trout master Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Widzisz. Na Sanie i innych mu podobnych rzekach (-czkach) metr to już dziura. Na Roztoczu pstragi siedzą głębiej i maja inne schowki. Na rzece takiej jak San jak jest dużo ryb to stoją za/przy każdym kamieniem nawet na wodzie po kolana. Hornet by tam się zakopał w dnie. Zreszta takiej drobnicy pstragi sanowe nie lubią. Co innego głowacz 6cm czy Minnow nawet 10cm. Takim się można najeść. Temat chyba nie w tym miejscu wiec pewnie Mod przerzuci tam gdzie jego miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 Gdy już naczytam się na "późnojesiennym" j.pl jak to jest słabo z rybami to sięgam po taką literaturę. W latach 60-tych też im nie zawsze brało. Do tego zmarł im towarzysz Zawadzki ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2020 A tu początek zgniłego kapitalizmu w Polsce. Katalogi Sage 1990-2000. Piękne wędki i jeszcze piękniejsze zdjęcia. 30 lat temu taki kij był dla mnie jedynie w strefie marzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Pierwszy raz to cudo zobaczyłem na zdjęciach w "Wędkarstwie jeziorowym " Tadeusza Andrzejczyka. Trzydzieści lat później w rękach starszego Szweda nad Tornio.Kilka dni temu trafiła w moje ręce . Abu Atlantic 443S Zoom. Lata 60' te, piękny miodowy kolor, około 275 cm w dwóch częściach, 18 - 60 gr. wyrzutu. Blank to puste szkło, przelotki oczywiście druciaki, a najciekawszy jest uchwyt multika typu speedlock odlany z metalu. Waga wędki poraża i oscyluje w granicach 0,5 kg ! Oryginalny pokrowiec, a stan wędy wyśmienity . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Co tu gadać ... piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Musi jeszcze zostać uzupełniony odpowiednim rocznikiem Ambassadeur'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Czyli takim jak Andrzejczyka Amassadeur 5000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2020 Czyli takim jak Andrzejczyka Amassadeur 50005500 CDL kolorystycznie jednak bardziej by pasował. Czarny nie perłowy. Jak szaleć, to szaleć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Dokładnie, czarny wpisuje się bardziej w moją estetykę. Zaczynam polowanie, a raczej podchody bo najpierw muszę kupić sobie wymarzoną Ryogę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zawartość starej szuflady! Lubie takie znaleziska 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Zawartość starej szuflady! Lubie takie znaleziska Michał, co to za urządzenie na pierwszym foto? Klucz do kołowrotka?A te blaszki, to Dewary? Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 To klucz do kołowrotków PENN 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Hej Wiesiu, na pierwszym zdjęciu jest oryginalny klucz Penn do kołowrotka i artefakt z zielona drewniana rączką do skrobania ryb jak myślę A blaszki niestety nie wiem czyje.Może ktoś podpowie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ta srebrna to HRT Corona. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Ok, srebrna od HRT ale reszta mi nie daje spokoju. Są bardzo starannie wykonane, ciężkie i na pewno stare. Pan który ich używal, robił to dziesiątki lat temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Korpus to łuska od pocisku i ołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Korpus to łuska od pocisku i ołów?Rzeczywiście wyglądają na małe łuski. Już nie bardzo pamiętam tych od KBKS (całe życie tylko dziewiątki i dziewiątki ). Może to takie do wstrzeliwania kołków (mówiło się na nie Hilti)? W każdym razie żadna nasza wytwórnia takich korpusów z łusek raczej nie odlewała. Byłaby afera i ktoś dostał po głowie. Ale listki wyglądają na fabryczne.Oliwka ABU była w pudełkach sprzedawanych u nas w drugiej połowie 70-tych lat Cardinali (44,66). DDR-wski smar do linek muchowych pewnie do dzisiaj działa. Mieli niezłą chemię. Zielono-biały spławik z plastyku (bez zatyczki jako przelotowy) do połowów nocnych. Wystarczyło to białe podświetlić latarką.Klucz do Penna? Wiesiu-musisz to mieć! Edytowane 9 Grudnia 2020 przez jachu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Klucz do Penna? Wiesiu-musisz to mieć! Nooooo... Zamówiłem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Wiesiu, a masz starego Penn'a? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Korpus to łuska od pocisku i ołów? Tak to właśnie wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Nooooo... Zamówiłem... To mi zostało tylko wysłać ???? Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Wesol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Wiesiu, a masz starego Penn'a? Zaczynam od klucza do starego Penn'a... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 (edytowane) (...)Abu Atlantic 443S Zoom. Lata 60' te, piękny miodowy kolor, około 275 cm w dwóch częściach, 18 - 60 gr. wyrzutu. Blank to puste szkło, przelotki oczywiście druciaki, a najciekawszy jest uchwyt multika typu speedlock odlany z metalu. Waga wędki poraża i oscyluje w granicach 0,5 kg ! Oryginalny pokrowiec, a stan wędy wyśmienity .Miałem takiego ale w spinie.Takoż mlodszego brata 423 w miedzianym kolorze, ech... P.S.: Kolego Wojtku ! Moja Małżonka do dzis miło wspomina pobyt w Osadzie, gdzieś na poczatku lat dwutysiecznych Edytowane 9 Grudnia 2020 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Rzeczywiście wyglądają na małe łuski. Już nie bardzo pamiętam tych od KBKS (całe życie tylko dziewiątki i dziewiątki ). Może to takie do wstrzeliwania kołków (mówiło się na nie Hilti)? DKbks to .22LR czyli średnica łuski 5,7mm, boczny zapłon wiec nie ma spłonki na środku. Do Hilti były ślepaki chyba 6mm. To nie Hilti - ślepe ładunki były na czubku zagniecione w koronkę. To może być jeszcze 6,35 mm browning. Centralny zapłon. Dość popularny kaliber w latach 50-70. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi