admin Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam serdecznie,Chciałbym Was serdecznie zaprosić na premierę internetową wędek st. croix z serii Triumph. Muszę przyznać, że byliśmy nielicznymi szczęściażami, którym udało się dotykać te wędki jeszcze przed oficjalną premierą rynkową. Ma ona miejsce właśnie dzisiaj podczas targów we Wrocławiu. W niniejszym artykule przedstawiamy nasze pierwsze wrażenia jakie wywarły na nas te bardzo ciekawie zapowiadające się wędki. Zapraszam serdecznie do lektury. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ale my prezni jestesmy no i jest kolejna, ciekawa propozycja, dla poczatkujacych, bravo pawel ... Gołym okiem można zauważyć kompletnie inną zbieżność (taper) blanków: TRC60MF ma znacznie chudszy blank od swojej dłuższej siostry, wyraźnie mniejsza jest średnica blanku zarówno w części szczytowej jak i przy dolniku. ... dlatego pytales o skinny? @friko, zajzyj na pm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Widzę Friko że się ostro do roboty zabrałeś... bardzo dobrze, tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 St Croix odkrywa nowe rynki.. St Croix ponizej 250 PLN, to juz chyba niewiele zostalo Mikado i Robinsonom... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Phala, po prostu jestem ofiarą wyzysku Remka który który zagania mnie do roboty Przeczytałem to co jest na stronie i widze że jedną rzecz trzeba będzie chyba wyraźniej napisać, żeby nie wyszło nieporozumienie: tam gdzie mowa jest o blankach na których została wykonana seria Triumph Casting chodziło mi o to, że mam informacje iż materiał to SCII, ale ułożenie włókien w macie inne... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Dzisiaj trzymałem tego Triumpha w rękach na Targach we Wroclawiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Phala, po prostu jestem ofiarą wyzysku Remka który który zagania mnie do roboty W sumie to niedługo cała Polska będzie wiedziała co za mnie za człowiek. Oprócz paru szczegółów, które tu i ówdzie można na mój temat przeczytać teraz dowiaduje się, że jestem krwiopijczym kapitalistą. No to nieźle, nieźle .... Friko .... co tak wolno idzie Ci pisanie 2 cz. artykułu o budowie jerkówki. Za dużo śpisz chłopie. Do roboty! A Sebek to pojechał na wakacje ... dyscyplinarkę dostanie po przyjeździe z warsztatów Salmo. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 @Michu szkoda że się nia zgadaliśmy Muszę przyznać że St.Cronix miał spore stoisko i mybór wędek też był pokaźny. Kilka z nich bym chętnie zabrał do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Remek, pomiluj... ....chlop sie stara jak moze, w sobote wszystkich w FC zakrzyczal...karta mu sie w aparacie skonczyla....materialow nasciagal tyle, ze sie ze stolu zsypuja... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Tak, Gumo, wiem wiem ... doszły do mnie takie wieści. I z tego co wiem to nie koniec .... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 St Croix odkrywa nowe rynki..St Croix ponizej 250 PLN, to juz chyba niewiele zostalo Mikado i Robinsonom...GuzuSzkoda, że nie robią spinów w tym segmencie cenowym o preferowanej przez większość wędkujących u nas długości >270 cm. Mocno by namieszali na rynku 'chrustu' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 super, że artykuł się pokazał. Podlinkowałem już go na wcwi coby miłośnicy wyrobów wędkopodobnych w kewlarowych oplotach super hi-tec za 100 zł mogli porównać... no i ta gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Byla jakas wymiana mysli na temat tej serii na RO...Jak juz Friko zaznaczyl - a nie chce mi sie przeszukiwac RO, bo u mnie strasznie wolno chodzi - to ta nowa seria nie jest do konca nowa seria...niemniej wszystko, byle nie srakson, bzikado i konger-wagier . nawet st.croix w wersji po liftingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 super, że artykuł się pokazał. Podlinkowałem już go na wcwi coby miłośnicy wyrobów wędkopodobnych w kewlarowych oplotach super hi-tec za 100 zł mogli porównać... no i ta dlugosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 ...byle nie srakson, bzikado i konger-wągier Ja do listy jeszcze dodaje Dragon - Drakon... Ciekawi mnie jak sie rozwinie syt. bo z 1 strony bedzie obnizka kosztow co odczujemy pozytywnie my ale zastanawiam sie czy nie poniesie to za soba i innych wypadkow, jakie mozna juz bylo zaobserwowac w m.in. w branzy wedkarskiej... A ja dalej nie posiadam zadnej wedki St.Croix a pamietam, ze juz kiedys pare razy prawie nabylem....jakos w W-wie nie za bogato ich bylo widac po sklepach... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Podlinkowałem już go na wcwi coby miłośnicy wyrobów wędkopodobnych w kewlarowych oplotach super hi-tec za 100 zł mogli porównać... Dziękuję Marku! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 nie za ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 @Jarokowal Ano, bardzo szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 @Zewu, Szkoda, że nie robią spinów w tym segmencie cenowym o preferowanej przez większość wędkujących u nas długości >270 cm. Mocno by namieszali na rynku 'chrustu' - myślę podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 podejżewam, ze w tym segmencie długościowym nie sa w stanie uczciwie zaproponować w tej cenie sensownego produktu. po prostu nie jest łątwo wydłużać blank bez podnoszenia poziomu technologicznego a tym samym ceny.Pewnie Tyhymallus by to rozwinął bardziej. Poza tym króciaki wracają do łask coraz szerszym frontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Witaj marku k84 Sprawy cen to myślę, że nie ma co ruszać. Wędkarze po prostu chcą widzieć na stojaku w sklepie spining 1,9 metra za powidzmy 250 zł i taki sam jeżeli chodzi o właściwości o długości 2,7 - 3,2m za 250 zł do kupienia. To jest taka mentalność regionalna i dyskusja tutaj niczego nie zmieni.Natomiast zupełnie nie rozumię zdania- Poza tym króciaki wracają do łask coraz szerszym frontem -czy byłbyś uprzejmy to przedstawić bardziej jasno jak dla mnie bo nie do końca zatrybiam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_k84 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ANdrzej,chodzi o to, ze znó coraz częściej można zobaczyć slracanie arsenału, którym się nasi Koledzy po kiju posługują. I to nieważne, czy z cynglem, czy klasycznie. 10 lat temu nawet na łódkach królowały 3-metrówki. Teraz i po brzegach można spotkać Kolegów hasających dziarsko z kijaszkami rzędu 2,1- 2,5 m. Widocznie połamane - przy podbieraniu spod nóg - wyroby wędkopodobne o długościach 3 i więcej metrów leczą z fascynacji długą taniochą skutewczniej niż najbardziej wyszukane i udokumentowane argumenty. Choć przyznam się bez bicia, ze mam z dawnych czasów Mikada 3-3,2m i czasem nawet je nad wodę zabieram, a połamać się nie chcą .Mam też Sen Łowcy 2,9 m i się z nim nie rozstanę... Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 @Andrzej, nam chodziło o segment cenowy, a nie dokładnie o taką samą cenę.Chyba jest oczywiste, że im dłuższy kij tego samego modelu, to jego cena wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Marku, a może Ty masz rację. Może rzeczywiście stosuje się i poleca coraz krótsze kije. Ja nie zawsze mam czas wszystko czytać i to chyba dlatego nie czytałem tych pozytywnych przykładów. Ale przeczytaj sobie fachowe porady o kiju na trocie, bolenie już niedługo na klenio-jazie. I jak myślisz jaką długość będzie sugerować koleżeństwo?Ale miło, że już powoli się o tym mówi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi