BOB1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Pięknie bita punca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Polska firma i ciekawa u nich konstrukcja Edytowane 4 Lutego 2021 przez BOB 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Jak nie zbieram przynęt tak ta mi się wyjątkowo podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Witam, kolego Robert @BOB rowniez podobaja mi sie bardzo owe warszawskie woblery CORADO, ktore posiadam takze w moich zbiorach. Na zdjeciach chcial bym pokazac jako mala >ciekawostke< mocowanie mosieznych sterow w 15 centymetrowych CORADO COMAG, za pomoca trzech srubek Interesujacy wydaje mi sie takze ten 22cm SIEK M - jedyny w moich zbiorach Pozdrawiam serdecznieMartin Edytowane 4 Lutego 2021 przez abudam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 A ten Roberta łamaniec z metalowym sterem jest super. Takiego mi brakuje . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Powiem ci Sławku szczerze ... sam sobie zazdroszczę. Oczywiście, że pomysł na regulowany ster może mieć tylko jedno źródło, ale działa fajnie do dzisiaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Zastanawiałem się nad jego kupnem. Teraz żałuje, ale trafił w dobre ręce . Edytowane 4 Lutego 2021 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Zastanawiałem się nad jego kupnem. Teraz żałuje, ale trafił w dobre ręce .Nie ma co się zastawiam tylko trzeba było brać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Nie ma co się zastawiam tylko trzeba było brać Może jeszcze trafi się okazja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Z jakich lat są te Corado ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 90te 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Obłędny ten Twój łamaniec . Przyszła mi do głowy pewna analogia dotycząca blaszanych wąsów w mocowaniu sterów - jak w Centusiach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Z jakich lat są te Corado ? Witaj Wojtek, wiem, ze woblery Corado byly produkowane w Warszawie przy ul. Przyjazni Polsko-Czechoslowackiej 30 (dzisiaj ul. Przyjazni) i jednym z producentow byl Pan Krzysztof Kopania, jednakze nie wiem dokladnie w jakim okresie czasu. Wydaje mi sie, ze byla to koncowka lat 1980 i poczatek 1990, ale to tylko takie moje przypuszczenia i moze sie myle. Pozdrawiam serdecznieMartin SORRY, mam dzisiaj jakies problemy z wklejaniem moich zdjec. Edytowane 4 Lutego 2021 przez abudam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Dla mnie czas Corado to stanowisko handlowe w "Warsie" w Domach Towarowych Centrum w Warszawie w latach 90tych.Mógł człowiek nakupić tego za grosze Edytowane 4 Lutego 2021 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Martin, wstyd się przyznać, ale jeszcze nie rozmawiałem w sprawie Corado . Jakieś mam niczym nieuzasadnione opory . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Wszystkie moje CORADO kupilem kiedys w Finlandii, myslac ze to jakies Rapalki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 A co powiecie o takim dziwolągu : ten to musiał mieć pod górkę, aż mu garb wyrósł . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Martin, znowu pozamiatałeś . Wycofuję mój wpis, że mam "sporą kolekcję" Edytowane 4 Lutego 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Znowu pozamiatałeś. Wycofuję mój wpis, że mam "sporą kolekcję" Tak Martin ma sporą kolekcję. Wykupił wszystkie ze stoiska, o którym wspominałeś . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Robert, sorry >pozamiatanie< nie bylo wogole moja intencja. Wiem, ze masz bardzo bogaty zbior pieknych >staroci<, ktorego i ja (jak kazdy kolekcjoner >warjat<) Tobie ich zazdrosci. Pocieszam sie jedynie, ze moim glownym zainteresowaniem ciesza sie inne przynety, jak chocby takie DAM-y z lat 1870-tych: Pozdrawiam Ciebie serdecznieMartin Edytowane 4 Lutego 2021 przez abudam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Martin piękny zbiór ! . W Finlandii były handlowo w sklepach czy zakup okazjonalny ? To dla mnie ciekawy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 W blachach podoba mi się niezmiernie, że są w komplecie z agrafkami, krętlikami i przyponami. Super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Wojtek, to byl bodajze koniec lat 1990-tych i w malym sklepiku wedkarskim w Rovaniemi kupilem wszystkie, ktore jeszcze byly do nabycia. Na ich opakowaniu nie widnieje informacja kto byl ich producentem i skad one pochodza.Wiec byly one wtedy handlowym towarem w tym sklepie. Edytowane 4 Lutego 2021 przez abudam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Zawsze uwielbiałem skandynawskie sklepy wędkarskie, a im dalej na północ tym fajniejsze wynalazki . Teraz ceny są akceptowalne, ale trzydzieści lat temu w sklepiku w Morrum stać mnie było wyłącznie na pudełko na muchy, które mam do dzisiaj . Pytałem o woblery bo to ciekawe w jaki sposób od naszych producentów trafiały na inne rynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Odnoszę wrażenie, że Corado od samego początku celowało w rynki zagraniczne. Opisy na pudełkach i wkładki z katalogiem wyrobów były tylko po angielsku. Nigdzie nie pisali Made in Poland co zapewne miało sprawiać wrażenie, że to towar "zachodni" To bez wątpienia zwiększało atrakcyjność i popyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi