trout master Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Kije z 1998r. o które wcześniej kolega pytał, Byron Future i Byron Radial. Podejrzewam że w obu modelach ten sam materiał blanku oznaczony jako Carbon 2010 IRS. W serii Radial podwójny splot radialnie (promieniowo???) ułożonych włókien węglowych i wzmocnione szczytówki. W serii Radial lepsze (chyba) przelotki bo z pierścieniem Zirconium. Wszystkie dane oczywiście z katalogu, nie z mojej pamięci. Dla zainteresowanych fotki z oferty niżej. ______ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 I bardzo dobrze że wysłałeś ten opis z katalogu zawsze mnie to interesuje,już z Michałem się dogadałem i kij będzie w moim posiadaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Pamiętacie? Sporo grubych, odrzańskich kleni, mi dały. Warunek, nie mogły mieć "bicia" osiowego a to czasem wymagało dopieszczenia, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 https://www.olx.pl/oferta/mam-do-sprzedania-CID767-IDFjZhx.htmlChyba w skrzynce jest Ambassadeur 3000, więc można się spodziewać i innych perełek, ale nie mogę się doprosić od sprzedawcy o więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Tak ,tylko jest pytanie czy sprzedawca wyśle wszystko co jest na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zobaczcie jaki czaderski zestaw pokazowy przynęt Myran i to w idealnym stanie:https://auctionet.com/en/1389409-fiskedrag-display-monterade-i-gronmalad-tralada-1900-talets-andra-halft 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Bardziej w ramach ciekawostki: https://www.olx.pl/oferta/kolowrotek-zabytek-rulon-2cale-CID767-IDFwdaA.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Na 300 lat to ten kołowrotek nie wygląda - szczególnie w kontekście sprzedawcy czyli kolejnego klona Tyberiusza ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Jak swój trochę "przypatynowałem" to spoko na 250 wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkordeusz Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Taki ładny to za 3500 można sprzedawać A tak na poważnie - ile realnie lat ma ten kołowrotek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Nie podejmę się datowania. Równie dobrze lata 20-te jak i 70-te XXw.Ale wyglądał "wykopaliskowo" ...tylko nie jestem pewien z której warstwy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Na epokę Edwarda Szczodrego to dość archaicznie wygląda.... prędzej Bolesław Okrutny. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Bardziej w ramach ciekawostki: https://www.olx.pl/oferta/kolowrotek-zabytek-rulon-2cale-CID767-IDFwdaA.html Kołowrotek towarzyszył nam na Targach Rękodzieła w Łomiankach w styczniu 2019 roku na stanowisku Stanisława Ciosa.Przepiękny namacalny przykład rozwoju technologicznego sprzętu wędkarskiego w XIX wieku... Celem wyjaśnienia RULON to nie model kołowrotka jak opisuje sprzedający, natomiast jedna z nazw kołowrotka używana na przełomie XIX / XX wieku.Dokładnie opisuje to Stanisław Cios w artykule ukazanym w Sztuce Łowienia 2/2019. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Niestety nie dane nam było dotknąć cukiereczka bo był szczelnie zamknięty w przeźroczystym pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Nowe nabytki...stare morel team w dużym wydaniu ???? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 To się nazywa rękodzieło! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Mniejsze wydanie mistrzostwa polskiego rękodzieła również jest piękne!!! :-o Osobiście nie mogę napatrzeć się na te małe cuda ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Jeden rodzynek został uzbrojony w metalowy ster 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 A w szczególności małe cuda oklejane skórą okonki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 cierniki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Fantastyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 (edytowane) Jeszcze taka mała ciekawostka Krzysztofa Łuczkowskiego chrabąszcz zalany w żywicy ???? Edytowane 14 Lipca 2020 przez salmo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Oraz duża ciekawostka...kaban Wojtka Grocholi na pomorskie trocie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Z uwagi zę dopiero zaczynam przygodę z woblerami morel team, pewną zagadką pozostają dla mnie woblery 9 cm z napisem. Moze ktos orientuje sie czyje to dzieło :-? I z jakich lat mogą pochodzić? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Realistyczne cudeńka Krzyśka są chyba w rankingu najlepszych polskich bardzo wysoko. o ile nie na szczycie. Noooo, może pierwsza trójka. Jutro wrzucę foty tych co u mnie wisi na styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi