wojti80 Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Już coś można domyśleć się . Dziękuję.Po raz pierwszy mam coś o czym nikt nic nie wie i nie jest w stanie nic powiedzieć na tym forum.... Wieszam je na ścianę zatem???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 Po raz pierwszy mam coś o czym nikt nic nie wie i nie jest w stanie nic powiedzieć na tym forum.... Wieszam je na ścianę zatem Próbuję swoimi kanałami dotrzeć do jakiś informacji o wobkach Salar. Jak coś dowiem się, to dam znać. A jakby tak jeden z wobków odpadł od ściany i przywędrował do mnie, to pozostałym byłoby smutno, czy też cieszyłyby się, że znalazł nowy dom ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 (edytowane) Możemy o tym porozmawiać oczywiście choć wydają mi się zgraną grupą i wyrwanie jednego jest bez sensu????Dodatkowo dzisiaj spadły mi przynęty nabyte w celu łowienia troci z plaży.Ciekawe zwarta konstrukcjaPep show???? Edytowane 23 Lutego 2022 przez wojti80 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 28 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Ostatnio myślałem że mam już wszystkie kolory 7cm gwiazdek a tu taka niespodzianka. Srebrna z granatowym grzbietem! Może są jeszcze jakieś inne kolory? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Blaszka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Blaszka: 1.jpeg 2.jpegMam niemal identyczną, nie ma jednak na logo "SUM".Musiała być wyprodukowana znacznie później niż Twoja, ale nie wiem kiedy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Świetny ten sumik????Mam podobne ale nie wiem kto je zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2022 Handlował w latach 90-tych nimi Stamar. Miałem tego kiedyś dużo. Takie jak te ze zdjęć i jeszcze inne wzory. Moje były z pierwszych lat 90-tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 3 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2022 Handlował w latach 90-tych nimi Stamar. Miałem tego kiedyś dużo. Takie jak te ze zdjęć i jeszcze inne wzory. Moje były z pierwszych lat 90-tych.O widzisz dziękuję za informację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Panowie, zaczynam zbierać „pancerniki“ kołowrotkowe. Z tego też powodu, chciałbym prosić o informację, jakie znacie kołowrotki z lat 60+, posiadające przekładnię ślimakową?Mowa tu oczywiście o głównej przekładni, nie zaś o tej tylko odpowiadającej za posuw szpuli.I tak, pierwsze, które mi przyszły na myśl to:DAM Quick 3001, Abu Garcia Suverän, Strength Spin Mitey, Jim Hill...Wpisujcie proszę, co tu jeszcze z takich pancerwafli można poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Dlaczego tylko DAM Quick 3001? Tych na ślimaku było kilka serii w DAM (przykładowo Quick 110 do 550) i były produkowane wiele lat.. Niektóre jeszcze niedawno.Daiwa z serii 500 z przełomu z początku 80-tych lat. Wiele modeli Shakespeare z lat 60-80 ( jeden z przykładów -https://www.stripersonline.com/surftalk/topic/177398-old-shakespeare-reel/ ).ABU Cardinal 33 do 77 (i ich odpowiedniki w ZEBCO jako 3 do7) i końcówka tych pierwszych Cardinali jako Cardinal 3 do7. Cardinale 52 do 55 (i ich tańsze odpowiedniki od 152 do 155). Japońskie Cardinale z lat 80-tych od 3 do 5. Edytowane 4 Marca 2022 przez jachu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Francuski RU Sport de Lux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Kołowrotki Penn z serii 700Z, te nowsze-czarne oraz ich wcześniejsze wersje w kolorach zielonym i wiśniowym. https://www.tackledirect.com/penn-z-series-spinning-reels.html)Mój pierwszy, porządny, czyli Rileh Rex też był na ślimaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Miałem (i jeszcze mam) niektóre z wymienionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 A czeski TAP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) A czeski TAP?Nigdy nie miałem, ale patrząc na zdjęcia TAPów można przypuszczać, że tak było. Trzeba pytać Pawła Kobyłeckiego (strona: starekołowrotki.pl). Tu widać, że z dużym prawdopodobieństwem TAPy i ROENy miały taką przekładnię.https://www.wcwi.eu/index.php/czytelnia/wedkarz-po-godzinach/70-stare-ideeZapomniałem dodać jeszcze dwie konstrukcje rodem z DDR na ślimaku. Emte Forelle i Bambi. Folrelki miałem dwie, a Bambi miał mój kuzyn. Wśród starych polskich kołowrotków też by się znalazło parę na ślimaku (np.Skalary). Edytowane 5 Marca 2022 przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Panowie, zaczynam zbierać „pancerniki“ kołowrotkowe. Z tego też powodu, chciałbym prosić o informację, jakie znacie kołowrotki z lat 60+, posiadające przekładnię ślimakową?Mowa tu oczywiście o głównej przekładni, nie zaś o tej tylko odpowiadającej za posuw szpuli.I tak, pierwsze, które mi przyszły na myśl to:DAM Quick 3001, Abu Garcia Suverän, Strength Spin Mitey, Jim Hill...Wpisujcie proszę, co tu jeszcze z takich pancerwafli można poszukać.Znajdziesz tu wszystko co Cię interesuje:http://www.starekolowrotki.pl/news.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Czeski Tokoz TAP 451 na pewno na ślimaku. Instrukcja link niżej. http://jerkbait.pl/topic/7546-schematy-kołowrotków-oraz-multiplikatorów/page-14 Jest taki kolega na forum, Cez@ry który ma dużo starych kołowrotków (w tym moje) i wie bardzo dużo na ten temat. Napisz, popytaj. Pzdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Czeski Tokoz TAP 451 na pewno na ślimaku. Instrukcja link niżej. http://jerkbait.pl/topic/7546-schematy-kołowrotków-oraz-multiplikatorów/page-14 Jest taki kolega na forum, Cez@ry który ma dużo starych kołowrotków (w tym moje) i wie bardzo dużo na ten temat. Napisz, popytaj. Pzdr.Wiedza Czarka jest nieoceniona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 5 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Następny na liście.Kiedyś marzeniem pstrągarzy był EMTE Forelle. Zbudowany na pewno na ślimaku. Mam prawie nowe, oryginalne pudełko z tego kołowrotka, w którym antykwariusz przesłał mi Abu Record'a. Po otwarci paczki byłem załamany, ale środek się zgadzał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Witam mam kolego w kolekcji dwa forelle emte z pudełkiem oraz bez pudełka forelle germany DDR, mam bardzo dużo japońskich maszyn Niemieckich nixe i deluxe 2 Quicki Polskie czaple Ruskie kolekcje Abu Szwecja i wiele innych ślimakowych i innych ,poproszę kolegę Boba może mi zdjęcia wstawi bo jakoś nie ogarniam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Witam mam kolego w kolekcji dwa forelle emte z pudełkiem oraz bez pudełka forelle germany DDR, mam bardzo dużo japońskich maszyn Niemieckich nixe i deluxe 2 Quicki Polskie czaple Ruskie kolekcje Abu Szwecja i wiele innych ślimakowych i innych ,poproszę kolegę Boba może mi zdjęcia wstawi bo jakoś nie ogarniam.Nie ma problemu. Dam Ci mail gdzie możesz wysłać foty na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Na prośbę Jacka, wstawiam przesłane przez niego zdjęcia Edytowane 7 Marca 2022 przez BOB 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Piękny hobby room . Jacku gratuluję kolekcji, robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi