Roberto Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 (edytowane) Koledzy kto kojarzy taką obrotówkę "SUM WARSZAWA"? Edytowane 23 Maja 2021 przez Roberto 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Rodzina CORADO 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Chłopaki jeśli kto chętny to oddam takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Chłopaki jeśli kto chętny to oddam takie cuda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Od lewej kolowrotki to:- Polsping Czapla 01,- Delta Spinning 78 Skalar A81,- Delfin CCCP Moskwa A-287Wszystkie kołowrotki działają. Do Skalara jest zapasowa szpula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 A już myślałem, że chcesz oddawać Corado! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 (edytowane) Rodzina CORADO Te trzy na dole to nie Corado. Edytowane 25 Maja 2021 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzyp Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 (edytowane) Katalog ma ponad 80 stron. Ciekawe mieli wtedy żyłki po 5 metrów Widocznie ryb tyle, że nie trzeba było dalej rzucać I ciekawe są grubości ...1,2,3... co to za jednostka? To takie numery żyłek jak obecnie np. w Chinach? Bo chyba nie w mm/dziesiątych mm? Edytowane 27 Maja 2021 przez skrzyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Wiecie może, jakiej firmy to było logo? Na boisku jest napisane tylko Masterhand Fibreglass, co do niczego mnie nie doprowadziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Pełne włókno? Spin/cast czy fly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Wujek Google tylko, że w formie drukowanej.????Bardzo dużo potrzebnych informacji dla wędkarzy odwiedzających Mazury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Dzisiaj trafiła do mnie taka perełka :-o ???? Jestem ciekaw czy ktoś rozpozna twórcę tego woblera? ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Charakterystyczna na tamte czasy okleina ze sreberka od papierosów, ale nie odważę się przypisać konkretnemu twórcy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Nikt nie potrafi rozpoznac twórcy tego woblera :-? @Bob dobrze kojarzy sreberko od papierosów Podpowiem ze tworcy tego woblera niestety nie ma już wśród nas od kilku lat i robił bardzo cenione woblery pstrągowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Wiktor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 To nie Wiktor ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 12 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Wobler został wykonany bardzo dawno przez osobę widoczną na zdjęciu;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Ja już go kwalifikowałem pod "Czarne" zagłębie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 cukiereczki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2021 (edytowane) Baltona? Pewex? Czy normalny sklep?Klenie będą je lubiły? Edytowane 31 Lipca 2021 przez wojti80 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Baltona i Pewex to dolce a nie zł, W 84r dostalem jednego takiego w zielonym opakowaniu.Całą zimę go ogladałem żeby w lato 85r zabrac go na Dunajec.Łowiłem w klatkach przy samych kamieniach, prawie każde przepuszczenie dawało okonia 20-25cm.W samej rzece nim nie łowilem żeby go nie urwać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Oczywiście, że te pochodzą z państwowych sklepów ze sprzętem wędkarskim. W 1976 pojawiły się najpierw ABU Cardinal 44 i 66 (tych było mniej), w dodatku z zapasową szpulą (te sprzedawane na Zachodzie jej nie miały, podobnie te w Pewexach), także Mitchelle 308 (być może też 300, ale tych nie pamiętam). Pochodziły z jakiejś hurtowni sprzętu sportowego z Zabrza, ceny wysokie, ale i tak niższe od pewexowskich. Na pudełku mojego 44 była chyba cena 1750 lub1950 zł. Krótko po nich do sklepów trafiły Meppsy i to w dużym wyborze wielkości (Aglie, Aglie TW, Longi, Mino, Comety). Też tanie nie były, ale tańsze niż w Pewexie lub od tych kupowanych na Zachodzie. W dwóch poznańskich sklepach zrobiłem sobie niezły ich zapas, który starczył mi na kilka lat. To była rewelacyjna sprawa, bo w tym samym czasie królowały u nas obrotówki raczej kiepskiej jakości, a te w małych rozmiarach wręcz fatalne. Jak szybko te Meppsy za złotówki się pojawiły, tak i szybko ze sklepów zniknęły. Trochę wcześniej dało się kupić Meppsy za ich krajowe waluty w Czechosłowacji i na Węgrzech. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Meppsy były,i długo się utrzymywały w sklepach wędkarskich.Przy ulicy Kruczej w Warszawie było ich mnóstwo,i kupował je ten co miał zasobny portfel.Dla przykładu nasza rodzima obrotówka Super Wir kosztowała około 3 zł a najtańszy Mepps 115 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Meppsy były,i długo się utrzymywały w sklepach wędkarskich.Przy ulicy Kruczej w Warszawie było ich mnóstwo,i kupował je ten co miał zasobny portfel.Dla przykładu nasza rodzima obrotówka Super Wir kosztowała około 3 zł a najtańszy Mepps 115 zł.Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. Te pierwsze Meppsy leżały w sklepach krótko. Góra dwa lata. Około roku 1980 dostawałem już Meppsy z Berlina Zachodniego, bo u nas już tylko w Pewexach były dostępne. Przez długi czas to było można kupić za komuny haczyki Mustada. Kupowałem je w pierwszej połowie lat sześćdziesiątych i circa do końca siedemdziesiątych. Może pamiętasz Meppsy wykupione z państwowych sklepów i sprzedawane drożej na Skrze lub bazarku przy KRN itp. Na tych Longach na zdjęciu jest cena 45 zł i taka mogła być. Zwykłe Aglie lub Comety jedynki (zerówek raczej wtedy nie było) były z pewnością tańsze. Jakim cudem w takim razie najtańsze mogły kosztować 115 zł? To ile najdroższe? Wychodziłoby, że z 200 przynajmniej. To dziesięć Meppsów miało kosztować więcej niż Cardinal 44? Raczej nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi