Skocz do zawartości

St.Croix - Triumph Casting - pierwsze spojrzenie - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym Was serdecznie zaprosić na premierę internetową wędek st. croix z serii Triumph. Muszę przyznać, że byliśmy nielicznymi szczęściażami, którym udało się dotykać te wędki jeszcze przed oficjalną premierą rynkową. Ma ona miejsce właśnie dzisiaj podczas targów we Wrocławiu. W niniejszym artykule przedstawiamy nasze pierwsze wrażenia jakie wywarły na nas te bardzo ciekawie zapowiadające się wędki. Zapraszam serdecznie do lektury.

Pozdrawiam

Remek

ale my prezni jestesmy :unsure: :mellow: B)

no i jest kolejna, ciekawa propozycja, dla poczatkujacych, bravo pawel http://jerkbait.pl/forum/images/message_icons/icon14.gif

...

Gołym okiem można zauważyć kompletnie inną zbieżność (taper) blanków: TRC60MF ma znacznie chudszy blank od swojej dłuższej siostry, wyraźnie mniejsza jest średnica blanku zarówno w części szczytowej jak i przy dolniku.

...

dlatego pytales o skinny? http://jerkbait.pl/forum/images/message_icons/icon12.gif

@friko, zajzyj na pm!

Phala, po prostu jestem ofiarą wyzysku Remka Embarassed który który zagania mnie do roboty :lol: :lol: B)

Przeczytałem to co jest na stronie i widze że jedną rzecz trzeba będzie chyba wyraźniej napisać, żeby nie wyszło nieporozumienie: tam gdzie mowa jest o blankach na których została wykonana seria Triumph Casting chodziło mi o to, że mam informacje iż materiał to SCII, ale ułożenie włókien w macie inne...

Pozdrawiam

Phala, po prostu jestem ofiarą wyzysku Remka Embarassed który który zagania mnie do roboty :lol: :lol: B)

W sumie to niedługo cała Polska będzie wiedziała co za mnie za człowiek. Oprócz paru szczegółów, które tu i ówdzie można na mój temat przeczytać teraz dowiaduje się, że jestem krwiopijczym kapitalistą. No to nieźle, nieźle ....

Friko .... co tak wolno idzie Ci pisanie 2 cz. artykułu o budowie jerkówki. Za dużo śpisz chłopie. Do roboty! A Sebek to pojechał na wakacje ... dyscyplinarkę dostanie po przyjeździe z warsztatów Salmo.

Pozdrawiam

Remek

St Croix odkrywa nowe rynki..

St Croix ponizej 250 PLN, to juz chyba niewiele zostalo Mikado i Robinsonom...

Guzu

Szkoda, że nie robią spinów w tym segmencie cenowym o preferowanej przez większość wędkujących u nas długości >270 cm. Mocno by namieszali na rynku 'chrustu'

...byle nie srakson, bzikado i konger-wągier

:lol: :lol: :lol:

Ja do listy jeszcze dodaje Dragon - Drakon... ;)

Ciekawi mnie jak sie rozwinie syt. bo z 1 strony bedzie obnizka kosztow co odczujemy pozytywnie my ale zastanawiam sie czy nie poniesie to za soba i innych wypadkow, jakie mozna juz bylo zaobserwowac w m.in. w branzy wedkarskiej...

A ja dalej nie posiadam zadnej wedki St.Croix a pamietam, ze juz kiedys pare razy prawie nabylem....jakos w W-wie nie za bogato ich bylo widac po sklepach... :unsure:

Gumo

podejżewam, ze w tym segmencie długościowym nie sa w stanie uczciwie zaproponować w tej cenie sensownego produktu. po prostu nie jest łątwo wydłużać blank bez podnoszenia poziomu technologicznego a tym samym ceny.

Pewnie Tyhymallus by to rozwinął bardziej.

Poza tym króciaki wracają do łask coraz szerszym frontem :D

Witaj marku k84

Sprawy cen to myślę, że nie ma co ruszać. Wędkarze po prostu chcą widzieć na stojaku w sklepie spining 1,9 metra za powidzmy 250 zł i taki sam jeżeli chodzi o właściwości o długości 2,7 - 3,2m za 250 zł do kupienia. To jest taka mentalność regionalna i dyskusja tutaj niczego nie zmieni.

Natomiast zupełnie nie rozumię zdania

- Poza tym króciaki wracają do łask coraz szerszym frontem -

czy byłbyś uprzejmy to przedstawić bardziej jasno jak dla mnie bo nie do końca zatrybiam.

pozdrawiam

ANdrzej,

chodzi o to, ze znó coraz częściej można zobaczyć slracanie arsenału, którym się nasi Koledzy po kiju posługują. I to nieważne, czy z cynglem, czy klasycznie. 10 lat temu nawet na łódkach królowały 3-metrówki. Teraz i po brzegach można spotkać Kolegów hasających dziarsko z kijaszkami rzędu 2,1- 2,5 m. Widocznie połamane - przy podbieraniu spod nóg - wyroby wędkopodobne o długościach 3 i więcej metrów leczą z fascynacji długą taniochą skutewczniej niż najbardziej wyszukane i udokumentowane argumenty. Choć przyznam się bez bicia, ze mam z dawnych czasów Mikada 3-3,2m i czasem nawet je nad wodę zabieram, a połamać się nie chcą :D.

Mam też Sen Łowcy 2,9 m i się z nim nie rozstanę...

Pozdrawiam Marek

Marku, a może Ty masz rację. Może rzeczywiście stosuje się i poleca coraz krótsze kije. Ja nie zawsze mam czas wszystko czytać i to chyba dlatego nie czytałem tych pozytywnych przykładów. Ale przeczytaj sobie fachowe porady o kiju na trocie, bolenie już niedługo na klenio-jazie. I jak myślisz jaką długość będzie sugerować koleżeństwo?

Ale miło, że już powoli się o tym mówi.

pozdrawiam