Franc Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Dodam tylko że jest to prawdziwy unikat kolekcjonerski poszukiwany przez wielu wytrawnych kolekcjonerów wręcz można powiedzieć "święty Gral" Jak taki brzydki jest Święty Gral to ja już nie szukam , myślałem że te Grale ładniejsze są Niezła zagadka Czarku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jak taki brzydki jest Święty Gral to ja już nie szukam , myślałem że te Grale ładniejsze są Niezła zagadka Czarku Kolekcjonerstwo ma to do siebie że potrafimy doceniać najbrzydsze przedmioty które z historycznego punktu widzenia są prawdziwymi klejnotami w koronie.Tak samo jest i w tym przypadku, na pierwszy rzut oka może się wydawać że jest to kawał poskręcanego aluminium z elementami stali jednak jest to jeden z pierwszych kołowrotków ze stałą szpulą zaprojektowanych strikte przez polskich inżynierów a nie kolejną zachodnią kopią. Z doświadczenia wiem że w rękach kolekcjonerów na chwilę obecną znajdują się wyłącznie dwa kołowrotki a prezentowany kołowrotek jest jednym z nich Nie wszystko złote co się świeci 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ok będę milczał a mogłem wygrać !! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Nie wszystko złote co się świeci W takiej sytuacji, zaczynam wyprzedawać swoje ślicznotki ... zostawiam tylko brzydale 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Czarek Tylko trochę żartowałem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Czarek Tylko trochę żartowałem . Zgadzam się z Tobą że na pierwszy rzut oka wygląda odpychająco jednak zafascynowaly mnie rozwiązania wykorzystane w tym kolowrotku Edytowane 2 Czerwca 2017 przez Cez@ry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ja cały czas powiększam zdjęcie i się zastanawiam czy to wszystkie części ?Co by zwijało linkę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Właśnie to rozwiązanie mnie urzeklo Połączenie trzpienia korby z kołem zębatych.Element znajdujący się nad nakrętka szpuli zakończony jest kołem zębatych.Element który odpowiada bezpośrednio za posów oraz obroty rotora.W wolnej chwili dorzucę kilka fotek drugiej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ja cały czas powiększam zdjęcie i się zastanawiam czy to wszystkie części ?Co by zwijało linkę Ja też i wygląda na to że wszystkie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) To był dobry tydzień Edytowane 4 Czerwca 2017 przez mero 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 z tygodnia???? to ja chyba robie coś nie tak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stylezzhh Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Witam, dziś wpadła mi w ręce klejonka bambusowa, wiem tylko że była uzytkowana przez mojego wujka od 84r.Napisy jakie udało mi sie odszyfrować to DELUXE Central Japan, może ktoś jeszcze coś podpowie o tym modelu??? dzieki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ten zestaw przeleżał ponad dwadzieścia siedem lat w garażu, więc uznałem, że też warto go pokazać... Wiem, wiem...Tylko mnie nie zlinczujcie!... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Linczować? Za co?Dla ilu polskich wędkarzy było to podstawowe źródło przynęt? (mam taki sam w "szafie" ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wygrzebałem taką oto blachę.Czy to tzw.rekin?Czy jakiś model krzakowy? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) W związku z debiutem prezentowanego kołowrotka na portalach poświęconych tematyce wędkarstwa mała zagadka dla wszystkich forumowiczów tych starszych oraz młodszych. Proszę o podanie pełnej nazwy oraz producenta prezentowanego kołowrotka?? Dokładna nazwa kołowrotka to MEWA POPULAR produkowana przez Rzemieślniczą Spółdzielnię Zaopatrzenia i Zbytu Branży Metalowo-Drzewnej w Gliwicach Dane techniczne: Średni kołowrotek spinningowy o stałej szpuli. Przekładnia ślimakowa. Waga kołowrotka 253 gramy. Blokada korbki zmienna. Przełożenie przekładni 1:2,5. Pojemność szpuli 100 mb żyłki o średnicy 0,45 mm bez reduktora pojemności szpuli. Zakładanie i zdejmowanie szpuli oraz regulacja hamulca przez odkręcenie lub dokręcenie nakrętki motylkowej. Zastosowanie: Kołowrotek Mewa-Popular stosuje się do połowu drapieżników metodą spinningową na wszystkie rodzaje sztucznych przynęt, Można go też używać do połowu na żywca oraz na przystawkę i przy połowach metodą gruntowo-denną z zastosowaniem obciążenia do 50 gramów wagi. Stosuje się żyłkę o średnicy od 0,25 do 0,45 mm. W skład wyposażenia kołowrotka wchodzą: zapasowa szpula, nakrętka, podkładka filcowa i metalowa. Z ogromną przyjemnością stwierdzam iż temat "ŁOWCY WĘDKARSKIEJ HISTORII - śladami namacalnych dowodów" jest pierwszym i jak narazie jedynym miejscem na którym zaprezentowano kołowrotek MEWA POPULAR Dziękuję Wam za poświęcony czas Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Cez@ry 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Pawełku, to tandeta nic nie warta ale w ostateczności mogę przygarnąć na najbliższym spotkaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Pawełku, to tandeta nic nie warta ale w ostateczności mogę przygarnąć na najbliższym spotkaniu Ja tak właśnie myślałem O tym przygarnięciu również 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 No i proszę, mamy Pawle kolejną okazję aby ... oczywiście po trzynastej Z góry dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 DSC04175.JPGDSC04177.JPGTo był dobry tydzień Pięknie będą u mnie wyglądały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ostatnio znalazłem taką blaszkę i kilka gnomów z taką samą łuska ale nie wiem co to za produkcja, może ktoś, coś podpowie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Sumixy i inne błyskotki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ostatnio dostałem taki komplet pięknie utrzymanych zabawek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Czasami aż nie chce sie wierzyć 2 kilo historii:DDziekuje jeszcze raz Artur 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Parę woblerów BigFish mam w swojej kolekcji. Tym razem celem były opakowania 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi