kardi Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Ostatnio trafiłem na taki zestaw.Mepps Minnow. Brały, ale schodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Kolejne kołowrotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Jakby ktoś chciał do kolekcji to mam takie stare Daiwy SS. Sprawne ale jakoś chętnych brak aby wziąć je na wodę. _________ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Jakby ktoś chciał do kolekcji to mam takie stare Daiwy SS. Sprawne ale jakoś chętnych brak aby wziąć je na wodę. _________Witaj Arek, ile sobie zyczysz za obydwa kolowrotki? Pozdrawiam serdecznieMartin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Znalezione w garażu po zmarłym lata temu wędkarzu. Po lekturze tego tematu wnioskuje, że pierwsza z prawej blaszka, to też Stamar. W ogóle, to mniej więcej w jakich latach istniała ta firma ?Alga w wykonaniu z czerwonyn oczkiem ile może mieć lat ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Znalezione w garażu po zmarłym lata temu wędkarzu.Po lekturze tego tematu wnioskuje, że pierwsza z prawej blaszka, to też Stamar. W ogóle, to mniej więcej w jakich latach istniała ta firma ?Alga w wykonaniu z czerwonyn oczkiem ile może mieć lat ? Ile ma centymetrów długości? Zmiana rozmiarów Alg o jedno oczko, miała miejsce z pół wieku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Ile ma centymetrów długości? Zmiana rozmiarów Alg o jedno oczko, miała miejsce z pół wieku temu.Tak to wygląda wielkościowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSW Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Moi zdaniem ta błystka została wyprodukowana przed początkiem lat 80 - tych ubiegłego wieku. Późniejsze jedynki miały po 5 cm długości. Kiedyś próbowałem dowiedzieć się na forum, kiedy została zmienione numeracja tych błystek. To znaczy, kiedy "stara" jedynka została "nową" zerówką. Ale, niestety, nikt nie odpowiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Tak to wygląda wielkościowoBardzo podobne, nie obrendowane, były wytwarzane tez przez warszawskiego Sum-a, na KRN. Jakieś 30 lat temu. O ile dobrze pamiętam. Stanmar też takie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Panowie jak posiadacie stare rzeczy wędkarskie na sprzedaż, to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Moi zdaniem ta błystka została wyprodukowana przed początkiem lat 80 - tych ubiegłego wieku. Późniejsze jedynki miały po 5 cm długości. Kiedyś próbowałem dowiedzieć się na forum, kiedy została zmienione numeracja tych błystek. To znaczy, kiedy "stara" jedynka została "nową" zerówką. Ale, niestety, nikt nie odpowiedział. Alga z czerwonym oczkiem, to końcówka lat 80-tych. Od dzisiejszej "0" różni się tylko wagą (cieńsza blacha, rozmiar i tłoczenie identyczne). Aktualna ma inne logo (czapla). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Kiedyś o kijach Germiny było. Tu oryginalny pokrowiec się ostał. Nabywca kija nie chciał lub nie mogłem go wtedy znaleść. __________ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Mam trzy częściową, szarą Germinę w takim pokrowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 A przed Germiną była FIVA, o ile dobrze pamiętam. W czasach kiedy byłem jeszcze piękny i młody miałem od nich mój pierwszy spinning - Kongo 2,10 m (2,13?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Mam trzy częściową, szarą Germinę w takim pokrowcu ————- Podrzuć foty jak możesz. Też mam jakieś stare „szare” ale nie 3 częściowe. Dziękuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Mój nowy nabytek Penn 450SS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 ————- Podrzuć foty jak możesz. Też mam jakieś stare „szare” ale nie 3 częściowe. Dziękuje z góry.Coś mi tak w mojej starej głowie świta, że chyba sprzedałem Germinę na którejś poprzedniej giełdzie garażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Ok. No problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Kolejny kołowrotek z moich zbiorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 A przed Germiną była FIVA, o ile dobrze pamiętam. W czasach kiedy byłem jeszcze piękny i młody miałem od nich mój pierwszy spinning - Kongo 2,10 m (2,13?).Ta "Fiva" była zdaje się pisana przez "w", czyli "Fiwa". Miałem kiedyś taki zielony Nil - 180 cm, do 15-20 g. Sparowałem go najpierw z czeskim Reexem (też zielonym), a potem (kiedy przekładnia się zużyła), z krzyżacką "forelką". Całkiem udany zestaw (na owe, peerelowskie realia). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Mam taką przez "w" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 O to, to. Tylko kolor nie taki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
star Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Ikar z Czechosłowacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 A ten jest w kolorze mojego Reexa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Ta "Fiva" była zdaje się pisana przez "w", czyli "Fiwa". Miałem kiedyś taki zielony Nil - 180 cm, do 15-20 g. Sparowałem go najpierw z czeskim Reexem (też zielonym), a potem (kiedy przekładnia się zużyła), z krzyżacką "forelką". Całkiem udany zestaw (na owe, peerelowskie realia). Mam taką przez "w" IMG_20240510_155640.jpg IMG_20240510_155700.jpg Tak, to była FIWA, dziękuję Panowie, odmłodziliście mnie o pół wieku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi