Skocz do zawartości

2,60 cm z brzegu (opad) Da się ?:)

pablo208

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś łowiłem w takim mniej więcej miejscu: pod nogami szybki prąd, w stronę przeciwległego brzegu coraz głębiej aż do ok. 25 m od mnie i prąd słabszy. Trzeba było rzucac na te 25 m.(nie problem) i utrzymac plecionkę jak najwyżej aby nie była narazona na działanie szybkiego prądu. Łowiłem Lamiglasem XMG 114 2M 2,9 m. Bez problemu czułem wszystko co dzieje się z przynętą na 12-15g główce. Nawet po zmroku. Krótszym kijkiem nie dałbym rady. Fakt, że ciut męczące ale za to w/w kijek przenosi wszystko kapitalnie. Czyli nawet 2,9  m w specyficznym miejscu może się przydać. :)

Panowie długość jest długością .. ale co to jest ten opad ? Ki chooy ?

No jak co ?? Rzucasz Sławku kilo ołowiu do wody i wlepiasz gały w szczytówkę, co chwila kręcąć tym czyś przykręconym do kija , który trzymasz w ręku ...i tak do zajeba...ia :) 

To jest właśnie opad :)

Zwis męski ozdobny , impulsator kinetyczny ,  podgardle dziecięce chłonne , trójkąt męski elegancki , ulicznica płaska , wsuwki domowe , wsie jaja i migawka pozycjowskaźna . "Z opadu" też peerelem .ebie .. a może tylko WŚ trąci .. :D

Ja powiem prosto - jak dobry kij to i 3,00 m się nada a jak kij kiepski to i 2,00 można sobie na harpun przerobić.Moduł , konstrukcja , akcja , ugięcie - tytuł tematu bardzo bardzo ogólnikowy a sam temat to temat rzeka.

Edytowane przez Szymon82

Ja powiem prosto - jak dobry kij to i 3,00 m się nada a jak kij kiepski to i 2,00 można sobie na harpun przerobić.Moduł , konstrukcja , akcja , ugięcie - tytuł tematu bardzo bardzo ogólnikowy a sam temat to temat rzeka.

cos w tym jest

mozna gadac i gadac

i nic to nie da do puki sobie ktos ni przelowi kilku kijow az w koncu trafi na taki ktory mu bedzie odpowiadal

ja po dlugich poszukiwanuach trafilem idealny blank na ktorym kolega zbudowal mi wedke ii jestem z niego mega zadowolony

cos w tym jest

mozna gadac i gadac

i nic to nie da do puki sobie ktos ni przelowi kilku kijow az w koncu trafi na taki ktory mu bedzie odpowiadal

ja po dlugich poszukiwanuach trafilem idealny blank na ktorym kolega zbudowal mi wedke ii jestem z niego mega zadowolony

i o to chodzi mam jeden drugi się robi

Jeżeli ktoś lubi długie kijaszki to do niego nie przemówisz krótkim kijem i odwrotnie,ja osobiście preferuje krótkie kije im bliżej do szczytówki tym mam wrażenie lepszej kontroli nad opadem no i waga krótkiego kijka jest znacznie przemawiająca za ,2.4 do 2.6 to jest max jaki używam

Elitka st.c 8,6 do 28gram. 

A jako drugi do łowienia na płytko schodzace wobki jej brat 9,6  do 21 gram. 

nie mialem jeszcze kijkow na tych blankach więc zaryzykuję.  Tą elitkę 8,6 miałem w ręku i od razu się zakochałem  wtym kijku /:) Co do tej 9,6 do 21 to ryzykuje. NIe macałem więc jak przyjdzie to się okaże czy jest coś warta :) 

• 3 tygodnie później...