jacus Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 myslalem, ze pierwsze meppsy mialy na kotwicach chwosty ze squirrela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 (edytowane) myslalem, ze pierwsze meppsy mialy na kotwicach chwosty ze squirrela.Pierwsze miały co najwyżej igielit.Na pomysł wykonania chwosta z sierści amerykańskiej wiewiórki, wpadł jeden z wędkarzy amerykańskich, łowiący w pobliżu siedziby amerykańskiego przedstawicielstwa Mepps'a w Antigo stan Wisconsin.Ówczesny szef tego przedstawicielstwa niejaki Todd Sheldon łowiący z nim na meppsy zaobserwował, że jego kolega złowił nie tylko więcej pstrągów od niego, ale także były to znacznie większe ryby. Zadał sobie pytanie dlaczego tak się stało? I wtedy zobaczył na kotwiczkach jego przynęt chwościki ze squirrella.Tak zaczął się exodus tej wiewiórki, i trwa on niestety do dziś. Edytowane 1 Sierpnia 2019 przez MieczysławS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 amerykanskie wiewiorki dotarly juz i do nas...bedzie na chwosty @mieczyslawS dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Robertowi (BOB) także zazdroszczę eksponatów . Musiałem też zdobyć, to co BOB już ma . _MG_4768.JPGI ja zdobyłem coś co Sławek już ma i żelastwo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) MG_3577.JPG]I ja zdobyłem coś co Sławek już ma IMG_20190809_173516a.jpg Robercie, widziałem, uprzedziłeś mnie . Niechaj godnie zdobi Twoją szafę . Mam i dłuższą wersję Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Muszę tylko wymienić kotwice na takie "z epoki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Bez napisu na sterze też się liczy?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Bez napisu na sterze też się liczy?? alma a.jpeg alma b.jpeg Połowicznie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Jest za to oryginalny kartonik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Z kartonikiem zaliczony na 3/4. "Pływający w toni"- czyli należy rozumieć, że taki bardziej suspending? No i popatrzcie jakie te ryby były kiedyś mało wybredne. Szczupak, sandacz, boleń. każdego tym dało się złowić. Dzisiaj każdy musi mieć swojego woblera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 to i ja się pochwale nowymi zdobyczami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 ...i to jest właściwe miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Chyba spinn craft czyta w moich myślach. Miałem zaproponować wrzucenie do tego wątku. Chce się zaśpiewać "To nasza młodość". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 wczoraj mi wpadła taka blaszka od starszego wędkarza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 kilka woblerów stare Salmo bez napisów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Śliczny "krakusek" i stado salmiaczków Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 dziś zasilił moją kolekcję nowy kołowrotek stan nówka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Cudo ...nawet jeśli to nie multiplikator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinraf Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 może będzie kiedyś multiplikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 dziś zasilił moją kolekcję nowy kołowrotek stan nówkaTo kołowrotek z przekładnią ślimakową.W latach 70-tych konkurował z ABU Cardinalem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Czy takie HRT już się nadają do tego wątku, czy to za młode znalezisko? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Dokuś pewnie aż się obślinił???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Dokuś pewnie aż się obśliniłWojtek!... Aż się Ciebie boję!... ...Znasz mnie lepiej niż moja ...żona! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 A to przypomnij mi się przy następnej transakcji to dorzucę Ci je w prezencie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi