Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kilkadziesiat z pierwszych roczników. Stan różny.

Tez kiedys komuś pożyczyłem jeden numer z pierwszych z artykułem o Warcie w okolicach Konopnicy, bodajże S. Krakowskiego. Takie wspomnienia o łososiowatych w Warcie w latach 50. Jak wpadnie Ci w oko to daj znać jaki to numer. Chociaż zdjecie bede miał.

Gdyby zależało Ci na konkretnym numerze do roczników to pisz. Dam jak bede miał.

• Like 1

Mam kilkadziesiat z pierwszych roczników. Stan różny.

Tez kiedys komuś pożyczyłem jeden numer z pierwszych z artykułem o Warcie w okolicach Konopnicy, bodajże S. Krakowskiego. Takie wspomnienia o łososiowatych w Warcie w latach 50. Jak wpadnie Ci w oko to daj znać jaki to numer. Chociaż zdjecie bede miał.

Gdyby zależało Ci na konkretnym numerze do roczników to pisz. Dam jak bede miał.

Postaram się przejrzeć pierwsze roczniki. 

Jadą do mnie kolejne numery, zrobię przegląd, to będę wiedział co mi brakuje. Na pewno to będą numery po roku 2001.  Ode zwę sie.

Postanowiłem uzupełnić brakujące egzemplarze WP, a że od roku 2002 do 2010 mam znaczne braki, to zamawiam je partiami. 

Po przyjściu pierwszej partii, kilkunastu numerów nie żałuję :) .  Dwa niezidentyfikowane wcześniej przeze mnie woblery okazały się woblerami Janusza Szczerby z Białogardu. Lista twórców woblerów rozrasta się :) .

post-54908-0-77175300-1655378185_thumb.jpg

W drodze kolejnych 20 numerów. Ciekawe czego nowego dowiem się  ;)  :) .

Edytowane przez Banjo
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Wychodzi na to, że katalog Napp och Nytt z roku 2021 był ostatnim w formie drukowanej:

post-52593-0-81523100-1656254032_thumb.jpeg

Natomiast katalog na ten rok jest już tylko w formie elektronicznej:

post-52593-0-55479900-1656253178_thumb.jpeg

https://fisheco.se/vartecken-napp-och-nytt-2022-finns-nu-online/

Wie ktoś może coś na temat tej dozbrojki DAM`a, bo nie mogę nic znaleźć na jej temat?

post-52593-0-12236100-1656253626_thumb.jpegpost-52593-0-60492700-1656253507_thumb.jpeg

• 2 tygodnie później...

Wychodzi na to, że katalog Napp och Nytt z roku 2021 był ostatnim w formie drukowanej:

attachicon.gif 1a.jpeg

Natomiast katalog na ten rok jest już tylko w formie elektronicznej:

attachicon.gif 1b.jpeg

https://fisheco.se/vartecken-napp-och-nytt-2022-finns-nu-online/

Wie ktoś może coś na temat tej dozbrojki DAM`a, bo nie mogę nic znaleźć na jej temat?

attachicon.gif 2a.jpegattachicon.gif 2b.jpeg

To nie dozbrojka tylko systemik do zbrojenia martwej rybki.

• 3 tygodnie później...

Taką książkę dziś kupiłem. Wieczorem będzie co czytać :)

attachicon.gif 20220801_193709.jpgattachicon.gif 20220801_193807.jpg

attachicon.gif 20220801_193853.jpgattachicon.gif 20220801_193936.jpg

Według mnie najcenniejsza pozycja w polskiej literaturze wędkarskiej  :clappinghands:

Klasyka gatunku według samego mistrza Feliksa Choynowskiego.

• Like 4