Skocz do zawartości

Garbolino

Sławek Oppeln Bronikowski

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiele się na forum pisze o wytwórcach z Europy . Wytwórcach nie markach handlowych .. Fakt , wielu ich nie pozostało . Jednym z ostatnich jest Garbolino . Wiele lat doświadczenia , niezła technologia i oferta wszechstronna . Całymi latami ich OEM byli potentaci typu ; DAM , Balzer , Cormoran , Albatross , Milo , Sportex i inni . Mają niezłe referencje w wyczynnowym światku . Jest tez niezły wycinek s&c , atrakcyjny cenowo i jakościowo . Feelinga , którego ogromna wiekszość wklejanek imituje , juz nie produkują ..

http://garbolino.pl/sklep/index.php?cPath=28 osCsid=e94469780224b0523c8f5795df168e61

I obaj właściciele to zdeklarowani , wieloletni wędkarze .

Hmm. Dzisiaj już nie mnie, tylko mojemu synowi, dzielnie służy kijaszek, z serii Spinny 9 stóp 8-30g wyrzutu (o ile pamiętam).

Jakieś maty kevlarowe w ściankach...

Wędzisko bardzo lekkie, sprężyste, określiłbym manewrowe.

Na dodatek całkiem nieźle zbrojone w SiC i uchwyt Fuji. I korek wytrwał te naście już lat :D .

Moi dwaj kumple mają Feelingi do tej pory, była możliwość posiadania dwóch części szczytowych o różnych parametrach c.w nie pamiętam już dokładnie jakich (o ile się nie myle jedna była do 15 g a druga do 45 g), nie chcą zamienić tego kija na nic innego, sam kilka razy miałem ten kijaszek w ręku i powiem że swojego czasu (wtedy nie wiedziałem co do rodbuilding) nie miałem nic lepszego w ręku :D

Pozdrawiam

Kuba

Hmm. Dzisiaj już nie mnie, tylko mojemu synowi, dzielnie służy kijaszek, z serii Spinny 9 stóp 8-30g wyrzutu (o ile pamiętam).

Jakieś maty kevlarowe w ściankach...

Wędzisko bardzo lekkie, sprężyste, określiłbym manewrowe.

Na dodatek całkiem nieźle zbrojone w SiC i uchwyt Fuji. I korek wytrwał te naście już lat :D .

Mam ten kijek od ponad 15 lat, zawsze 1 lutego zaczynam z nim sezon pstrągowy na Sanie