BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Dzięki...ale też ładny Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) @BOB takiego czarnego pstrąga w białe kropy to jeszcze nie widziałem ☺️ Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zdjęcie robione na szybko. To raczej taka ciemna zieleń pomieszana z granatem i dodatek brokatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Kupiłem kiedyś takie cukiereczki. Absolutnie nie do łowienie tylko dla samego faktu mienia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Wyglądają jak Pana Sidora, jeśli to on je robił, to zajebiste wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Bob to głowacz morel team na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Tak, ich twórcą jest Grzegorz Sidor. Ale absolutnie nie zamierzam na nie łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Patrzcie, chyba spod tej samej ręki, co prezentowany kilka stron wcześniej wobler?https://www.olx.pl/oferta/figurka-z-rog-ryba-p4-CID767-IDEzys4.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Dorzucę cegiełkę: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeszcze były wcześniejsze, tzn. starsze z nieco innym sterem i napisem SALMO Edytowane 23 Kwietnia 2020 przez Roberto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Jeszcze były wcześniejsze, tzn. starsze z nieco innym sterem i napisem SALMOWrzuć fotkę steru i napisu jak masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Kolekcjonerzy Salmo wiedzą o czym mówię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Kolekcjonerzy Salmo wiedzą o czym mówię Ok. A z jakiego okresu (rok, lata) są takie wobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ale dociekliwy :) Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Szukajcie a znajdziecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_69 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Tak kolega wie o czym mówi Kupił po 500 pln za sztukę na aledrogo Podrzucałem link jak była aukcja jeszcze, i fajnie ktoś ma woblery po 500 pln stare salmo Jak pomyśle ile jest wart wobek Piotrka zrobiony z drewna, protoplasta salmo to wyślę ze 4 cyferki z pudełkiem potwierdzającym pochodzenie będą na luzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Jakiś mój, jeden z pierwszych glowacicowych. Rocznik 1988-1990. Nie pamiętam, byłem nastolatkiem. Ojciec po swojemu go jak zwykle "ulepszył" (plastikowe płetewki na kotwiczkach). ????_______ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Kto pamięta włoską markę Mister Fish ? Sklepy były w Warszawie i Bydgoszczy. Mam jeszcze trochę archiwalnego sprzętu od nich.Przynęty Spinn n Glow wysyłałem niemal wszystkie zaa Atlantyk,tam gdzie to popularne.Podróbki Big-s jeszcze jakieś mam.Gumy Mister Twister wyrzuciłem,bo szkoda na nie czasu.Meteory,Vmc i nieszczęsne Mustady.Obrotówki mieli wyśmienite,zwłaszcza comet nr 1 i 2.Na foto Long nr 3 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Michał miałem kilka Cometów z Toruńskiej, złota piątka była killerkiem na szczupaki w Czarnowie. Niestety wszystkie poszły w pi.... razem z resztą przynęt kilka lat temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 "Złoty Lew" ... wyroby tej firmy, darzą wyjątkowym sentymentem. To pierwszy prezent wędkarski jaki otrzymałem 36 lat temu, od wtedy jeszcze mojej "nie żony" Opakowanie mam do dzisiaj i właśnie tak mi przyszło do głowy, że jest to Obiekt nr. 1 w kolekcji moich staroci Po, a może i podczas Muchowych Mistrzostw Świata na Sanie wymienialiśmy się z obcokrajowcami jako "łepki" za żyłki francuskie. Dla nas były nieosiągalne wymiarowo-wytrzymałościowo wiec były dla nas najdroższą wędkarską zdobyczą. Za nasze sanowe muchy dostawaliśmy albo obrotówki Mepps albo porządną żyłkę. Francuskie były jednymi z najlepszych, podobnie chyba jak i obrotki. Zylki Garbolino czy Au Lion D'or były dobrymi prezentami od Francuzów czy Niemców. Zwróćcie uwagę na grubość żyłki Starlon (0.12mm). Trudno było znaleść cieńszą i tak wytrzymałą jak ta. Były jakieś żyłki "Leska", ale słabe. Później wszedł Siglon czy Stroft i tu już były grubości 0.10-0.08mm a i wytrzymałość miały zadowalającą. Co do firmy dalej używam do moich woblerow kotwiczek Cannelle Au Lion D'or. Żyłka z fotki nizej mimo tego że jest z "tamtych" czasów jest silna i pewnie nadal nadawałby się na przypon do muchówki. Firma Au Lion D'or widzę że produkowała również śliczne obrotówki (foto z Facebook). https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1001880609847062&id=446357262066069&set=ms.c.eJw9zcsNwDAIA9CNKjsh4Oy%7E%3BWFVQfX3yhwAlnLsp7FsPBxJXUchlWAMwMA93Lf1Q6A2lQV2JMOSAE2JX6hhmo%7E%3B4EIxsIg77bDL6lFSVP.bps.a.1001880496513740&source=49&refid=13&__tn__=%2B%3E Niżej również inne żyłki lat PRL-u. Gdyby ktoś coś chciał z rzeczy które wrzucam to proszę pisać bo mogą skończyć na śmietniku. ______ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Może coś z młynków z "tamtych lat"? Kołowrotek węgierski Neptun. Szalalem nim od końcówki lat 80-tych do 1994/95r. gdy kupiłem Byron HT150. Pudełka (miałem i ja i brat), ojciec śmigał Prexerem. W środku pełna dokumentacja z Neptuna oraz innych które były w naszym domowym arsenale. Jest też i firmowy komplet serwisowy. W tamtych czasach firmy dbały aby użytkownik był zdolny manualnie a nie tylko miał pełne kieszenie "zielonych" by przyjść z każdą pierdołką do autoryzowanego serwisu. ????Są tu kluczyki, śrubki, podkładki, sprężynki, zapasowa rolka kabłąka, itd, itp. Jeżeli ktoś coś z tego chce to tak jak pisałem. Wszystko jest do sprzedania, oddania, wyrzucenia ... w najgorszej opcji. Pzdr. _______ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Korci jak cholera, nie myśl sobie, ale w szafie jest tylko maleńka półeczka na "korby" i już ją rozsadza .Może poproszę o jakieś żyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Tam już leży w kącie otwarte pudełko (twoje) do którego będę tylko dorzucał zanim do Ciebie wyślę lub posprzątasz u mnie po 40 latach (może więcej ojca) zbieractwa. Co ma tam wpaść to pisz. Jak poleci na śmietnik będzie za późno. A ile jeszcze książek leży tu i tam. Fajnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Byłby grzech! Dorzuć szpulkę: "złotego lwa", Garbolino, Damlon "DAM", DX HOPE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Jak "Lion" chcesz mieć w całości jako przedmiot muzealny to ci mogę dorzucić bo chyba szkoda żebym ją zużył na przypony. Resztę wrzucam do pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi