Skocz do zawartości
  • 0

Silniki Tohatsu & Parsun

pablitos

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pablitos;Honda,Yamaha, Tohatsu to jeden diabeł dzisiaj już się nie robi kiepskich silników wybrałbym najtańszy pod warunkiem jednakowego serwisu bo z tym właśnie jest problem.A ten najlepszy serwis w Polsce i tak jest podły dla wszystkich marek tam pracują

sami fryzjerzy i tak znajdą wiele sposobów aby zerwać gwarancje lub zmuszą do zapłaty za serwis gwarancyjny. A i tak nie zrobią tego tak jak powinni bo zawsze będą się szkolić w psuciu twojej zabawki.Także Tohatsu będzie bardzo dobrym wyborem,może koledzy coś napiszą na temat nowych swoich silników i usług serwisowych.

Natomiast Persuna nie znam więc nie będę się rozpisywał na jego temat.Tornado

• 0

Pytanie trochę jakby - co lepsze? Subaru czy chiński Wind czy inne Cherry?

Parsun - plastik fantastyk. Oglądałem dwa - ok9,9 i 15, oba w 4suwie. Ciężkie, z tego co słyszałem robione na starej yamaszce. Cena dość wysoka - w Ie droższe niż Tohatsu.

Tohatsu - japońska firma z jakimiś tam tradycjami, mniej popularna niż reszta, ciężko porównac do subaru bo extremy z tego co wiem nie robi sportowej. Chyba ostatnie silniki wytwarzane w JP a nie w Hiszpani czy Francji w fabryce X czy Y.

W UK można kupić dość tanio. Niezłe opcje, w miarę waga. Mam go od sierpnia, dużo pływania w tym czasie - złego słowa nie moge powiedzieć. ładnie wchodzi na obroty, ładnie ciągnie łódkę, choć przydałaby się nowa śruba - prędkościowa, bo mam za lekką łódke i jak płynę sam to się zbyt na obroty wkręca i dławi go ogranicznik. Zdecydowanie polecam - swój kupiłem za 2 tysiace euro - nowy, z dostawą do domu, 15hp, 4suw, 2 gary.