legion Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Drogi jachu,odmienne zdanie to twoja sprawa,ale mylIsz czasy,bazarek,jak to piszesz to jeszcze nie istniał,a i Skra również . Napisałem bardzo jasno Sklep Wędkarsko- Myśliwski przy ul. Kruczej w Warszawie,myślę,że koledzy którzy znają temat potwierdzą moje słowa.Piszę te kilka zdań tak sobie bez żadnej złośliwości w stosunku do Ciebie. Życzę zdrówka,bo to najważniejsze,a meppsy,haki........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Sklep na Kruczej odwiedzałem w czasach, kiedy tam królowały jeszcze bambusy i klejonki z czaplą. No i DDR-owskie Fivy z pełnego szkła. Schyłkowy Gomółka i dalej. To też bez złośliwości i z ciekawości zapytam - w którym roku/latach sprzedawano tam Meppsy (najtańsze) po 115 zł? Zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legion Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Myślę, że od 1976r, mogę się mylić o rok.Ale ja już dziękuję za rozmowę.Byłeś ciekawy,to proszę bardzo odpowiedziałem.Dalsze zaspakajanie ciekawości to do detektywa Rutkowskiego proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 W 74', w mieście Łodzi, trójka TW kosztowała 73 złote. W PeKaO - dolar dziesięć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Dziękuję. Zauważę jedynie, że te Longi ze zdjęcia wojti80 pochodzą właśnie z 1976. Pamięć bywa omylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/blystki-wedkarskie-wykrojniki-do-produkcji-obrotowek-i-wahadlowek-CID767-IDKZLOT.html?Ciekawe, z której to wytwórni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/blystki-wedkarskie-wykrojniki-do-produkcji-obrotowek-i-wahadlowek-CID767-IDKZLOT.html?Ciekawe, z której to wytwórni Wydaje mi się, że Polsping można wykluczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deridun Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Sum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Wydaje mi się, że Polsping można wykluczyć Spółdzielnia Sprzęt Rybacki/POLSPING Warszawa, na jednym z wykrojników widać skrzydło obrotówki WAŻKA. Jak dobrze pamiętam Sum nie miał w swojej ofercie podobnej obrotówki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Spółdzielnia Sprzęt Rybacki/POLSPING Warszawa, na jednym z wykrojników widać skrzydło obrotówki WAŻKA. Jak dobrze pamiętam Sum nie miał w swojej ofercie podobnej obrotówki.Brawo Cezary. Trzecie zdjęcie i trzeci wykrojnik od lewej - bardzo charakterystyczna paletka Ważki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 ...bo kto jak nie Cezary?! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Oczywiście, że te pochodzą z państwowych sklepów ze sprzętem wędkarskim. W 1976 pojawiły się najpierw ABU Cardinal 44 i 66 (tych było mniej), w dodatku z zapasową szpulą (te sprzedawane na Zachodzie jej nie miały, podobnie te w Pewexach), także Mitchelle 308 (być może też 300, ale tych nie pamiętam). (...).Cardinal 44 - 1977 Peweks 29 $, Sklep 1950PLN: Cardinal 66 2600 PLN w nieistniejącym sklepie na Głogowskiej. Mam oba w pełni sprawne do tej pory mimo intensywnego użytkowania do kupna do ok 2005. Tylko kogo to dziś interesuje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Kogo dzisiaj interesuje? Sławka, Roberta, pewnie Cezarego, mnie i jeszcze paru się znajdzie. Najlepsze towarzystwo z możliwych. Mój 44 z Dąbrowskiego przy Nowym i na sto procent kupiony w 1976 roku. Pozdrawiam Marcinie.PS: ale te PLN to chyba trochę później weszły do obiegu? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 To może dla urozmaicenia zagadka, co to są za modele przynęt i kto jest ich producentem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Taki wobler miał w ofercie kilka firm, np Rapala, Shakespeare chyba też Cormoran ja miałem Shakespeare - lubiły go zarówno szczupaki jak i belony w trollingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Taki wobler miał w ofercie kilka firm, np Rapala, Shakespeare chyba też Cormoran ja miałem Shakespeare - lubiły go zarówno szczupaki jak i belony w trollingu. Bardzo blisko, poniżej zdjęcie razem z Rapalą: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Też miałem taką Rapalę, niestety został w Sulejowskim na jakimś karczu. Bardzo łowny, jedyne co trzeba było zmienić, to zdjąć środkową kotwiczkę na wodach PZW. Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 ABU Atom i wobler Paijanne: Paijanne ostatni raz znalazł się w katalogu ABU z 1960 roku: Więcej informacji można znaleźć pod poniższym linkiem:http://www.realsreels.com/baits/wayne/Killerstudy.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Koledzy czy ktoś wie coś o tych przynętach ,na mniejszym jest napis FLOPY W tym miejscu może przyznam sobie złotą łopatę za odgrzebywanie starych postów, ale dopiero tydzień temu znalazłem informację na temat tego łamanego woblera, chociaż może kolega @mero przez tyle lat sam zdążył się dowiedzieć co to za wobler. Jest to DDR-owski wobler Hugo Grossmanna: Więcej informacji pod poniższym linkiem:/https://fischundfang.de/ddr-wobbler-aus-boehlen/ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 To może dla urozmaicenia zagadka, co to są za modele przynęt i kto jest ich producentem? 1a.jpegCałkiem podobny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 "Całkiem podobny". On ma 9cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Całkiem podobny Poza tym, że podobny to mi pudełko wygląda na Rapali i tak bym obstawiał, że jest to wobler Rapali (mogę się mylić, ale na pewno kilka lat temu widziałem wobler z gwiazdkami w oryginalnym pudełku, ale niestety nie pamiętam producenta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 No bo Rapala wypuściła Originale z gwiazdkami na 100 lecie: https://michaeljensens.com/angling/wp-content/uploads/2017/06/IMG_4619.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 No bo Rapala wypuściła Originale z gwiazdkami na 100 lecie: https://michaeljensens.com/angling/wp-content/uploads/2017/06/IMG_4619.jpgTo ja wiem, ale wydaje mi się, że jeszcze przed nimi Rapala wypuściła woblery z gwiazdkami (pewny na 100% nie jestem bo dawno temu widziałem ten wobler). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi