juras25 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Nabyte dziś. Z 'kocyka' pod "Halą Mirowską... Chyba mam pierwowzór tej blaszki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć Ktoś coś więcej na ich temat wie? Edytowane 31 Stycznia 2018 przez wojti80 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Kurcze, też takie mam i chyba wiem tyle co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 W latach 90' widziałem takie przynęty u "ruskich" na placu targowym. Celofan opakowań żółty i śmierdzi smarem? Zresztą kupiłem wtedy kołowrotek Orion 102, za 30% ceny wyjściowej. Łaziłem na plac oglądać i ... podtrzymywać znajomość języka Tołstoja. Dużo to dawało przy targowaniu Dziadek zawsze powtarzał że trzeba znać dwa języki obce: zachodnio i wschodnio amerykański, bo nie wiadomo z której strony ch... wejdą Dziś cholernie żałuję, że na studiach i później zapuściłem język i dziś z trudem czytam strony w necie, pogadac już ciezko, a o książkach nie ma mowy. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras25 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Coś dla zbieraczyhttp://allegro.pl/sprzet-wedkarski-dla-kolekcjonera-bcm-i7150541642.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To by się zgadzało. Zastanawia mnie bardzo dobra jakość użytych kotwiczek jak na "tamte" czasy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Zdażało się nawet sowietom - miałem ich produkcji haki, do gruntu. Nie ustępowały jakością mustadom, a stępione łatwo było naostrzyć. Ale to był wyjątek, bo faktycznie w większości robili tępe dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Pchli targ pare groszy i ... Edytowane 4 Lutego 2018 przez Dawid@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Cała skrzynka drobiazgów dwa kolowrotki Daiwa i DAM system do zbrojenia martwej do spinningu i 6 nowych szpul DAM Shekspir i inne w pudełkach, wszystko 30 zł; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Pchli targ pare groszy i ......i co? Ja się domyślam, ale fajnie było by zobaczyć Cena na pewno super ... Edytowane 4 Lutego 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 ...i co? Ja się domyślam, ale fajnie było by zobaczyć Cena na pewno super ...Masz takie dwa systemiki na martwą rybkę-szwajcarskie to jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Bob, zobacz dokładnie nad twoja wiadomoscia są zdjęcia i krótkie streszczenie zawartosci sam jeszcze dokladnie nie przepatrzyłem, leży w aucie zakup rano . Edytowane 4 Lutego 2018 przez Dawid@ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Masz takie dwa systemiki na martwą rybkę-szwajcarskie to jest System tak , cała skrzynka pochodzi z Austrii . Edytowane 4 Lutego 2018 przez Dawid@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Masz takie dwa systemiki na martwą rybkę-szwajcarskie to jest Wiem...mam je od Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Bob, zobacz dokładnie nad twoja wiadomoscia są zdjęcia i krótkie streszczenie zawartosci sam jeszcze dokladnie nie przepatrzyłem, leży w aucie zakup rano .Rozumiem i czekamy na fajne foty Takie są moje: Edytowane 4 Lutego 2018 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Witam, czy ktoś może wie gdzie mogę kupić blachy Professor 2 - 90mm/13g lub 115/19g ?? Znalazłem tylko jeden rodzaj 115mm na fishing-mart i to wszystko Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Witam, czy ktoś może wie gdzie mogę kupić blachy Professor 2 - 90mm/13g lub 115/19g ?? Znalazłem tylko jeden rodzaj 115mm na fishing-mart i to wszystko Dzięki i pozdrawiam!W Finlandii 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mam nadzieję że temat właściwy - ktoś z Krakowa chętny, na rozpoczęcie sezonu szczupakowego w stylu retro? Jakby tak zrobić spotkanie 1 maja, z formułą łowienia na stary sprzęt. Powiedzmy że kij/kołowrotek sprzed roku 1985, żadnych plecionek, żadnych gum, jak woblery to z epoki, a generalnie łowimy na "złom"?Co wy na to? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Mam nadzieję że temat właściwy - ktoś z Krakowa chętny, na rozpoczęcie sezonu szczupakowego w stylu retro?Jakby tak zrobić spotkanie 1 maja, z formułą łowienia na stary sprzęt. Powiedzmy że kij/kołowrotek sprzed roku 1985, żadnych plecionek, żadnych gum, jak woblery to z epoki, a generalnie łowimy na "złom"?Co wy na to?A żyłka Kędzierzyn-Koźle, czy gorzowska "tęczówka"? ...Jeszcze końskie włosie lub jelita, ale to chyba nie przejdzie...Ale pomysł fajny! ...I stylowe stroje... Lux! Edytowane 5 Lutego 2018 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) No nie, bez przesady... Na ABU Carbon byłbym skłonny łowić i dziś. Ale realnie, to nawet wtedy nikt nie używał starego nylonu. Więc żyłka, przypon, niech będą współczesne. Tylko reszta z epoki. Jestem pewien, że przynajmniej w temacie szczupaka, to ma nikłe znaczenie. Sprawny spinningista, z szklakiem, kołowrotkiem ABU 44, i garścią blach, ma równe szanse z nowoczesnym nano-ultra-hyper silikonem. Zaznaczam - w temacie szczupaka. Ja deklaruję zestaw:Kij: Tokoz Sol 2,30, 10-30gKołowrotek : DAM Quick 330NŻyłka: Stroft 0,25Przypon: tu nie ma co kombinować, surfstrand 7x7Przynęty: 90% Obrotówki #4-6, kilka antycznych woblerów, ze dwa wahadła. Edytowane 5 Lutego 2018 przez etherni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Znam takich, którzy do dziś bez świadomości, że nawiązują do tradycji i stylu retro łowią na stary sprzęt z ubiegłego wieku! Po prostu taki sprzęt mają (kupiony dawno temu, albo odziedziczony) i łowią. Różnią się jednak od nas tym, że większość wolnego czasu poświęcają przebywaniu nad wodą a takie rzeczy, jak forum, net (śledzenie wędkarskich nowości), komputery - są im obce i nie mają w tym upodobania... Edytowane 5 Lutego 2018 przez Dokuś 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Chętnie w sprzęcie castingowym i przynetami wyprod. Przed rokiem 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 ...ale przypony to raczej tylko "stalka" lub wolfram 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mam nadzieję że temat właściwy - ktoś z Krakowa chętny, na rozpoczęcie sezonu szczupakowego w stylu retro? Jakby tak zrobić spotkanie 1 maja, z formułą łowienia na stary sprzęt. Powiedzmy że kij/kołowrotek sprzed roku 1985, żadnych plecionek, żadnych gum, jak woblery to z epoki, a generalnie łowimy na "złom"?Co wy na to?Nie mam retro sprzętu oprócz kołowrotka ale pomysł dobry, chętnie się pojawię pooglądać jak się taki sprzęt sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi