BOB1 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Co by nie było, moje z tymi słabymi kotwicami, które wody nie widziały ... już jej nie zobaczą więc pozostaną takie jakie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Standardowe uzbrojenie Meppsa ( szczególnie w numeracji od 4 w górę)zawsze kiepsko się sprawdzało. Barbarian od VMC to co innego. Do dziśmoże skutecznie konkurować z Japońcami. Standardowe uzbrojenie Meppsa ( szczególnie w numeracji od 4 w górę)zawsze kiepsko się sprawdzało. Barbarian od VMC to co innego. Do dziśmoże skutecznie konkurować z Japońcami.koledzy wystarczy vmc 9651 i w całej swojej numeracji za takie pieniądze inni wysiadają i dodatkowo ma krótki trzonek dlatego używają ich do woblerów i ja do obrotówek i wahadłówek ,fakt vmc 9649 troci nie wytrzyma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) Chyba trochę wybiegliśmy poza temat.Natomiast ten zestaw, który podarował mi Andrzej Stanek jest na pewno "historią Polskiego spiningu" Dzięki Andrzeju (i Twojej Mamie )Muszę to dodać do "mojej szafy" Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez BOB1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Super podarek.???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Widzę ze Andrzej zaczyna majątek rodowy rozdawać [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Jacek - kupując kilkadziesiąt lat temu miałem na myśli przyszłe pokolenia. Mama (80 lat) dobrze je zahibernowała, przetrwały ku chwale "szafy" BOB-a. Jak by nie było PRL zaczyna być modny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dobrze że ten Robert jest ile radości sprawia pozbycie się starych przedmiotów , a i niekiedy sowicie wynagrodzi no i zapewnia że już bez dodatkowych opłat będzie można szafę zobaczyć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 ... a w tym przypadku gotów jestem podzielić się z zainteresowanymi, dubletami z tego fajnego zestawu (to od razu zadeklarowałem Andrzejowi po odbiorze przesyłki). Faktycznie Jacku, odwdzięczam się niekiedy zasilając innych zbiory na tej samej zasadzie ...oglądania "szafy" a nawet macania jej zawartości bez opłat jeszcze nikomu nie odmówiłem a nawet wręcz przeciwnie. Więc zapraszam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Co prawda na majówce na Żarnowcu raczej nie połowiłem to jednak opłacało się jechać tyle kilometrów. Spotkanie z przyjaciółmi i ...odebrałem takie fanty Profil: Vega 4, Kiełb, Luxor 5Polsping: Lax, Delfin 100, Dunajec II.Fabryczny zestaw obrotówek w trzech rozmiarach: ?Sea Mepps 2 Wcześniej odebrałem: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Te obrotówki od Andrzeja, to u mnie wywołują ślinotok. I to wcale nie kolekcjonerski, a użytkowy. Może dobrze, że takie akurat cuda, trafiają do słynnej szafy, bo u mnie by łowiły, czyli ryzykowały pozostanie w wodzie na wieki. Bo te stare, po prostu są lepsze. Do obrotówki mam sentyment wyjątkowy, bo to była przynęta, która otworzyła moją drogę do spinningu. Moi nauczyciele wędkarstwa byli splawikowcami/grunciarzami. Pierwsze próby to był Mepps black fury, i ten szok, że można łowić ryby na "śmiganego". Po wielu latach przerwy, powrót do wędkowania i pierwszy pstrąg, na obrotówkę. Teraz, prosze państwa zapraszam do ubawu. Otóż, mając jakieś pojecie o łowieniu pstrąga, bolenia, klenia, sandacza, uczę się ... szczupaka. I o ile dobranie woblera do trolla jakoś mi wychodzi, to z brzegu, stara dobra wirówka robi swoje. Bo inaczej nie umiem. Nagle, całe moje wędkowanie wróciło do korzenia, do prostoty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Hej RobertPodeślesz kto był autorem grafiki ,okładki Wiadomości Wędkarskich z Twojego postu powyżej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Poszukam po pracy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackot_88 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Robert, ode mnie też już coś wczoraj poleciało do Ciebie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Hej RobertPodeślesz kto był autorem grafiki ,okładki Wiadomości Wędkarskich z Twojego postu powyżej .Przykro mi ale nie znalazłem takiej informacji. Co ciekawe nie podany jest również imienny skład redakcyjny tych numerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 No właśnie Bardzo Rober dziękuje za odpowiedz [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 SPSW KRAKÓW 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Dzisiejszy połów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Pięknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Super przynęty, gratulacjeRówniez i ja coś nowego(starego) mamCzapleOraz ciekawostka- ciekawe kto wie co to jest?Pozdrawiam zakretasów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 I kolejny "Rekin" który ... omija szerokim łukiem moje zbiory Gratuluję pięknych nowości. A ten wynalazek to trąci mi chameryką ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Rekin jest mazniety jakas srebrzanką. Czeka go kąpiel,niemniej zapowiada sie dobrze. Dla niego kupilem 40 innych blaszydeł Edytowane 8 Maja 2017 przez wojti80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Ale nie będę się dołował tym bardziej, że dzisiaj odebrałem przesyłkę od mackot_88. Piękny zestaw, który musi wylądować w "mojej szafie" Taki mix Czapli z Heddonem (pudełka jeszcze nie zidentyfikowałem) Dzięki Maćku Edytowane 8 Maja 2017 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Piękny zestawTaka czapla robi u mnie za dogera przy połowie troci na rybki i sprawuje się wyśmienicie. Mam ich kilka więc ryzykuje teraz zapytanie - ktoś coś na ten temat? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Te wahadłówki były produkowane lub jeszcze są w Chotomowie koło Legionowa. Ogólnie założyciel umarł niestety parę lat temu. Z tego co mi się obiło o uszy ktoś przejął produkcję... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Piękny zestawTaka czapla robi u mnie za dogera przy połowie troci na rybki i sprawuje się wyśmienicie. Mam ich kilka więc ryzykuje teraz zapytanie - ktoś coś na ten temat?eska.jpgOczywiście kolega wspomina o sprzęcie wedkarskim produkowanym przez Tadeusza Kubuja z Chotomowa. Zastanawia mnie jednak znak zakładów wytwórczych sprzętu wędkarskiego POLSPING na przynecie z napisem Fisher.Nie słyszałem o współpracy tych dwóch wytwórni... Te wahadłówki były produkowane lub jeszcze są w Chotomowie koło Legionowa. Ogólnie założyciel umarł niestety parę lat temu. Z tego co mi się obiło o uszy ktoś przejął produkcję... Edytowane 9 Maja 2017 przez Cez@ry 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi