BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Prezenty otrzymane na żarnowieckim zlocie.(nie chcę się powtarzać więc zapraszam do "mojej szafy" gdzie wszystko opisałem ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 A kupiłeś tego kijka Abu Recorda, co dzisiaj poszedł na olx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Nawet nie wiedziałem że jest . Podeślesz link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 https://www.olx.pl/oferta/wedka-spininngowa-abu-record-CID767-IDohtCa.htmlMnie niestety ktoś ubiegł, bo w weekend to tylko z telefonu zaglądam do netu, więc miałem nadzieję, ze to Ty A tu jeszcze jeden Record, ale w stanie niegodnym uwagi https://www.olx.pl/oferta/record-vag-matt-miara-waga-wedkarska-ab-urfabriken-svangsta-sweden-CID767-IDoi2SU.html#250baa5490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Fajny...był. Szkoda, że nie dałeś cynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Sam bym go kupił tylko za późno zobaczyłem ogłoszenie... Zresztą on miał sporo takich fajnych kijów Abu w równie śmiesznych cenach. Teraz ma już tylko kilka i to raczej mało interesujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 http://allegro.pl/blystki-wahadlowe-wahadlo-na-bolenia-nowy-zestaw-i6929210023.htmltaka sytuacja Sa już u mnie. Z chęcią wymienię za czaple.... jak ktoś coś to zapraszam na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 https://www.olx.pl/oferta/wedka-spininngowa-abu-record-CID767-IDohtCa.htmlMnie niestety ktoś ubiegł, bo w weekend to tylko z telefonu zaglądam do netu, więc miałem nadzieję, ze to Ty Chyba mam coś takiego. Musze sprawdzić wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Proszę/prosimy o info ( możesz rzucić okiem tutaj http://jerkbait.pl/topic/65671-moja-szafa/ ) Edytowane 20 Września 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Na OLX nowiuśki orion 102 z całym kompletem fabrycznym za jakieś 60 zł chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Proszę/prosimy o info ( możesz rzucić okiem tutaj http://jerkbait.pl/topic/65671-moja-szafa/ ) Takie coś mam....to oczywiście przykład https://picclick.co.uk/Abu-Svangsta-Caster-Duett-Zoom-182251419232.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Nitowana z dwu warstw - to się zgadza, ale niekoniecznie ciemna miedź i biała srebrzona. Kombinacji kolorystycznych było więcej, choć ta kombinacja kolorów, o której wspominasz chyba była najładniejsza.Ja miałem jeszcze ciemną miedź i mosiądz, był mosiądz i biała srebrzona lub pobielana, były jeszcze inne kombinacje.Przynęta ta straciła na popularności po opublikowaniu w WW artykułu Mariana Paruzela "Jak zdobyć srebrne łuski?".W tym artykule dołączył fot. pomorskich twórców "łososiowych" czyli w naszych realiach najczęściej trociowych wahadeł, bardzo podobnych do sumowskiej "Łososiówki", ale nieco mniejszych, o dużo bogatszym wzornictwie, w tym także dwuwarstwowych. Były tam też ażurowe blachy (te od strony wypukłej) łączone na nity podobnie jak "Łososiówki", gdzie miedź była kolorem obowiązkowym - zgodnie maksymą "kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi". Wielu ówczesnych łowców pomorskiej troci, zachęconych ww. artykułem, zaczęło zaopatrywać się zarówno w wahadła jak i obrotówki u pomorskich twórców tych przynęt. Nitowana z dwu warstw - to się zgadza, ale niekoniecznie ciemna miedź i biała srebrzona. Kombinacji kolorystycznych było więcej, choć ta kombinacja kolorów, o której wspominasz chyba była najładniejsza.Ja miałem jeszcze ciemną miedź i mosiądz, był mosiądz i biała srebrzona lub pobielana, były jeszcze inne kombinacje.Przynęta ta straciła na popularności po opublikowaniu w WW artykułu Mariana Paruzela "Jak zdobyć srebrne łuski?".W tym artykule dołączył fot. pomorskich twórców "łososiowych" czyli w naszych realiach najczęściej trociowych wahadeł, bardzo podobnych do sumowskiej "Łososiówki", ale nieco mniejszych, o dużo bogatszym wzornictwie, w tym także dwuwarstwowych. Były tam też ażurowe blachy (te od strony wypukłej) łączone na nity podobnie jak "Łososiówki", gdzie miedź była kolorem obowiązkowym - zgodnie maksymą "kto nie ma miedzi, ten w domu siedzi". Wielu ówczesnych łowców pomorskiej troci, zachęconych ww. artykułem, zaczęło zaopatrywać się zarówno w wahadła jak i obrotówki u pomorskich twórców tych przynęt.Powracając tematem do przynęty "Losoś" produkowanej przez wytwórnie SUM z Warszawy mam pytanie do kolegów którzy mieli styczność z ta przynętą czy wahadłówka była sygnowana logiem Suma? Kilka dni temu kolega podrzucił mi podobną blaszkę której wygląd idealnie pasuje do opisu z wątku kolegi MieczysławaS. Kolega Marek od którego otrzymałem blachę jest w 100% pewny że zakupił ją w sklepiku Suma na Krajowej Rady w Warszawie pod koniec lat 70. Większość przynęt wytwórni była sygnowana natomiast nigdy wcześniej nie spotkałem się z przynętą "Łosoś". Czekam na Wasze opinie za które bardzo dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 ZagadkaKto wie niech podpowie. Obrotówka z systemem wymiany skrzdełka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Temat suchy ostatnio jak paluszki lajkonikWrzucę coś zatemobrotówkowy półhurt Pozdrawiam złomiarzy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Temat suchy ostatnio jak paluszki lajkonikWrzucę coś zatemobrotówkowy półhurt Pozdrawiam złomiarzy Piękne te ołowiane główki! (Wojtek pamiętasz, że przy okazji chętnie nabędę kilka takich starych główek? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Powracając tematem do przynęty "Losoś" produkowanej przez wytwórnie SUM z Warszawy mam pytanie do kolegów którzy mieli styczność z ta przynętą czy wahadłówka była sygnowana logiem Suma? Kilka dni temu kolega podrzucił mi podobną blaszkę której wygląd idealnie pasuje do opisu z wątku kolegi MieczysławaS. Kolega Marek od którego otrzymałem blachę jest w 100% pewny że zakupił ją w sklepiku Suma na Krajowej Rady w Warszawie pod koniec lat 70. Większość przynęt wytwórni była sygnowana natomiast nigdy wcześniej nie spotkałem się z przynętą "Łosoś". Czekam na Wasze opinie za które bardzo dziękuję _20170930_104606.JPG_20170930_104651.JPGNie była sygnowana...za to najpiękniejsza w kolekcji :miedź z patynowanym srebrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Piękne te ołowiane główki! (Wojtek pamiętasz, że przy okazji chętnie nabędę kilka takich starych główek? )Oczywiście !Są dla Ciebie odłożone! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 ZagadkaKto wie niech podpowie. Obrotówka z systemem wymiany skrzdełka4in1.jpgTe blachy w 90-tych latach robił gdański Anos sam dorabiałem sobie przy imadle przy produkcji chwostów, toczeniu korpusów i wycinaniu skrzydełek.Korpusy były toczone oczywiście w ramach tzw "fuchy" w Stoczni Marynarki Wojennej gdzie też powstały matryce do wycinania skrzydełek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Te blachy w 90-tych latach robił gdański Anos sam dorabiałem sobie przy imadle przy produkcji chwostów, toczeniu korpusów i wycinaniu skrzydełek.Korpusy były toczone oczywiście w ramach tzw "fuchy" w Stoczni Marynarki Wojennej gdzie też powstały matryce do wycinania skrzydełek.Mam i ja . Teraz wiem kto je robił. Wiktor, brawo Ty . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 W każdym zakątku naszego kraju coś się działo , i tam gdzie wędkarze to trochę historii wędkarskich . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Wreszcie go mam !Jeden z pierwszych kołowrotków z wytwórni SPRZĘT RYBACKI WARSZAWAW zestawie z wędkami , pierwsza i ostatnia sygnowane czapką ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 W ładnym stanie Ci się trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Pal licho kołowrotek. Wędki śliczne! U mnie kolejne starsze pudełeczko się trafiło i kilka skarbówTrochę różnch obrotówek ..hrt spinex itp itd SKP??? ciekawostkaOczywiście moje ulubione wahadełka też sie trafiłyOraz okaz jakie lubie najbardziej- kancer Co dwie czaple .. to nie jedna Pozdrawiam Edytowane 12 Października 2017 przez wojti80 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Co dwie czaple .. to nie jedna Wojtek, jak masz dwie, to chyba się podzielisz!... ;) (Kolor tego Morsa, to poezja!) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Wojtku, w moich zasobach też jeszcze są takie przynęty, zakupy z lat 80-tych i 90-tych, kiedy z "robala" przeszedłem na spinning. Nadal aktywne, choć teraz znacznie rzadziej. Bardzo ładna kolekcja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi