etherni Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dowolne z „dziobem” - po prostu ma doświadczenie w struganiu raczej niedużych woblerków i na takich bym próbował odtworzyć kształt, ster bedzie stały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Panowie krążąc w tematyce Hi-lo podrzucam fotkę rodzimych warszawskich wyrobów wytwórni BIGFISH.Niestety jest to kolejna podróbka wzorowana na szwedzkich ale moim zdaniem niczym nie odbiegały od oryginalnych woblerów. Dobór materiałów jak i jakość wykonania jak na swoje czasy pierwsza klasa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Co do tej jakości mam odmienne zdanie. Znam je z autopsji. Awaryjność systemu regulacji sterów była na najwyższym poziomie. Wszystkie wtedy posiadane wywaliłem na śmieci ... teraz żałuję A częściowo odpowiadając Sławkowi: najmniejszy, oryginalny Hi-Lo jaki posiadam ma ok 6cm Edytowane 21 Grudnia 2018 przez BOB1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Nigdy nie miałem przyjemności sprawdzenia jakości pracy "naszych" worblerów nie mniej jednak wierzę Tobie Robert na słowo Obecnie stanowią wyłącznie element dekoracyjny kolekcji, dumnie leżakując z rodzimymi wytworami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dobrze, że je masz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Panowie krążąc w tematyce Hi-lo podrzucam fotkę rodzimych warszawskich wyrobów wytwórni BIGFISH.Niestety jest to kolejna podróbka wzorowana na szwedzkich ale moim zdaniem niczym nie odbiegały od oryginalnych woblerów. Dobór materiałów jak i jakość wykonania jak na swoje czasy pierwsza klasa _20181214_104327.JPG _20181214_104412.JPG Można prosić więcej informacji o firmie BIGFISH z Warszawy? Znana jest mi tylko firma o tej samej nazwie, ale z Płytnicy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Dobrze, że je masz Może To Twoje woblery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Można prosić więcej informacji o firmie BIGFISH z Warszawy? Znana jest mi tylko firma o tej samej nazwie, ale z Płytnicy.Sławku wybacz za zwłokę, w wolnej chwili wrzucę więcej materiałów informacji na temat wytwórni...Z informacji dostępnych wiem że oprócz "szczupaczka" wyprodukowany był wobler "sumik" wzorowany na woblerach czechosłowackiej Łyny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Bardzo mi na tej informacji zależy. Będę cierpliwie czekać . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) ABU HI-LO były mniejsze od Heddon - bynajmniej tylko takie widziałem. Mam abu koło 5 cm Rodzimych i dama mam parę ale ... to jakoś nie to, ale pragnę podkreślić, że to moje subiektywne odczucie... Jak na czas wytwarzania naszych to i tak byliśmy w czolówce Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Delbanka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Sławku wybacz za zwłokę, w wolnej chwili wrzucę więcej materiałów informacji na temat wytwórni...Z informacji dostępnych wiem że oprócz "szczupaczka" wyprodukowany był wobler "sumik" wzorowany na woblerach czechosłowackiej Łyny.Na Sumika to i ja chętnie poczekam Prosimy Czarku o info 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Sławku, jakby co to mam jednego naszego "hajloła" w kolorkach agresywnych, niestety używka. "Połamane gnomy" też gdzieś zakopane leżakują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Michale, chętnie przytulę go od Ciebie . Jeszcze jak Cezary opisze ich historię, to będę wielce zachwycony . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Przeleciałem cały wątek, wiele sprzętów rozpoznaję z dawnych lat, spora część przeszła przez moje ręce. Do tej pory mam jako pamiątkę po Tacie Rilech-Rex-57, to nim uczyłem się spiningować, odnosiłem pierwsze sukcesy. Fotka 1965 roku okolice Pięknej Góry koło Giżycka, Tato i przedszkolak Andrzej na wakacjach. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Sławku wybacz za zwłokę, w wolnej chwili wrzucę więcej materiałów informacji na temat wytwórni...Z informacji dostępnych wiem że oprócz "szczupaczka" wyprodukowany był wobler "sumik" wzorowany na woblerach czechosłowackiej Łyny.Czy przypadkiem ta firma czechosłowacka nie nazywała się Ryna? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zlowione na bazarze Woblery to Rapala i Nils Master Dolaczyly do stadka Ten z lewej ,to moj stary Muski kiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Edytowane 6 Stycznia 2019 przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak zaczynale przygode z twisterami, glowki mozna bylo kupic tylko okragle Robiac teraz porzadki ,znalazlem troche inne A jakie wy macie jeszcze ciekawe ksztalty?Czesc z nich jest hand made, gdzies je kiedys dostalemTe z prawej,u gory, sa plywajace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 A co mi tam, robie porzadki to i wrzucam zdjecia Mansy, kupione w Polsce lata 90, no moze nie wszystkie, nie pamietam Te gorne z lewej, to mysle ze jak Cyprysowe zyletkiJak je kupilem ,to nie wiedzialem jak to zbroic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Panowie a więc sprawa wygląda następująco z polskimi woblerami Hi-lo.Na wstępie muszę przeprosić za małą literówkę w nazwie producenta, sprawa dotyczy wytwórni GOLDFISH a nie jak wcześniej pisałem BIGFISH.Moja historia z woblerami zaczęła się jakieś dziesięć lat temu podczas otrzymania przesyłki ze starymi kołowrotkami zakupionymi na portalu sprzedażowym. Sprzedający do paczki wrzucił komplet 3 woblerów (dwa szczupaczki oraz sumika), dodam tylko iż o gratisie dowiedziałem się dopiero w momencie otworzenia paczki Przez dłuższy czas poszukiwałem informacji na temat tych woblerów jednak poszukiwania nie przyniosły większych odkryć. Ostatecznie przyjąłem do wiadomości fakt iż stałem się właścicielem woblerów Hi-lo bez sygnatury co w późniejszym czasie okazało się błędem....Kilka lat temu na aukcji internetowej znalazłem fabrycznie zapakowany wobler z pełnymi danymi producenta. Długo nie myśląc zakupiłem wobler jako cenny eksponat historyczny moich zbiorów Woblery GOLDFISH w porównaniu do oryginału HI-lo oraz innych kopii charakteryzują się pofalowaną strukturą boczną która została zastosowana w modelu szczupaczka oraz sumika. W najbliższych planach jest dotarcie do osób bezpośrednio związanych z wytwórnią celem zabezpieczenia jak największej ilości informacji oraz ewentualnych pamiątek Tak jak obiecałem załączam materiały pomocnicze w postaci zdjęć produktów wytwórni. Obiecuję jak tylko uda się ustalić więcej informacji na temat wytwórni podzielę się z Wami nimi na forum. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja mam takieTen u gory ma cos na wzor luski,inne nieWiecie kogo to podrobki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cez@ry Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Ja mam takie 013.JPG 014.JPGTen u gory ma cos na wzor luski,inne nieWiecie kogo to podrobki?Potwierdzam pierwszy od góry to wobler Goldfish.Reszta najprawdopodobniej stare wyroby DAM-a. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Czarku, mam nadzieję, że podzielisz się z nami wszystkimi, rewelacjami zdobytymi na targach w Łomiankach? Emocji było sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 część kolekcji obrotówek BRO FISH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 W innym wątku wystawiłeś jako ofertę do sprzedania?Może i ja bym coś odkupił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi