Skocz do zawartości

Łowcy wędkarskiej historii - śladami namacalnych dowodów

Matta

Rekomendowane odpowiedzi

...Jest też 12 centymetrowy wobler Aqua i import zza w wschodniej granicy...

Takie?

Zbierasz czy łowisz? ;)  :D

Koledzy @Rlodz i @BOB1, ja cały czas na wdechu czekam na wiadomość od Was w sprawie tych Aqua woblerów... Piszcie proszę, że macie je dla mnie bo oddychając na pół gwizdka astmy się nabawię..., czy coś!... ;) (Marzę o tych dużych - 12cm...) :)

• Like 2

A już myślałem, że miałem dzisiaj bardzo piękny dzień?! :wacko:

Wojtku, .... gratuluje menażki  :huh:  :D  :)

(tutaj tylko w Blinkerach z zawartością pudełka mogę mieć więcej "argumentów" ;) ale jakie ma to znaczenie wobec np. Latającego Gnoma?! )

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

:)

Zastanawia mnie ile jeszcze takich pudełek jest gdzieś po strychach pokitrane...To niesamowite że przynęty mające 40 lat przetrwały w opakowaniach firmowych.

Pewnie nie mało. Co jakiś czas trafia się fajna aukcja czy ogłoszenie. Szkoda że konkurencja coraz większa. A blaszki kapitalne, tylko pogratulować. Zwłaszcza tej "z oczkiem". To moje ulubione modele.

post-58920-0-21782500-1477774457_thumb.jpg

Edytowane przez tarpio
  • Like 6

Długo szukałem tego katalogu a jak to często bywa, okazało się, że mogę go odkupić od znajomego ;)  :D i na reszcie mam komplet z wydaniem z 1950 :)

post-52107-0-40104500-1477912051_thumb.jpg

Miałem nadzieję, że uda mi się odnaleźć w nim i przypisać tę blachę. Niestety jednak chyba nie. Więc może ktoś ma jakiś pomysł?

post-52107-0-77315200-1477912193_thumb.jpg

post-52107-0-75570100-1477912213_thumb.jpg

• Like 10

Ciekawe, że błystka "Popularna", to wykorzystane (kiedyś bardzo popularne) znakomite skrzydełko typu Arc-En-Ciel - long, tu montowane na strzemiączku.

Skrzydełko to charakteryzuje się tym, że po rozpoczęciu skręcania linki - natychmiast startuje i stabilnie się obraca.

• Like 2

Piękny stan.

A kotwica podwójna może być oryginalna ? 

Większość tych blaszek była fabrycznie lakierowana, dlatego tak ładnie wyglądają. Co do kotwicy to już moja trzecia sztuka z podwójną. Jedną mam jeszcze w oryginalnym woreczku, więc chyba takie też były w sprzedaży.

Edytowane przez tarpio
  • Like 3