Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesiu. Nic nie urwałem (ale nie pozwoliłem nikomu testować) ... to "diwadlo" LUX pracuje bezbłędnie. Równo i szeroko. Idealna na płytkie łowiska kleniowo jaziowe :good:  :clappinghands:

Dzięki Robert! Jestem pod wrażeniem! Użyte komponenty nie wskazują na aż tak pozytywną ocenę. Fajnie, że taki jest efekt końcowy! ;)

• Like 3

Znaleziona na polu przy Odrze wiek ?attachicon.gif 003.JPG

prawdopodobnie I wiek pne - wytwór manufaktury Sumusa Cyklopusa, zagubiona przez zbłąkanych Rzymian szukających Bursztynowego Szlaku B).

Konkretny rok produkcji poda Ci Kustosz Szafy po przeprowadzeniu badań spektrografem masowym i badaniach mikroflory bakteryjnej.

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 6

I z tego nadmiaru ryb w wodzie...przynęty były wyrzucane na okoliczne pola bo w wodzie się już nie mieściły ;)  :D

(jakiś doktoracik powstał by w oparciu o tę tezę! :clappinghands: )

Lepiej, żeby NIE! Kolega Ludwik D. już słusznie zaznaczył, że za dużo mamy wykształciuchów  :angry:

• Like 1

Jak nie o tym

śladami namacalnych dowodów

Ok Jacku o TYM, ale nie o TAMTYM, czyli bez badania dowodów Ludwika, czy innych wykształciuchów.  ;)

Chyba pójdę poszukać w pudełkach jakiegoś innego wątku. Tylko czym niby miałbym Was zaskoczyć, to nie wiem...

• Like 2

Krocząc ścieżkami wędkarskiej historii należy pamiętać o "rzemieślniczych tworach" powstałych w przydomowych garażach lub zakładach pracy w czasach których dostęp do sprzętu był bardzo utrudniony w czasami wręcz niemożliwy bez kilku względów. Wędkarscy inżynierowie na bazie zdobytych doświadczeń oraz wędkarskiej pasji tworzyli "twory" celem zaspokojenia wędkarskich potrzeb. Do dziś z pewnością wielu wędkarzy w swoich pudełkach posiada pamiątki rzemieślniczego kunsztu takie jak przynęty wahadłowe, wirowe lub ręcznie malowane spławiki  ;)

Podczas z jednej z ostatnich wypraw otrzymałem od kolegi po kiju zestaw przynęt wykonanych przez nieżyjącego już teścia.

Wszystkie przynęty wykonane zostały z dostępnych w owym czasie materiałów jak i maszyn.

Pierwsze wrażenia mieszane, po chwili dopiero doceniłem pomysłowość jak i jakość wykonania  :D  :D  :D

Oceńcie sami........!!!!

post-63946-0-44247600-1524997557_thumb.jpg

post-63946-0-47485700-1524997562_thumb.jpg

post-63946-0-86204500-1524997566_thumb.jpg

post-63946-0-66755700-1524997572_thumb.jpg

post-63946-0-42306800-1524997577_thumb.jpg

post-63946-0-61896800-1524997581_thumb.jpg

• Like 6

W tym momencie przestaje co cokolwiek rozumieć. W czasach komuny jedyny słuszny związek liczył około  1 milionów  członków(nie mylić   członków z "członkami), 99% " członków rybę zabierało i ryba była  była.. Sprzęt był siermiężny - i ryba BYŁA. A teraz  600tys y wędkarzy 90  % no kiil i dupa ( wyraz w słowniku" . Chyba teraz te ryby równie się edukują.

• Like 4

W tym momencie przestaje co cokolwiek rozumieć. W czasach komuny jedyny słuszny związek liczył około  1 milionów  członków(nie mylić   członków z "członkami), 99% " członków rybę zabierało i ryba była  była.. Sprzęt był siermiężny - i ryba BYŁA. A teraz  600tys y wędkarzy 90  % no kiil i dupa ( wyraz w słowniku" . Chyba teraz te ryby równie się edukują.

teraz też raczej 90 0/00 a nie %

• Like 2