Banjo Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 A coś więcej? Przecież wiesz . Jacek już udzielił Tobie odpowiedzi , którą zresztą uzyskał ode mnie . Z sentymentu do tego woblera chętnie kupię od Ciebie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Jak wiedział bym dokładnie kto jest twórcą tego woblera to nie zadawałbym pytania;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 To jest wobler Grzegorza Kempysa z Bielska-Białej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Trafiła mi się taka obrotówka Mitchella z dziwną osłoną skręconego drutu: Szukałem i znalazłem jedynie to zdjęcie reklamy z 1956 roku: Wstawię jeszcze zdjęcia blaszki podlodowej, której kształt i malowanie bardzo mi się podobają.Myślę, że nie powinno być problemu z odgadnięciem jej producenta.Produkowane były w latach 1968-73 i w katalogach z tych lat proponuję szukać ich nazwy (oczywiście jeśli ktoś posiada odpowiednie) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 s-l1600.jpg s-l1600 (2).jpg Zgadza się Jeszcze czekam na takie: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 To na koniec może jeszcze takie zabawnie wyglądające wahadłówki: Z tyłu ktoś je brokatem upiększył oraz tymi haczykami, bo oryginalnie były zbrojone kotwicami: Jako ciekawostka to na pewno były produkowane w latach 50-tych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 To jest wobler Grzegorza Kempysa z Bielska-Białej.Dzięki za info ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Te wahadła wyglądają jakby ktoś je przystosował do łowienia morskich troci albo belon. A fabryczne były zbrojone z tej samej strony, czy to odwrócenie „tuningowe”? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) .. Edytowane 11 Lutego 2020 przez Little Wing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Te wahadła wyglądają jakby ktoś je przystosował do łowienia morskich troci albo belon.A fabryczne były zbrojone z tej samej strony, czy to odwrócenie „tuningowe”?To są systemiki do łowienia pod lodem, kiedyś popularne w Skandynawii do łowienia okoni, miętusów, saiblingów i innych łososiowatych. Ta błystka była tu jedynie takim ciężarkiem-wabikiem. Natomiast właściwą przynętę (np. rybkę, filecik, robaka) zakładało się właśnie na przywiązany do przyponiku haczyk. Do spinningowania to się raczej nie nadawało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Te wahadła wyglądają jakby ktoś je przystosował do łowienia morskich troci albo belon. A fabryczne były zbrojone z tej samej strony, czy to odwrócenie „tuningowe”?Podobne odsuwanie haka stosuje się w przynętach podlodowych. Zazwyczaj jest to "łańcuszek", lecz spotkałem się też z systemami z grubej żyłki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Te wahadła wyglądają jakby ktoś je przystosował do łowienia morskich troci albo belon.A fabryczne były zbrojone z tej samej strony, czy to odwrócenie „tuningowe”? Oryginalnie były zbrojone z drugiej strony: Katalog z 1954 roku: Wstępnie wyczyszczone: Były też z systemem antyzaczepowym + oryginalne opakowanie (poniższe zdjęcia nie są moje, ale znalezione w internecie): 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Wiedziałem, nie odzywałem się .... ale mam takie kłucia w sercu! ARJON echhhhhhh ...BOB! weź głęboki oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Mam takie cudo długości 5 cm. Znajomy który podarował mi go w prezencie,twierdzi że jest to bardzo stary wobler z Czarnego. Jeden z forumowych kolegów ustalił że jest to wobler z Bielska:-) Czy ktoś kojarzy spod czyjej ręki pochodzi ten pstrążek? :-?Na moje oko, Grzegorz Kempys. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Lowienie tymi przynetami jest >dozwolone od lat 18-tu< 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Lepiej jako przestroga dla młodych wędkarzy - zanim złapiesz za cycki, sprawdź czy z drugiej strony nie ma zębów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Leży i się kurzy, myślę że tu pasuje, no i może się ktoś wypowie na temat tego starocia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Wygląda mi na DAM. Jak się kurzy to chętnie przejmę i odkurzę w "mojej szafie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekzns Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Wygląda mi na DAM. Jak się kurzy to chętnie przejmę i odkurzę w "mojej szafie" Puki co leży na półce i cieszy oko, ale jak się znudzi lub będzie brakować miejsca, to wiem gdzie się odezwać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 czyli kurzy się z sensem ...bo cieszy oko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Leży i się kurzy, myślę że tu pasuje, no i może się ktoś wypowie na temat tego starocia. Screenshot_2020-02-19-13-26-12-1.png Screenshot_2020-02-19-13-16-50-1.pngBardzo proszę... Kołowrotek z wytwórni Flechsenberger rodem z Niemiec. Logo przedstawia wydre (czasem błędnie określana jako kot) z podbierakiem i rybą. Piękny egzemplarz???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Witam, Cezary - brawo, masz w 100% racje.Kolego @Maniekzns Twoj przedwojenny kolowrotek firmy Flechsenberger jest wsrod kolekcjonerow bardzo poszukiwanym objektem.Jako multiplikator bardzo rzadko osiagalny. Dla zainteresowanych, ciekawostka tej wytworni z moich zbiorow Pozdrawiam serdecznieMartin 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 ...I weź tu teraz zaśnij człowieku... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 ... nie poitrafie takze jakos zasnac, dlatego moze cos z kolekcjonerskich multiplikatorow : Edward vom Hofe, New York, 1880- te lata, stan- mint Sorry, za zla jakosc zdjec ! Martin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi