? :rolleyes:

Edytowane przez wojti80
  • Like 1

Mogę...

co oznacza słaby stan C3?zużycie czy uszkodzenia?

niektóre luzy można skasować.Panewki ew. Można dorobić,gorzej z przekładnią...chociaż mam znajomego zegarmistrza , dla niego nie ma niemożliwych choć są nieopłacalne.

Edytowane przez darek1

Coma, BOB1, Etherni... kołowrotki wysłane wczoraj. Okazało się jednak, że mam pewne trudności z liczeniem do trzech... ;)  Ale to chyba nie problem.

attachicon.gifk.jpg

Woblero-klocków nikt nie rozpoznaje? Tak też myślałem. Swego czasu przepytywałem bez efektów pół spinningowej Małopolski. Szkoda

Witam,przepiękne precjoza .Mam takie nieśmiałe pytanie ,czy znalazła by się szpulka do 220. Chętnie bym nabył drogą kupna.

Ja nie mam ale popytam wśród znajomych. W Niemczech te kołowrotki są dalej w częstym użyciu. Jeśli to potrzeba nagła i paląca to za stówkę jest na ebay'u.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xquick+220.TRS0&_nkw=quick+220&_sacat=0

C3 w malowaniu limitowanym, czyli zielony z kremowym rotorem, i drewnianym knobem, to od dawna mi się marzy. Już nie tak jak w latach 90', już bardziej dla posiadania niż łowienia, ale... Tylko ceny lekko chore, ostatnio na olx ktoś żądał ponad 1000 za niego, na ebayu jak się pojawia to minimum 200$.

Edytowane przez etherni

Niezły hak!

Moje nowe nabytki

attachicon.gifczapla.jpg

Bardzo mnie cieszy Jętka 4 z aluminiową leciutką paletka. to dopiero druga czwórka  w moich zbiorach.

Co do c4 

Mój ciągle łowi- uwielbiam go

attachicon.gifc4.jpg

Mam również dwie c3 niestety w słabym stanie. z Chęcią dałbym komuś na serwis kto ma pojęcie jak doprowadzić je do ładu.

Może jacyś chętni.? :rolleyes:

Te obrotówki, to historia prawdziwie polskiego spinningu.

Zastanawia mnie tylko po co do ciężarka ekscentrycznego zamocowano dodatkowo krętlik? Czyżby ciężarek ten nie zabezpieczał obrotówki przed skręcaniem żyłki?

Edytowane przez MieczysławS
  • Like 1

Foto 5 Adour 2 ? zgubił ciężarek...z tego co pamiętam można go było przełożyć pod listek.

Wszystkie Adoury znakomicie pracują zarówno z przednim obciążeniem jak i obciążeniem umieszczonym pod listkiem.

Jednak z uwagi na to, że listek wiruje bardzo blisko osi obrotówki, oryginalne, montowane z przodu, relatywnie szerokie obciążenie montowane w pierwszej generacji tych obrotówek - zamontowane pod listkiem by z nim kolidowało. Lepiej zatem pod listkiem zamontować wydłużone, wrzecionowate obciążenie.

Niestety ster stały moja nieuwaga ,źle spojrzałem ogarniając całość zdobyczy. Tak czy siak jedzie do szafy.

Pawełku, jako, że dzisiaj odebrałem ławicę woblerów od Ciebie (fotki będą ;) ) muszę sprostować , sprostowanie. Otóż ster jest (był) ruchomy a mechanizm analogiczny do ABU Hi-Lo. Nie chce się ruszyć a ja wolę nie robić niczego na siłę  :P  :D (fota będzie :) )

Pawełku, jako, że dzisiaj odebrałem ławicę woblerów od Ciebie (fotki będą ;) ) muszę sprostować , sprostowanie. Otóż ster jest (był) ruchomy a mechanizm analogiczny do ABU Hi-Lo. Nie chce się ruszyć a ja wolę nie robić niczego na siłę  :P  :D (fota będzie :) )

No to pięknie.