Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu większość tych ludzi, robiących tak piękne "obiekty" wędkarskie nie chce pozostawić po sobie jednoznacznego świadectwa swojej twórczości?! Dla tego, jak mój serdeczny przyjaciel Marian zaczął tworzyć swoje (z reszta piękne wahadła i obrotówki) nakazałem! mu zrobienie puncy i znakowania swoich wyrobów. Teraz są oznakowane MM.

PS dla tego wymyśliłem APPT aby w przyszłości uniknąć tego "chyba" (bo po grzyba? :D )

Kolega z innego wątku (allegro hit) może trochę dla żartu , wrzucił taki link:

https://www.olx.pl/oferta/mig-21-wobler-z-zestawu-ratunkowego-dla-milosnikow-lotnictwa-i-wedka-CID767-IDfMRwj.html#d5fcf44669

Coś mnie podkusiło bo mam ten "wobler" więc zadałem pytanie sprzedającemu, skąd ma takie informacje?

I oto odpowiedź:

..."Wobler jest z zestawu Miga 21 z 62 plm w Krzesinach. Ma około 25 lat - młody jest jeszcze.

Byłem z- ca d-cy batalionu zaopatrzenia i wędkarzem. Więc go zapragnąłem mieć. 
Załatwiłem - poszedłem do kasy pułkowej i wpłaciłem.
Cała historia - niezbyt emocjonująca.
Z poważaniem"...

Myślę . że to interesujące z punktu widzenia pasjonatów :)

• Like 3

Nie do końca w temacie..wedka ratunkowa z anteny od jeep (podobno) http://link.marktplaats.nl/m1085293753?utm_source=ios_social&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_ios_tablet

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Kolega z innego wątku (allegro hit) może trochę dla żartu , wrzucił taki link:

https://www.olx.pl/oferta/mig-21-wobler-z-zestawu-ratunkowego-dla-milosnikow-lotnictwa-i-wedka-CID767-IDfMRwj.html#d5fcf44669

Coś mnie podkusiło bo mam ten "wobler" więc zadałem pytanie sprzedającemu, skąd ma takie informacje?

I oto odpowiedź:

..."Wobler jest z zestawu Miga 21 z 62 plm w Krzesinach. Ma około 25 lat - młody jest jeszcze.

Byłem z- ca d-cy batalionu zaopatrzenia i wędkarzem. Więc go zapragnąłem mieć. 

Załatwiłem - poszedłem do kasy pułkowej i wpłaciłem.

Cała historia - niezbyt emocjonująca.

Z poważaniem"...

Myślę . że to interesujące z punktu widzenia pasjonatów :)

To co napisał ten gość to bzdura. Ja parę takich woblerków z miękkiego tworzywa ostatnio sprzedałem jednemu z kolegów.

To stare woblerki ( 1975r) z normalnego rynku naszych wschodnich przyjaciół , jeszcze przed rozpadem. Każdy mógł je sobie kupić , gdzie chciał. Urabia historię do ceny dla idiotów i tyle .

A pro po ; jestem byłym specjalistą od Mig 21 i nigdy nic takiego nie widziałem. Ale może jestem w błędzie... :D

Edytowane przez Zyga102
  • Like 1

Dobre bo polskie i takie tam z za morza :)attachicon.gifDSC04054.JPGattachicon.gifDSC04056.JPGattachicon.gifDSC04050.JPGattachicon.gifDSC04052.JPG

Widać westchnąłem bardzo skutecznie bo wszystkie "swensony" (i nie tylko) przyjechały do mnie  :D

Arturze, dzięki za miłe,dzisiejsze spotkanie "przy szafie" i przywieziony "złom" ... Recordy ABU- po prostu miodzio :wub:

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

I ja mam podobny  zestaw (podobny bo trochę inny zestaw przynęt). Napływały na nasze bazary zza wschodniej granicy w latach 80-90 tych i zapewne przyczyniły się do wyłowienia nie jednej polskiej ryby...więc nie sposób nie wpisać ich do historii Polskiego wędkarstwa ( a może polskiego "bezrybia"?) ;)  :D