klim Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 (edytowane) N... Edytowane 26 Marca 2018 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Aby nie zaśmiecać wątku a równocześnie wykazać, że nie krytykuję dla samej krytyki to jak chcesz...zapraszam na priv. Może coś doradzęI strzeż się Ukraińskich ale i krajowych skrytobójców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Kurde fajne. Piotrek licytujesz? Ktoś od nas już sie o nie bije?Z tego co widzę to licytują dwie osoby z forum. Ja odpuszczam, oprócz tego "cienkiego" Perkoza już wszystko mam. Jest jeszcze pare modeli z czaplą których mi brakuje ale nie ma ich w tej aukcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) I mam nareszcie swojego "Rekina" Fajny bo typ bałtycki (przyjechał do mnie z Gdańska) Do tego obrotówka. Co to? Kto wie? Dziękuję Gawełku Edytowane 27 Marca 2018 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Big Fish'e z oryginalnymi pudełkami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Baardzo chciałbym zobaczyć tą kolekcję. Ciekawe czy jeszcze istnieje? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Kurcze, niestety ciężko rozczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ale klimat! Co za fajne czasy! A jakie ryby wtedy były!... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie coś na temat tego kołowrotka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ja bym liczył na Czarka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie coś na temat tego kołowrotka WP_20180413_14_08_49_Pro.jpg WP_20180413_14_09_09_Pro.jpg WP_20180413_14_10_13_Pro.jpg WP_20180413_14_11_37_Pro.jpg WP_20180413_14_16_35_Pro.jpgNa pytanie "Kto kolwiek widział,kto kolwiek wie" odpowiedziałby najlepiej sam twórca prezentowanego młynka....Według mojej oceny jest to przykład kołowrotka złożonego z dostępnych części które twórca miał pod ręką.Rozbierając na części pierwsze widać rotor wraz z kabłąkiem oraz szpulą od Rileha Rexa 57, korpus od Rouska Stabila I.Noga wraz ze stopą mogą pochodzić od Tokoza Reexa na co wskazuje wygięcie. Jednym elementem stworzonym przez artystę rzemieślnika jest nakrętka szpuli.Datując części użyte do budowy kołowrotka zakładam początek lat 60.Kołowrotek jest typowym przykładem twórczości garażowej Z pewnością wielu wędkarzy widząc prezentowany młynek mogło tylko pozazdrościć jego właścicielowi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 https://www.olx.pl/oferta/multiplikator-consul-CID767-IDtEWnW.htmlCena zupełnie nieadekwatna, ale czy ja dobrze widzę instrukcję obsługi? Posiada ktoś ją? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ja mam niestety tylko pudełko Instrukcję może ma Cezary albo "dyrektor" portalu starekołowrotki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Skan oryginalnej instrukcji dostępny jest do pobrania na starekolowrotki.pl. W każdej chwili można ka pobrać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 CześćKojarzy ktoś z jakich lat taka Rapalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Oryginalna instrukcja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 ...masz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Mam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ale super Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Co roku po opłaceniu składek PZW muszę odreagować więc wchodzę do sąsiadującego z kasą, sklepu wędkarskiego.I co roku udaje mi się coś kupić. W tym roku trafiłem "trójkę" LUXCo o tym sądzicie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Co roku po opłaceniu składek PZW muszę odreagować więc wchodzę do sąsiadującego z kasą, sklepu wędkarskiego.I co roku udaje mi się coś kupić. W tym roku trafiłem "trójkę" LUXCo o tym sądzicie? Jak patrzę na takie przynęty, to wyobrażam sobie ile kiedyś musiało być ryb w wodach... Toż przecież wystarczyło "byle co" wrzucić do wody i już była jazda... Robercie, czy te przynęty mają szansę w ogóle zapracować? Materiały i cała konstrukcja wydają się mało precyzyjne... Ale jako kolekcjonerski gadżet, to stanowią mega gratkę! Gratulacje! Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Dokuś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) A wiesz, skoro zapłaciłem tą pie...ą składkę to zabiorę na sobotnie spotkanie jerkbajtowe nad j. czerniakowskie i sprawdzę czy się kręci.Mam szansę dorównać Kopernikowi! On napisał "O obrotach sfer niebieskich" a ja napisze czy się LUX obraca Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez BOB1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 A wiesz, skoro zapłaciłem tą pie...ą składkę to zabiorę na sobotnie spotkanie jerkbajtowe nad j. czerniakowskie i sprawdzę czy się kręci.Mam szansę dorównać Kopernikowi! On nasiał "O obrotach sfer niebieskich" a ja napisze czy się LUX obraca Tylko nie pourywaj!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Wiesiu. Nic nie urwałem (ale nie pozwoliłem nikomu testować) ... to "diwadlo" LUX pracuje bezbłędnie. Równo i szeroko. Idealna na płytkie łowiska kleniowo jaziowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi