trout master Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Obiecane "morelki". Oprócz żabki, ta tylko chciała się przewietrzyć i popatrzeć na słońce. Wyleciały mi z głowy (fotki). ______ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Z uwagi zę dopiero zaczynam przygodę z woblerami morel team, pewną zagadką pozostają dla mnie woblery 9 cm z napisem. Moze ktos orientuje sie czyje to dzieło :-? I z jakich lat mogą pochodzić? To są jedne z pierwszych komercyjnie sprzedawanych woblerów pod szyldem Morel Team. Miały one reklamować stronę internetową związaną z przedsięwzięciem Morel Team. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Oraz duża ciekawostka...kaban Wojtka Grocholi na pomorskie trocie A być może na głowacice. Na trocie wyglądały bardziej cukierkowato . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) @Banjo dzięki za info. Orientujesz sie o jakich latach mówimy odnośnie tych podpisanych? Edytowane 22 Lipca 2020 przez salmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) Początek lat 90-tych, bliżej końca pierwszej połowy. Wówczas w Polsce zaczął pojawiać się internet. Edytowane 22 Lipca 2020 przez Banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 A być może na głowacice. Na trocie wyglądały bardziej cukierkowato .Stwierdzone u źródła ze wobler powstał z myślą o pomorskich trociach ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Poszperałem w morelkach i mam jeszcze jednego kababa 11 cm pstrąg łamaniec z napisem promującym ich stronę internetową w tamtych czasach :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Aleś tego nazbierał. Zazdroszczę . Z tą promocją poprzez internet jest fajna ciekawostka z natury, że nie wszystko nam wychodzi co sobie założymy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 A być może na głowacice. Na trocie wyglądały bardziej cukierkowato . Mając na uwadze bardziej cukierkowate chodziło mi o te ze zdjęcia poniżej : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Taka ciekawostka i zagadka ... możne pomożecie ją rozwiązać. Ktoś spotkał się już z takim wynalazkiem?. Wykonane z tekstolitu, drewna, aluminium i stali. Pięknie pracuje a włączana terkotka ma sympatyczny dźwięk. Ergonomicznie zaprojektowane z wycięciem na palec (sam się tam układa ) Jescze nie zaglądałem do środka, ale już widać po sporych zabrudzeniach, że był intensywnie użytkowany. Całość ma 36cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Robercie, mi to wygląda na samorobny a przynajmniej częściowo samorobny (kołowrotek mógł zostać zaadaptowany) dolnik od podlodówki. Podobne konstrukcje kojarzę z mazurskich jezior i z połowu sieji na oblanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgadzam się z Tobą. I mnie to wygląda na uchwyt z kołowrotkiem do "poważnej" podlodówki. Zachowały się fragmenty żyłek i nie są raczej cienkie Na 100% nie jest to adoptowany kołowrotek. Cała konstrukcja jest dobrze przemyślana i precyzyjnie wykonana ...kciuk sam się układa na rancie szpulki aby służyć jako hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zachowały się fragmenty żyłek i nie są raczej cienkie Osobiście znam ludzi, którzy współcześnie, namiętnie wędkując z lodu na błystkę w poszukiwaniu okoni i czasem sandaczy za cienką uważają żyłkę o przekroju poniżej 0.30mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Na grubszej żyłce przynęta dłużej opada. W pionie ma to duże znaczenie, prezentacja przynęty nad dnem trwa dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Nie przypisywałbym osobom, o których myślałem pisząc te słowa, takiego toku myślenia. Raczej stosują zasadę - cokolwiek weźmie, siłowy hol i beret - a że łowią na spore "rybki" ze stałymi kotwicami, prowadząc je agresywnym opadem z bardzo agresywnym podbiciem to ryby często "biorą" nietypowo... No i trzeba mieć grubą żyłkę gdyby wziął szczupak (ostatniego złowili z lodu w poprzednim tysiącleciu). Syn jednego z nich, mój rówieśnik,łowi po ludzku, z żyłką 0.12 -0.18 i ma dużo lepsze wyniki, ale kompanii jego ojca nic to do myślenia nie daje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Kilka nowych blaszek: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Ten "Pirat" mocno dziwny. Pewnie przy rzucie kotwiczka non stop zaczepiała się o żyłkę. Chyba że to podlodówka, ale zaczepianie dalej możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 "Pirat" tak ma mam identycznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Ten "Pirat" mocno dziwny. Pewnie przy rzucie kotwiczka non stop zaczepiała się o żyłkę. Chyba że to podlodówka, ale zaczepianie dalej możliwe.Tak Arek miało wiele wahadłówek, np. Heintze. Paluszek na szpulę przed wpadnięciem błystki do wody i nic się nie czepiało. Te Gopła ciekawe. Pewnie listek nawet z koralikiem dystansowym kręcąc się dzwonił mocno stukając w ten drugi? Nie pamiętam tych obrotówek. Niedawno Robert od spotkanego nad jeziorem wędkarza-spławikowca dostałem sumowską Algę. Wisiała sobie na krzaku. W miejscu, w którym przechodzi wielu spinningistów. Kawał żelaza. Z casta mógłbyś nią Żarnowiec przerzucić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Praca tego "Pirat" może być ciekawa. Kotwicza trzyma go w osi symetrii przy wychyleniach. Migocze chyba jak rybka. Bob, ja dla Ciebie mam te zabawki co kiedyś chciałeś. Na spokojnie kiedyś je spakuje i wyślę. Na razie leżą odłożone w pudełku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Dzięki . Staram się o tym nie pamiętać bo by mnie skręciło z ciekawości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Zwolski Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 To kopie francuskiej Eiry. Łowne są choć szkoda wrzucać je do wody.Panowie ma ktoś te blachy lub może zrobić kopię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Panowie ma ktoś te blachy lub może zrobić kopię?https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/rublex-blystki-eira/s/2909 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Zwolski Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/rublex-blystki-eira/s/2909Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Zwolski Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Choć nie jestem pewien czy nie pogrubili blachy bo jakieś ciężkie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi