MieczysławS Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Ster tego woblera był wykonany z relatywnie cienkiej blachy, więc można go było ręcznie podginać w obie strony. Tym sposobem również można było regulować poziom pracy przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Ster tego woblera był wykonany z relatywnie cienkiej blachy, więc można go było ręcznie podginać w obie strony. Tym sposobem również można było regulować poziom pracy przynęty. Prawie jak w woblerze Hi-Lo firmy ABU . Różnica,zasadnicza! Na Texa się łowiło a Hi-Lopokazywało kolegom (Ta zawiść w ich oczach).Zawiść oczywiście była spowodowana tym, żeTex - takie "nic",był łowniejszy od Pewexa ABU. Szkoda,że nie rozwinięto tej innowacyjnej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 ..."Ze skrzydłami to już dzieło taty - bardzo fajnie pracuje :)"...Radku, chyba wiem z czego czerpał natchnienie Twój tata, robiąc tego powierzchniowca to Amerykański "Crazy Crawler" z lat 50-tych z moich zbiorów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Do dziś się zastanawiałem kto te wobki dłubał.Teraz już wiem.Patent na prawde extra.Oto moje texy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ostatni zakup. Niestety musiałem zgarnąć cały zestaw który z powrotem trafił na giełdę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 ..."Ze skrzydłami to już dzieło taty - bardzo fajnie pracuje :)"...Radku, chyba wiem z czego czerpał natchnienie Twój tata, robiąc tego powierzchniowca _IGP0578.JPG to Amerykański "Crazy Crawler" z lat 50-tych z moich zbiorówTen "Crazy Crawler" w niezmienionej postaci jest produkowany do dziś przez amerykańską firmę Hedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Wiem o tym ale powinieneś napisać " w prawie niezmienionym" Akurat ten mój, kupiłem od Daniela Pieczonki w Chicago (oczywiście "polonus"). Bardzo się zdziwił, że jestem nim zainteresowany i cieszył się, że jakiś "młody" Polak wie co to w ogóle jest Opowiedział mi, że otrzymał go od ojca a on (Daniel) na początku lat 60-tych , łowił na niego swoje pierwsze szczupaki na Alasce Edytowane 17 Października 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dzięki za garść informacji i fotkę pierwowzoru Ojciec zrobił go jakieś dwadzieścia, może dwadzieścia kilka lat temu i oczywiście pamiętam, że wziął się za to zaintrygowany oryginalną konstrukcją. Niestety oryginał gdzieś przepadł, choć dla mnie z czysto sentymentalnych powodów i tak znacznie wartościowszy jest ten, który przetrwał do dziś Swoją drogą nie zdawałem sobie sprawy, że rodowód tego typu przynęty sięga lat 50 - tych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ostatni zakup. Niestety musiałem zgarnąć cały zestaw który z powrotem trafił na giełdę.Żaba super , pozazdrościć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Żaba super , pozazdrościć Wygląda na nieużywaną, szkoda że farba zlazła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Z każdym fantem wiążą się jakieś historie. Miło powspominać Znalazłem malutkiego TEX - a w malowaniu na okonia, na fotce w towarzystwie innych okonków autorstwa taty. Też sprzed 20 lat. A do tego wahadła - orka 2 (nic mi to nie mówi) i silda 2 (producent z tego, co widzę na opakowaniu to Profil). Jest też 12 centymetrowy wobler Aqua i import zza w wschodniej granicy w postaci dewona (to na prawdę łowiło ). I jeszcze - jak się domyślam - nasza rodzima, rzemieślnicza odpowiedź na niegdyś mocno reklamowaną flying lure. W modnym majtkowym kolorze 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Wygląda na nieużywaną, szkoda że farba zlazła....tej żaby to już nawet nie komentuję tylko gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 .... Jest też 12 centymetrowy wobler Aqua i import zza w wschodniej granicy... Moje słabe serce... Toż ja właśnie poszukuję tych starych, ruskich woblerów AQUA!... Masz więcej? Odstąpisz? Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Moje słabe serce... Toż ja właśnie poszukuję tych starych, ruskich woblerów AQUA!... Masz więcej? Odstąpisz? Pozdrawiam! Właśnie pisząc tego posta miałem w pamięci, że ktoś kiedyś ich poszukiwał. Obiecuję przejrzeć zakamarki i jeśli tylko okaże się, że mam więcej niż jedną sztukę to dam znać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Moje słabe serce... Toż ja właśnie poszukuję tych starych, ruskich woblerów AQUA!... Masz więcej? Odstąpisz? Pozdrawiam!Takie?Zbierasz czy łowisz? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 @Dokuś zbiera te badziewia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 I szacun za to 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Oooooo!... Strasznie się cieszę Chłopaki! Z góry bardzo dziękuję! Ja na razie je zbieram... - Przez sentyment... - Jak byłem dzieciakiem, to innych woblerów nie posiadałem i na "moim" bagienku przeżyłem kilka fajnych przygód z tymi woblerkami... Do dziś z rozrzewnieniem wspominam tamte czasy i przeżyte chwile... Chciałbym mieć je na pamiątkę tamtych przygód i młodych lat... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Trochę nowego żelastwa. pop1.jpgpop2.jpgI mepsiki dla mojego ojca. Od takich zaczynałem swoją przygodę ze spiningiem.mepps.jpgPozdrawiam pozytywnie zakręconych zbieraczy Nie dawno odebrany "Dunajec 1" ... chyba to samo źródło pozyskania ? Edytowane 18 Października 2016 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) "prawie" Kelawa Prezent od @Franc ukłony z mojej strony Całość kupiłem głównie z powodu tego PROFILA "AGA3" Fajnie uzupełni inne modele tej firmy. Edytowane 18 Października 2016 przez BOB1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Ważka jeszcze w firmowym "kokonie" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Masz taką bez kokona? Wrzuć fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Piękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Trafiłem piękne pudełko starych przynęt. W wolnej chwili wrzuce całość do wątku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Z każdym fantem wiążą się jakieś historie. Miło powspominać Znalazłem malutkiego TEX - a w malowaniu na okonia, na fotce w towarzystwie innych okonków autorstwa taty. Też sprzed 20 lat. A do tego wahadła - orka 2 (nic mi to nie mówi) i silda 2 (producent z tego, co widzę na opakowaniu to Profil). Jest też 12 centymetrowy wobler Aqua i import zza w wschodniej granicy w postaci dewona (to na prawdę łowiło ). I jeszcze - jak się domyślam - nasza rodzima, rzemieślnicza odpowiedź na niegdyś mocno reklamowaną flying lure. W modnym majtkowym kolorze Blaszka w żółtym opakowaniu - czy ja to produkcja ? Jak dobrze kojarzę, to chyba w tym temacie ktoś już wrzucał zdjęcie takiej i niby była to Daiwa. Moja nie ma żadnych oznaczeń. Dużo kopii tego wzoru wychodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi