doktorek Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Kiedyś łowiłem w takim mniej więcej miejscu: pod nogami szybki prąd, w stronę przeciwległego brzegu coraz głębiej aż do ok. 25 m od mnie i prąd słabszy. Trzeba było rzucac na te 25 m.(nie problem) i utrzymac plecionkę jak najwyżej aby nie była narazona na działanie szybkiego prądu. Łowiłem Lamiglasem XMG 114 2M 2,9 m. Bez problemu czułem wszystko co dzieje się z przynętą na 12-15g główce. Nawet po zmroku. Krótszym kijkiem nie dałbym rady. Fakt, że ciut męczące ale za to w/w kijek przenosi wszystko kapitalnie. Czyli nawet 2,9 m w specyficznym miejscu może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Każdy łowi jak komu wygodnie:-)Sam łowię hot shotem 2.6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Panowie długość jest długością .. ale co to jest ten opad ? Ki chooy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Panowie długość jest długością .. ale co to jest ten opad ? Ki chooy ?No jak co ?? Rzucasz Sławku kilo ołowiu do wody i wlepiasz gały w szczytówkę, co chwila kręcąć tym czyś przykręconym do kija , który trzymasz w ręku ...i tak do zajeba...ia To jest właśnie opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Panowie długość jest długością .. ale co to jest ten opad ? Ki chooy ?No, ile można na Ciebie czekać!! Dopiero w 28 poście się pojawiasz! I nie używasz "oppading"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) aha właśnie "opadding" Edytowane 4 Listopada 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Zwis męski ozdobny , impulsator kinetyczny , podgardle dziecięce chłonne , trójkąt męski elegancki , ulicznica płaska , wsuwki domowe , wsie jaja i migawka pozycjowskaźna . "Z opadu" też peerelem .ebie .. a może tylko WŚ trąci .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Ja powiem prosto - jak dobry kij to i 3,00 m się nada a jak kij kiepski to i 2,00 można sobie na harpun przerobić.Moduł , konstrukcja , akcja , ugięcie - tytuł tematu bardzo bardzo ogólnikowy a sam temat to temat rzeka. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 4 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja powiem prosto - jak dobry kij to i 3,00 m się nada a jak kij kiepski to i 2,00 można sobie na harpun przerobić.Moduł , konstrukcja , akcja , ugięcie - tytuł tematu bardzo bardzo ogólnikowy a sam temat to temat rzeka.cos w tym jestmozna gadac i gadac i nic to nie da do puki sobie ktos ni przelowi kilku kijow az w koncu trafi na taki ktory mu bedzie odpowiadal ja po dlugich poszukiwanuach trafilem idealny blank na ktorym kolega zbudowal mi wedke ii jestem z niego mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 cos w tym jestmozna gadac i gadaci nic to nie da do puki sobie ktos ni przelowi kilku kijow az w koncu trafi na taki ktory mu bedzie odpowiadal ja po dlugich poszukiwanuach trafilem idealny blank na ktorym kolega zbudowal mi wedke ii jestem z niego mega zadowolonyi o to chodzi mam jeden drugi się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Pewnie że się da,zarówno kijem 2 m jak i 3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Pewnie że się da,zarówno kijem 2 m jak i 3 m. Da się i kijkiem podlodowym .....mi raczej chodziło o odczucia i wnioski z lowienia takimi kijami ..brzegowego łowienia Zarówno w dużej rzece jak i w jeziorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) A jakie odczucia mają być ? Inne będą łowiąc Legend Elite a inne łowiąc Jaxonem Super Chruper.Temat w stylu "czy da się chodzić po chodniku w adidasach" ... Edytowane 10 Listopada 2014 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Kup kij 2,4 m będziesz miał na łódkę i z brzegu.Chyba że musisz sięgnąć nolenia z daleka to lepszy będzie dłuższy. Edytowane 10 Listopada 2014 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dokładnie kijkiem 2,40 da się już w miarę wygodnie połowić z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ślepy Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jeżeli ktoś lubi długie kijaszki to do niego nie przemówisz krótkim kijem i odwrotnie,ja osobiście preferuje krótkie kije im bliżej do szczytówki tym mam wrażenie lepszej kontroli nad opadem no i waga krótkiego kijka jest znacznie przemawiająca za ,2.4 do 2.6 to jest max jaki używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Do tej pory używalem dlugich kijkow do łowienia z brzegu ,ale wiadomo , że dlugi kij męczy reke i nie bardzo sie nadaję do podbijania. Dlatego wybór padł na 2,60. Zobaczymy czy się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Elitka st.c 8,6 do 28gram. A jako drugi do łowienia na płytko schodzace wobki jej brat 9,6 do 21 gram. nie mialem jeszcze kijkow na tych blankach więc zaryzykuję. Tą elitkę 8,6 miałem w ręku i od razu się zakochałem wtym kijku /:) Co do tej 9,6 do 21 to ryzykuje. NIe macałem więc jak przyjdzie to się okaże czy jest coś warta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Posiadam GS Veltica właśnie 2,60 5-25, i jak dla mnie to idealna długość do podbicia średniego gumiaka,z brzegu oczywiście, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi