Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Typowe Morsy Polspingu, do dziś do nabycia po około 6 zł w sześciu rozmiarach wagowych od 5 do 25g. Błystka popularna i skuteczna na niemal wszystkie drapieżniki, zwłaszcza w wodach "przegumionych" i "przewoblerowanych".

Historia lubi się powtarzać, kiedyś mówiło się o wodach "przebłyszczonych" i wynikającej z tego skuteczności gum...  ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

Witam,

Z czystej ciekawości zapytam szanownych kolegów czy ktoś może zna taki kijek ì może o nim powiedzieć kilka słów. Dla mnie tj. głównie mojej żony ma wartość jedynie sentymentalną. Czy dużo takich kijów było na rynku w owych bardzo specyficznych czasach? Dostał go w prezencie z okazji odejścia na emeryturę dziadek żony ale niestety niezdążył go ani razu zamoczyć.

Z góry dziękuję za jakąś informację.

Pozdrawiam Piotrf6a40643b1ccb847a5c49407271f1a49.jpg0db1cf526c8364ee1d9c72f2116bf7f7.jpgef06e054053da362d92b70437bb2b34e.jpga2a2755d108ee1784b6b371f49b5cb3a.jpg

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Polski z zakładów Cegielskiego?!

widziałem coś podobnego na KRN w latach osiemdziesiątych(mógł być produkowany wcześniej)...tylko nie pamiétam imienia gościa,który bujał się po 'różyku' -Wiesio?!Grzesiek co też go znał odszedł był zeszłego maja...niestety.

Łowisz podobnym przepływanką ?

Edytowane przez darek1
  • Like 2

Polski z zakładów Cegielskiego?!

widziałem coś podobnego na KRN w latach osiemdziesiątych(mógł być produkowany wcześniej)...tylko nie pamiétam imienia gościa,który bujał się po 'różyku' -Wiesio?!Grzesiek co też go znał odszedł był zeszłego maja...niestety.

Brawo! Bardzo! BARDZO gorąco! :)

• Like 1

Już dawno chciałem pokazać Wam TO CUDO... Jeśli ktoś zgadnie z którego roku i czyjej produkcji jest ten kręcioł, to postawię mu ...WHISKY! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ydYHLbDCr1Q&feature=youtu.be

Pozdrowionka! :)

Mogę brać udział w zabawie ?

Miałem przyjemność kręcić owym rękodziełem .

Na dzisiejsze czasy jakość jak na cnc , a jeszcze o takich maszynach nawet nie marzyli 

• Like 7

Dzisiaj przypadek sprawił że w warsztacie w starych pudłach odnalazłem kilka staroci.

Wczesne lata 70 , jeszcze nie miałem karty( wiec łowiłem nielegalnie ) , a to mój pierwszy stało  szpulowiec.

Andrzej, strasznie mi zaimponowałeś, że zachowałeś swój pierwszy kręciołek!... Ja niestety mojego pierwszego, radzieckiego Delfina już dawno posłałem w świat a mógł przecież dzisiaj cieszyć oko... Oj popełnia się trochę gaf w życiu!... ;)

• Like 4

Już dawno chciałem pokazać Wam TO CUDO... Jeśli ktoś zgadnie z którego roku i czyjej produkcji jest ten kręcioł, to postawię mu ...WHISKY! ;)

attachicon.gif WP_20180209_20_42_12_Pro.jpgattachicon.gif WP_20180209_20_42_48_Pro.jpgattachicon.gif WP_20180209_20_44_53_Pro.jpgattachicon.gif WP_20180209_20_45_38_Pro.jpg

Pozdrowionka! :)

Wytwórnia sprzętu BS zdaje się, ale rocznika to w życiu nie zgadnę.

• Like 2