wobo Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Kolego @eRKa dziekuje Tobie za zadane pytanie. Poniewaz ryby (pstrag potokowy i lipien) lowie przedewszystkim na muche lub spinning malymi przynetami, musze Tobie odpowiedziec, ze woblery Turus Ukko sa dla mnie wylacznie objektami kolekcjonerskimi. Oczywiscie przetestowalem niektore z nich na moich wodach i z ich pracy bylem bardzo zadowolony. Sporo znanych mi wedkarzy lowi tymi woblerami drapiezniki, z wiekszymi lub mniejszymi sukcesami.Wydaje mi sie, ze efektywnosc kazdej przynety zalezy jednak od umiejetnosci samego wedkarza. Serdecznie pozdrawiamMartin Dzięki Kolego abudam:) Ot - byłem ciekawy. Bardzo oryginale woblery i takowe hobby:) I wymagające jak zerknąłem na ich ceny niemało ojro hahaha Pozdrawiam Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Panowie, moim glownym zainteresowaniem ciesza sie stare przynety ABU i DAM. Obiecuje Wam, ze tymi nigdy nie bede "zasmiecal" tego watku.A z Turus Ukko bedzie za kilka dni - KUNIEC Serdecznie pozdrawiamMartin Jeśli to co pokazałeś nie jest głównym tematem Twoich zainteresowań, to podejrzewam że ABU DAM spowoduje bezsenność u większości z nas... Nie bądź taki... uchyl rąbka tajemnicy... Czy posiadasz w swojej kolekcji Turus Ukko jakiś wobler długości 40 cm? Ł>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jest kilka 40 cm pokazanych ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) faktycznie, myślałem że największy ma 30 cm ale jest też 50, niesamowita kolekcja, mam nadzieję, że ma szafę na miarę BOBa Nie jest łatwo taką kolekcję prezentować w sensowny sposób... Edytowane 22 Stycznia 2020 przez amalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Szafa to chyba troche malo.Pewnie jest do tego oddzielne pomieszczenie.Wspaniala kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Kolego @Darek64, tak mam oddzelny pokoj, w korym panuje straszny nieporzadek.W tym chaosie znalazlem jednak wobler/prototyp nieznanego mi tworcy jego stelaz jest podobny do woblerow firmy TEX Moze byl by to nowy pomysl dla naszych lurebuilderow, ktorych w tym miejscu serdecznie pozdrawiamMartin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 W prezencie od mojego najlepszego przyjaciela z Polski otrzymalem kiedys bardzo stary i duzy wobler Ten na 100% polski eksponat jest wykonany z roga krowy. Ze wzgledu na jego wiek oraz unikatowe wykonanie ma napewno juz wartosc muzealna. Jest an jednym z klejnotow maich zbiorow. Mojego przyjaciela Mundka pozdrawiam tutaj takze bardzo serdecznie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 A teraz dalsze woblery turunen 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 He,he...Próbki tego co masz zajefajne.A czego poszukujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Wobler z roga krowy , w życiu bym na to nie wpadł .Ciekaw jestem czym Ty jeszcze nas tutaj zaskoczysz........ Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Rajfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Oto kilka innych modeli Jorma Turunen Jigi vaappu - jig woblerow Tavi raketti - jeziorowych rakiet ( ? ! ) Edytowane 22 Stycznia 2020 przez abudam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 ... jakieś ,,pankowe" też powstały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zajefajne woblery z "grzywką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Martin Wełna pod nimi może służyć do ewentualnego atraktora ,czy raczej ma imitować ranną rybkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Marin a coś więcej o przynęcie z rogu .W jakim rejonie Polski ? Autor , jakie lata powstania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Jeśli mam być szczery, to ten "wobler" z rogu wygląda mi bardziej na wytwór artystyczny, ozdobę, której ktoś dorobił mocowania kotwic i zaczep niż na przynętę.To w ogóle pracuje w sensowny sposób czy ściągane kręci się wokół osi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Martin Wełna pod nimi może służyć do ewentualnego atraktora ,czy raczej ma imitować ranną rybkę ? Jacek, nie wiem. Mysle jednak, ze twoja druga mysl jest trafna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Marin a coś więcej o przynęcie z rogu .W jakim rejonie Polski ? Autor , jakie lata powstania ?Wiem, ze moj przyjaciel nabyl ten "wobler" w Polsce. Sprzedajacy poinformowal go, ze "wobler" pochodzi od jego pradziadka. Ze wzgledu na charakterystyczny wyglad kotwic, przypuszczam ze zostal on wykonany w latach 1920-tych a moze nawet wczesniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Jeśli mam być szczery, to ten "wobler" z rogu wygląda mi bardziej na wytwór artystyczny, ozdobę, której ktoś dorobił mocowania kotwic i zaczep niż na przynętę.To w ogóle pracuje w sensowny sposób czy ściągane kręci się wokół osi?Michal, przypuszczam ze masz racje. Nigdy go nie testowalem i dlatego nie wiem, czy tym wogole da sie lowic. W srodku jest on pusty, lecz woda mogla by odplywac przez szczeliny skrzeli w srodkowej jego czesci. Wyglada bardzo fajnie i ciekawie i to mi w pelni wystarcza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Jorma Turunen oprocz przynet produkowal takze gadzety wedkarskie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Tutaj jedyne wydanie katalogu jego woblerow 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Widze, ze nadszedl juz czas aby zakonczyc moje przedstawienie. Dziekuje Wam bardzo za slowa uznania oraz za Wasz czas ogladajac tutaj moje przynety. Zycze Wam "polamania kija" oraz wszystkiego co najlepszeMartin 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Absolutnie niesamowity zbiór! Bardzo gratuluję pięknej kolekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Dziękujemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Martin ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi