Franc Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 I kolejna odsłona Pirata , ale taki się chyba nie pojawił i przeogromny błyszcz Abu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 I kolejna odsłona Pirata , ale taki się chyba nie pojawił i przeogromny błyszcz Abu Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMiałeś już do tej wody nie wchodzić!... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Słusznie! wiadomo gdzie jest miejsce "swensonów" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Witajcie. To moja dzisiejsza dostawa, 4 gnomy i 9 morsów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Nie chwalicie moich skromnych zbiorów, więcej się nie pochwalę:-/ . Na te blaszki złowiłem za dzieciaka pierwszego paika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Spokojnie. Fajne blachy. Od morsow zaczęła sie moja fascynacja polspingiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Wojtuś morsy to blachy uniwersalne do tej pory :P Edytowane 31 Marca 2017 przez Rajfel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 No chyba przed majem dorzucili na półki w sklepach troszkę tych blaszek To moje ostatnie zakupy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Przed chwilą zapukał kurier i młynki od Kolegi Sayonara są już u mnie Z tego miejsca chciałbym podziękować Darczyńcy za ten wyjątkowy prezent. W mojej rodzinie tradycja wędkarska zaczyna się ode mnie dlatego niezmiernie ciekawym doświadczeniem było wzięcie do ręki kawałka historii. Muszę stwierdzić, że kiedyś wcale nie było tak źle Mniemam, że te DAMy sporo przeżyły. Na pewno wymagają czyszczenia, wyglądają jakby nikt długo się nimi nie opiekował ale jestem pewien, że jak poświęci się im trochę serca i czasu to jeszcze posłużą. Kręcą nienajgorzej. Swój przeserwisuję i spróbuję nań łowić.Pewnie dla Was to nic nowego ale mnie zaskoczyło ciekawe rozwiązanie blokady obrotów wstecznych albo raczej czegoś w rodzaju skrzyni biegów zamiast niej Na jedynce kręcimy tylko we właściwym kierunku czemu towarzyszy dźwięk terkotki. Na środkowym mamy neutral - można kręcić w obie strony i jest przy tym cicho. Natomiast najbardziej zastanawia mnie trójka - możemy kręcić tylko do tyłu i słychać terkotkę... Jakie to miało przeznaczenie? No i w tych Quikach nie da się (albo jeszcze nie umiem) zamknąć kabłąka ręką.Jutro może uda się wpaść Eterniemu po swoją sztukę. Jeśli tak się stanie to postaram się wysłać resztę w piątek, jeśli nie to zrobię to w przyszłym tygodniu.Ten kabłąk da się zamknąć ręką,a w zasadzie paznokciem...po przeciwnej stronie od rolki jest zapadka wystarczy pociągnąć w dół.Wczoraj odebrałem prezent 4 klona od Roberta za który serdecznie Wszystkim Dziękuję!Mój egzemplarz jest w doskonałym stanie technicznym i po cichu prosił mnie bym go zabrał nad Parsętę ...Jak mógłbym mu odmówić?!Shimano też wezmę ,bo nie lubię fochów!?!Aha ten Neutral jest do właściwego działania hamulca po przełożeniu korby na prawą stronę.Model 1973 1:3,5 i zero luzów!!!Piękny bursztynowy smar w środku-czysty!!!Jedynie naklejki z rybką brakuje zastąpię ją łuską ze srebrnego łososia.Chyba postawię koło łóżka i jak się obudzę to widok mnie powita.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 (edytowane) Miło było cię gościć i pogadać na tematy nie tylko wędkarskie. A tak fajnie się gadało, że zapomniałem uwiecznić na focie Twoją postać na tle "mojej szafy" przy której spędziliśmy większość czasu Edytowane 31 Marca 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Miło było cię gościć i pogadać na tematy nie tylko wędkarskie. A tak fajnie się gadało, że zapomniałem uwiecznić na focie Twoją postać na tle "mojej szafy" przy której spędziliśmy większość czasu Ja też chcę do szafy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 A jakiż to problem, zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 A jakiż to problem, zapraszam Dzięki Robert! Pewnie ta chwila kiedyś nadejdzie! ...A do tego czasu kolekcja znów się powiększy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Teraz się "wychodzi z szafy", a tu wszyscy chcą do środka... Może trzeba jakieś stowarzyszenie założyć, zażądać uznania wędkarstwa za orientację, i obwołać Roberta prezesem klubu, wszak już doszliśmy do tego, że to Pierwszy Perwert Sprzętowy Kraju. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Chyba zbyt mocna teza. A co do stowarzyszenia to już takie, nieformalne istnieje. Jego członkami są wszyscy, którzy bezinteresownie zasilili zbiór w szafie lub dali cynk, że gdzieś mogę wyrwać fajny towar. Ale czy nazwał bym ich Pervertami? ...aspiracji prezesowskich nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Ale co tam teorie. Liczą się fakty Oto ławica od Pawła (@Welpa) Nie oznakowane i takie z logami Polskie Hi - Lo (jednak z regulacją ustawień steru ) radzieckie Aqua I prezent od Krzysztofa (@Krab) ... ukłony ((nowy, fajny "drewniak" do zobaczenia w mojej szafie zapraszam) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) " AQUAL " to jest super temat mimo upływu lat. Full ryb na to łapię. Nienaganna praca.GRATULUJĘ szafy i uporu w zdobywaniu cudeniek. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) "Aqua" od aquarius i haczyk przypominający literę L.Pytałem Jacka "Padalca" : to Leon z "Beduinem" Pawłem robili wobki,mam kilka sprawnych i garść pomalowanych korpusów do zmontowania...Te rapalowate z wklęsłym sterem oznaczone 'z' kto robił? Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak dla porządku: Nie Aqua tylko Aqual. Bo to L w kształcie haczyka To jest akurat "duża glapka" ale wersja późniejsza, nieco mniej wygrzbiecona od pierwszego modelu. (oba wzory były robione równolegle) Woblery zaczęli robić istotnie Leonard z Andrzejem ( Beduinem). Strugali je ręcznie ze spienionej piany w warsztaciku na Grochowskiej. Potem zaczęli robić z piany i form w Aninie i wówczas firma rozrosła się o dodatkowych wspólników Michała i .... kurcze chyba Piotrek. Potem formy przejął Andrzej (Beduin) i zaczął rozkręcać firmę w Płytnicy, ale coś nie poszło. Tą firmę ostatecznie ja uruchomiłem i przez lat bodaj 4 glapki były pod szyldem Big Fish i trochę Robinson. Tego banana łamanego na zbiorowym zdjęciu nie wykluczone że też robiłem pod nazwą Orlik ale musiałbym z bliska zobaczyć przód i spód. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez thymalus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar233 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Listonosz dzis dostarczył Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez mar233 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Tak dla porządku: Nie Aqua tylko Aqual. Bo to L w kształcie haczyka To jest akurat "duża glapka" ale wersja późniejsza, nieco mniej wygrzbiecona od pierwszego modelu. (oba wzory były robione równolegle) Woblery zaczęli robić istotnie Leonard z Andrzejem ( Beduinem). Strugali je ręcznie ze spienionej piany w warsztaciku na Grochowskiej. Potem zaczęli robić z piany i form w Aninie i wówczas firma rozrosła się o dodatkowych wspólników Michała i .... kurcze chyba Piotrek. Potem formy przejął Andrzej (Beduin) i zaczął rozkręcać firmę w Płytnicy, ale coś nie poszło. Tą firmę ostatecznie ja uruchomiłem i przez lat bodaj 4 glapki były pod szyldem Big Fish i trochę Robinson. Tego banana łamanego na zbiorowym zdjęciu nie wykluczone że też robiłem pod nazwą Orlik ale musiałbym z bliska zobaczyć przód i spód. Panowie, woblery, które pokazałem to AQUA USSR (radzieckie) AQUAL ... to zupełnie inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Panowie, woblery, które pokazałem to AQUA USSR (radzieckie) AQUAL ... to zupełnie inny temat Pokazałeś w ławicy od Pawła glapkę robioną przez Aqual. Jest ona na osobnym zdjęciu srebrna, czarny grzbiet, płaska i garbata Plus dałeś fotkę steru z napisem Aqual i o tym wobku piszemy. Plus w owej "ławicy" jest łamany banan o którym pisałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Andrzej...skąd ja Pawła wytrzasnąłem?!SKS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Banany są chyba dwa bezsterowe...żółty podwoziem do góry ;-)glapki super skuteczne na wszystko!?strach do wody włożyć :-)) Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Pokazałeś w ławicy od Pawła glapkę robioną przez Aqual. Jest ona na osobnym zdjęciu srebrna, czarny grzbiet, płaska i garbata Plus dałeś fotkę steru z napisem Aqual i o tym wobku piszemy. Plus w owej "ławicy" jest łamany banan o którym pisałem....wszystko jasne PS może z powodu, że w tym momencie jestem bardziej skupiony nad pozyskaniem pewnego, zacnego obiektu do "mojej szafy"! Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi