Skocz do zawartości

Woblery M.Gie

Marcin87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem na forum już od jakiegoś czasu,ale do tej pory zbytnio się nie udzielałem,ale postanowiłem pokazać Wam woblery,które robię w moim skromnym warsztaciku. Zacząłem strugać woblery jakiś rok temu. Powstawały mniej i bardziej łowne,ładniej malowane i wcale nie malowane,imitacje rybek,żabek i owadów,ale do czegoś tam chyba doszedłem,jeśli chodzi o wobki jaziowe. Walczę teraz z boleniówkami,które ciągle dopracowuję.

W tym temacie chciałbym Wam pokazywać swoje "wyskrobki". Fajnie by było,gdybyście czasem coś doradzili,bo wiem,że jest tu mnóstwo ludzi bardzo doświadczonych w temacie lurebuildingu. Zapraszam do oglądania i mam nadzieję miłej konwersacji.

Tu jeden z pierwszych woblerów na jazie:

post-52864-0-12210700-1409071684_thumb.jpg

• Like 1

Było ich więcej:post-52864-0-86465500-1409072227_thumb.jpg

nie wiem czemu,ale niektóre zdjęcia robione tym samym aparatem i w tym samym czasie mają zbyt duży rozmiar by je tu umieścić,ktoś pomoże? Bo mam jeszcze sporo do pokazania ;)

Edytowane przez Marcin87

Witaj ;) całkiem fajne te twoje pestki pod jaśki :)

Odnośnie zdjęć to masz tutaj stronkę zrobioną właśnie do tego: http://zmniejszacz.pl/

Klikasz "wybierz pliki", zaznaczasz, które Ci pasują, dajesz rozmiar 800x600, klikasz "Wykonaj" i po chwili masz zjecia o małej wadze ;)

Klikasz sobie na każde po kolei "pokaż" i zapisujesz, albo zapisujesz od razu klikając w odpowienie miejsce pod zdjęciem.

Przy tak małych woblerkach waga stelaża odgrywa ogromną rolę. Spróbuj eksperymentować z cieńszym drutem i mniejszymi oczkami. Powinno być Ci łatwiej uzyskać żwawą akcję. Stłumić je zawsze można innymi metodami, niekoniecznie drutem.

Witaj :)

Teraz już o tym wiem :) tak jak pisałem były to jedne z pierwszych. Proszę mniej i bardziej świeże woblerki :

post-52864-0-62976000-1409083682_thumb.jpg

Potem były jakieś owady i ten raczek,na którego połakomił się przy pierwszym zanurzeniu grubawy okoń spod podmytego drzewa

post-52864-0-29608700-1409084016_thumb.jpg

post-52864-0-21523600-1409084017_thumb.jpg

post-52864-0-96771100-1409084017_thumb.jpg

• Like 13

Dzięki :) piskorze zrobione z myślą o pstrągach,z którymi mam zamiar zacząć przygodę od tego roku,więc zobaczymy,czy połowią

Fajne maluszki :) nie chcesz  się kilku pozbyć ??? ;)

Właśnie ruszam z produkcją  większej serii tych maluchów,więc za jakiś czas będę się pozbywał i będzie większy wybór.Jak będą gotowe dam znać ;)

Dzięki :) piskorze zrobione z myślą o pstrągach,z którymi mam zamiar zacząć przygodę od tego roku,więc zobaczymy,czy połowią

Z pstrągami to w tym roku już za bardzo nie poszalejesz ;) ale zapasy na przyszły rok możesz zrobić konkretne, jesień i zima - nic tylko dłubać :)

Z pstrągami to w tym roku już za bardzo nie poszalejesz ;) ale zapasy na przyszły rok możesz zrobić konkretne, jesień i zima - nic tylko dłubać :)

No miałem na myśli rok 2015 tylko niejasno napisałem ;)

Piskorze rules i poza oceną, ukleje 7cm nic nie ustępują czołówce malarzy z tego forum

Dziękuję,ale do czołówki to mi brakuje jeszcze kilka lat z pędzelkiem w ręku,może się skuszę na aero... Ale jak na razie pędzelki i gąbeczki ;)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...