MarcinZ Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Żyłki "dziś" to kosmos w porównaniu z tymi muzealnymi eksponatami. ...a w sklepie człowiek grymasi że niechlujnie na szpule nawijają itd... Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 No to obiecane foty dla @BOB1(Roberta) z moich zagadek,podpowiedź parę dekad temu robionych,czas znowu zacząć je robić,masz takie ? Wzorem przynęt z pierwszego zdjęcia musiał być Behm-Blinker opatentowany w listopadzie 1931r. przez Alexandra Behm niemieckiego wynalazcę echosondy.Poniżej linki do stron, jeśli ktoś miałby ochotę poczytać więcej na ten temat.https://raubfisch.de/praxis-alte-eisen-behm-918/https://fischundfang.de/viele-behm-blinker-faelschungen/https://fischundfang.de/vergleich-behmblinker-vs-tarpondraget/Ja mam dwa Tarpony, które były kopiami produkowanymi przez firmę Leidesdorff. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ja mam dwa Tarpony, które były kopiami produkowanymi przez firmę Leidesdorff. Jak "toto" w wodzie się poruszało??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Jak "toto" w wodzie się poruszało??? Ja moich nigdy nie miałem w wodzie wiec nie wiem, ale kolega @esox1972 ich pracę opisywał tak: ….w zależności od tego w którym otworze umieścisz kółko z krętlikiem,błystka będzie zataczać koło w ruchu wirowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Nawet w ładnym stanie trafiły się te wahadłówki: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Jeszcze takie mam, ta z czerwonymi oczami jest najgrubsza: Najciekawsza jest chyba ta zafoliowana, gdyż ma "uśmiech" wybity w drugą stronę: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Chyba ciężko będzie komuś przypisać to dzieło 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Chyba ciężko będzie komuś przypisać to dzieło Ale paskuda! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Każda potwora, znajdzie swego amatora 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 lisek chytrusek Mój kolega z pracy wciąż powtarza, że "jak się dobrze obieca, to można w ogóle nie dać".Jemu chodzi o premię, a ja myślę sobie, że możnaby to powiedzonko uogólnić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Piękne! Odpalił byś jedną do "mojej szafy" Przygotuję coś i zapakuję.W przyszłym tygodniu, jeśli podasz adres na jaki mam wysłać, to powinieneś je otrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 (edytowane) No nie! tak rozpoczęty roczek zapowiada same pozytywy!!! mam nadzieję, że tak dobrą piłeczkę , zdołam odbić równie dobrą Edytowane 2 Stycznia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Chyba ciężko będzie komuś przypisać to dzieło Wręcz przeciwnie.To Wit Stwosz nasz forumowy kolega.Dłubie głównie na własne potrzeby, czasem coś bardziej znanego...https://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%82tarz_Wita_Stwosza_w_Krakowie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Wręcz przeciwnie.To Wit Stwosz nasz forumowy kolega.Dłubie głównie na własne potrzeby, czasem coś bardziej znanego...https://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%82tarz_Wita_Stwosza_w_Krakowie Rzeczywiście! Ten sam styl!... :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 https://www.olx.pl/oferty/user/1dHBw/Sporo fajnych perełek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) No nie! tak rozpoczęty roczek zapowiada same pozytywy!!! mam nadzieję, że tak dobrą piłeczkę , zdołam odbić równie dobrą Błystki zostały zapakowane, dziś zostaną wysłane kurierem.A oto i one: Edytowane 9 Stycznia 2020 przez MieczysławS 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Rewelacja! 2020 pięknie rozpoczęty tym bardziej, że nie mam tych blaszek.Bardzo Ci dziękuję. SZACUN!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Cukiereczki już u mnie! Ślicznotki przyszły super expresem!!!Piękne dzięki i ukłony Mieczysławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Wczoraj, podczas spotkania towarzyskiego w baaardzo zacnym gronie wędkarzy, otrzymałem od gospodarza piękny prezent do "szafy".Prezent tym cenniejszy gdyż wędka będąca pierwszym "wypustem" "Spółdzielni Sprzęt Rybacki", była pierwszym spiningiem ofiarodawcy (Pan "trochę " starszy ode mnie ) Edytowane 11 Stycznia 2020 przez BOB 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Polowałem od jakiegoś czasu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Hej!Tak sobie pomyślałem, historia to historia-przeskanowane przeźrocze ma grubo ponad 50 lat, więc chyba się kwalifikuje. Bambusowe wędzisko, torba parciana, czerwone robaki i ciasto w pudełeczkach no i Wasz kumpel Paweł nad Gwdą koło Jastrowia... Było, nie minęło... 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 BEZCENNE!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 BEZCENNE!!! Super, [emoji848]Pawel, Robert moje poczatki choc byly troche pozniej niestety nie zachowaly sie w innej formie niz moich wspomnien...ruski szklany teleskop i robaki kopane na dzialce... [emoji3] braly gl karasie czasem lin(ki)y.. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ja nie miałem tego szczęścia aby ktoś zarejestrował moje początki na fotografii. Wtedy w mojej rodzinie, jedyny aparat miał mój dziadek z Łowicza, ale on nie chodził na ryby... dobrze, że chociaż ten aparat mieszkowy KODAK mam teraz w swoich starociach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 BEZCENNE!!! Dziękuję BOB.Mam tego więcej...Mój Dziadek namiętnie łowił i fotografował.Wszystko zostało w rodzinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi