przemofight Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam serdecznie ! Zastanawiam się nad kijkiem, który będzie obsługiwał blachy wahadłowe ok 20- 50 gr. Kij ma służyć do połowu z łodzi i chciałbym aby na kiju była wyczuwalna praca blachy ( kolebanie ). Czy możecie polecić jakiś sprawdzony model spiningu, czy lepiej zlecić wykonanie takiego spina ? Poproszę o opinie osób, które użytkowały dany model spiningu. Nadmieniam, że kij będzie służył do połowu głównie szczupaka,przyłowem może być sum... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witaj Kolego Stara seria Beastmastera, o cw do 50 gr.Używam na bieżąco, i nie zamierzam tego zmieniać.Jako rezerwa robi Okuma Black rock, 213cm i cw do 42gr.PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Mogę śmiało polecić Talona MHF2 VIplus.Do takich zastosowań go budowałem w FC.Kijek o długości 2,13 w dwóch częściach, cw opisany 14-28, realnie do 50 spokojnie, moc 25lb.Jeśli jesteś zainteresowany, mogę go sprzedać za 550zł + przesyłka ( cena samego blanku w FC 480zł) pozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Bardzo przyjemne kije!oglądałem i ten najdłuższy sobie sprawie! http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dragon-nano-power-xt40p-g5-a3-p27-k14261.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję za zainteresowanie moim tematem i proszę również użytkowników innych modeli o informacje i opinie. Kolego Darsio z pewnością rozważe zakup Talona, jednak czekam jeszcze na inne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Team Dragon 2,40 m18-42 gr - metrowe szczupaki mu nie straszne, spokojnie wyholuje, fajnie czuć pracę wahadeł, szybki i mocny kijek a przy tym lekki (łowię głównie na Algi różnych producentów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek11 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witaj ! Ja bym Ci polecił kijek SAVAGE GEAR z serii Titanium, 2,58 m. 15:50 gr.Leciutki, czuła szczytówka, dobra responsywność, pod obciążeniem pełna parabola. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Team Dragon 2,40 m18-42 gr - metrowe szczupaki mu nie straszne, spokojnie wyholuje, fajnie czuć pracę wahadeł, szybki i mocny kijek a przy tym lekki (łowię głównie na Algi różnych producentów).do tej pory używałem głównie kijków Dragona ( od serii Millenium po HM ) i złego słowa nie mogę powiedzieć. Widzę, że Kolega Okonhel wie co dobre gdyż Alga jest dla mnie przynętą nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi