Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Standardowe uzbrojenie Meppsa ( szczególnie w  numeracji od 4 w górę)

zawsze kiepsko się sprawdzało. Barbarian od VMC to co innego. Do dziś

może skutecznie konkurować z Japońcami.

Standardowe uzbrojenie Meppsa ( szczególnie w  numeracji od 4 w górę)

zawsze kiepsko się sprawdzało. Barbarian od VMC to co innego. Do dziś

może skutecznie konkurować z Japońcami.

koledzy wystarczy vmc 9651 i w całej swojej numeracji za takie pieniądze inni wysiadają i dodatkowo ma krótki trzonek dlatego używają ich do woblerów i ja do obrotówek i wahadłówek ,fakt vmc 9649 troci nie wytrzyma .

... a w tym przypadku gotów jestem podzielić się z zainteresowanymi, dubletami z tego fajnego zestawu (to od razu zadeklarowałem Andrzejowi po odbiorze przesyłki). :P  :)

Faktycznie Jacku, odwdzięczam się niekiedy zasilając innych zbiory na tej samej zasadzie :) ...oglądania "szafy" a nawet macania jej zawartości bez opłat ;) jeszcze nikomu nie odmówiłem a nawet wręcz przeciwnie. Więc zapraszam :)   

• Like 2

Co prawda na majówce na Żarnowcu raczej nie połowiłem to jednak opłacało się jechać tyle kilometrów. Spotkanie z przyjaciółmi i ...odebrałem takie fanty :D

Profil: Vega 4, Kiełb, Luxor 5

Polsping: Lax, Delfin 100, Dunajec II.

Fabryczny zestaw obrotówek w trzech rozmiarach: ?

Sea Mepps 2

post-52107-0-55113600-1493915312_thumb.jpg

Wcześniej odebrałem:

post-52107-0-52068200-1493915360_thumb.jpg

• Like 6

Te obrotówki od Andrzeja, to u mnie wywołują ślinotok. I to wcale nie kolekcjonerski, a użytkowy.

Może dobrze, że takie akurat cuda, trafiają do słynnej szafy, bo u mnie by łowiły, czyli ryzykowały pozostanie w wodzie na wieki. Bo te stare, po prostu są lepsze.

Do obrotówki mam sentyment wyjątkowy, bo to była przynęta, która otworzyła moją drogę do spinningu. Moi nauczyciele wędkarstwa byli splawikowcami/grunciarzami. Pierwsze próby to był Mepps black fury, i ten szok, że można łowić ryby na "śmiganego". Po wielu latach przerwy, powrót do wędkowania i pierwszy pstrąg, na obrotówkę.

Teraz, prosze państwa zapraszam do ubawu. Otóż, mając jakieś pojecie o łowieniu pstrąga, bolenia, klenia, sandacza, uczę się ... szczupaka. I o ile dobranie woblera do trolla jakoś mi wychodzi, to z brzegu, stara dobra wirówka robi swoje. Bo inaczej nie umiem. Nagle, całe moje wędkowanie wróciło do korzenia, do prostoty.

• Like 5

Ale nie będę się dołował tym bardziej, że dzisiaj odebrałem przesyłkę od mackot_88. Piękny zestaw, który musi wylądować w "mojej szafie" :D Taki mix Czapli z Heddonem ;)  :) (pudełka jeszcze nie zidentyfikowałem) 

Dzięki Maćku

post-52107-0-37025600-1494259458_thumb.jpg

post-52107-0-36732100-1494259485_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 6

Piękny zestaw

Taka czapla robi u mnie za dogera przy połowie troci na rybki :rolleyes: i sprawuje się wyśmienicie. Mam ich kilka więc ryzykuje :)

teraz zapytanie - ktoś coś na ten temat?

attachicon.gifeska.jpg

Oczywiście kolega wspomina o sprzęcie wedkarskim produkowanym przez Tadeusza Kubuja z Chotomowa. Zastanawia mnie jednak znak zakładów wytwórczych sprzętu wędkarskiego POLSPING na przynecie z napisem Fisher.Nie słyszałem o współpracy tych dwóch wytwórni...

Te wahadłówki były produkowane lub jeszcze są w Chotomowie koło Legionowa. Ogólnie założyciel umarł niestety parę lat temu. Z tego co mi się obiło o uszy ktoś przejął produkcję...

Edytowane przez Cez@ry
  • Like 4