darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam.Temat wałkowany setki razy i sporo napisano już o tym. Wiem że każdy post tego typu to zbędny spam dla forum , ale jak się odświeży temat to nic i tak się człowiek nie dowie . Potem kupuje coś czego od razu by się pozbył i zamiast łowić, męczy się .. Tak więc mam pytanko do użytkowników multiplikatorów..Jakie multplikatory byście polecili do ciężkiego spina 30-120gr . Chodzi mi o multiplikatory takie żeby jak w temacie był : komfortowy, solidny, spełniający swoją funkcję , i był nie drogi w stosunku do jakości .Pytanie też jaki ? Mam małą dłoń i nie wiem czy okrąglak zda egzamin .. Obecnie używam niskoprofilowca, ale daleko mu do komfortowego łowienia ..Po za tym mam 2 kije do casta (10-35gr i 40-140gr) a jeden multik który ni jak nie pasuje do tych kijów (łowi się komfortowo przynętami 20-50gr)Najbardziej zależy mi na takim multiku co by obsłużył mi ten kij 40-140gr i przynęty typu slider10 po sweeper 18 przy użyciu dość grubych plecionek 0,20-0,35 (wiadomo dla czego).. Nawet widzaiałem coś fajnego od ABU (ABU GARCIA AMBASSADEUR RECORD RCN 50)i nawet jest coś na forum o tym modelu , ale nie ma go już w sprzedaży ....Widzaiłem też dość solidnie wyglądający bardzo tani multik od Mistrala .. Nie jest to firma marzeń ale mam pełen szacunek dla niej ( mam stałoszpilowca który ma już z 7lat i nic mu nie jest). Wiem że do tego typu przynęt to nie musi być jakiś wypasiasty kręcioł bo w zasadzie każdym da się rzucić na sporą odległosć , ale nie każdy potrafi wyeliminować błędy wędkarza i każde zluzowanie linki przy wyrzucie kończy się zerwaniem przynęty ...Z góry dzięki za podpowiedzi .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Daiwa procaster rojo. Tani ,solidny i sprawdzony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 kolega wyżej słusznie prawi a jeszcze lepiej zielony brat rojo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Daiwa procaster rojo. Tani ,solidny i sprawdzony. pozdrawiam Wygląda mi on na model do średnio ciężkiego casta (pojemność szpuli) i chyba ciężko go dostać ..Poszperałem tu i ówdzie po forum zaraz po założeniu tematu i upatrzyłem ciekawy temat o modelu też z daiwy.. cena chyba podobna , wygląda mocarnie i łatwiej godostać : LEXA 300 .. Jest o nim mowa na forum .Czekam na wypowiedzi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 LEXA300 leży lepiej w ręce niż revo toro, a wodzik ma napraaawdę daleko. Macałem na Żarnowcu i kolega mówił, że ten multik uśmiecha się do niego jak zwija linkę, a łowi na woblery ze sterami wielkości łopaty do sniegu. Sam na przyszły sezon zamawiam 2szt. Jedna w rozmiarze 100 do Jig&Jerka 1,83m do 70gram (Realnie 10-45gr) i drugiego w rozmiarze 300 do XZogi 8kg też 1,83m która też jest w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Tylko gdzie go najlepiej kupić żeby się i opłacało i było bezpiecznie ..Na allegro praktycznie nie ma a jak już jest to u mało sprawdzonego sprzedawcy ..Na ebayu cena atrakcyjna 100-140 dolców ale sam nie zamówię .... Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Dobra mam już konto na ebyu .. Ceny super z wysyłką wyjdzie jakieś 500-550 zł .Jestem napalony więc na bank kupię . Tylko jest jedno ale ten model ma aż 3 różne przełożenia 1:7, 1:6, 1:5. I srugie pytanie jak z płatnością na ebayu i co z cłem np. czy czymś w tym stylu? Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Coś pisałeś o Recordzie. Może ten?http://olx.pl/oferta/abu-casting-multiplikator-rarytas-CID767-ID6W0DF.html#fb2e139a62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To super młynek jednak nie podmoją rączkę . Zdecydowałem się na mocny niski profil .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Do jerków najlepiej1:5 max 1:6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To super młynek jednak nie podmoją rączkę . Zdecydowałem się na mocny niski profil ..Polecam Daiwa Alphas 150HL tylko cena ciutkę wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Polecam Daiwa Alphas 150HL tylko cena ciutkę wyższaDobry ale raczej do średnie casta , a taki mam co sobie świetnie radzie z 20-50gr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Do jerków najlepiej1:5 max 1:6Myślałem o tym 1:6 ale wezmę ten 1:5 jesienią w sam raz będzie do wolnego prowadzenia zarówno jerków jak i innych wabiów .Po za tym lżej się bedzie kreciło ..Podoba mi się ta głęboka szpulka i niski profi spory zapaslinki pomieści .. Gdzie to najlepiej kupić ? w Polsce czy na ebayu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Dobry ale raczej do średnie casta , a taki mam co sobie świetnie radzie z 20-50gr .Do takiego średniaka w okolicach...100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Chyba kolega nie miał nigdy alphasa w rekach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Który kolega ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Kolega Darkonis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Właśnie czekam na kolejnego Alphasa. Już leci z "kraju kwitnącej wiśni" Poprzedni...ech, żal wspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Właśnie czekam na kolejnego Alphasa. Już leci z "kraju kwitnącej wiśni" Poprzedni...ech, żal wspominać :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: :clappinghands: opowiedz historyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Wstydzę się...zaufanym kolegom mogę wysłać hitorię na priv w formie darmowej przestrogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Czyżby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Prawie...z tą różnicą, że koleś ma uratowany zestaw a ja byłem suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Chyba kolega nie miał nigdy alphasa w rekach.....Kolega ma racje . Mieszkam w takich okolicach gdzie w sklepach nie ma takiego sprzętu , a jak już jest to jakieś jaxony itp. .Nie ma co winić sklepów bo dostosowują się do ludzi .Na co im towra który będzie leżał na półce .. Mazury to nie elegancja francja ludzi nie stać na chleb więc kupują co tanie , dobre i sprawdzone . Nieraz mnie pytają nad wodą " co to za kołowrotek dziwny" i dziwnie patrzą..Sam od maja dopiero posługuję się castem ,ale podoba mi się takie łowienie ta moc i wygoda .Z łódki taki sprzet ma same zalety .Sęk w tym że jak już wcześniej napisałem nie mam dostępu do takiego sprzętu i nie mogę go dotknąć, pokręcić, zobaczyć .Wszystko na zamówienie bez wcześniejszego sprawdzenia ..Przecież nie będę jeździł po większych miastach setki kilometrów żeby coś obejrzeć ..Dlatego powstały takie fora żeby można było doradzić się co i jak od kolegów co mają taki sprzęt w "łapkach"..Jednak ilu użytkowników tyle opini. Jajedynie mogę sugerować się po obrazkach ..A wolę starannie wydać pieniądze i być zadowolonym..Jakość w stosunku do ceny to jest najważniesze .."Aplas" to na pewno super maszynka, ale cenka jest już znacznie wyższa od "lexy "Po za tym chodzi mi o mocny multik parametrami zbliżony do okrąglaka, a tu parametry tego multika mówią mi o ty że jest to do średniej mocy castów ( waga , pojemność szpuli, moc hamulca ) .Potrzebuję coś mocnego komfortowego do kija 40-140gr gdzie użyję plecionki 0,20-0,35mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 też tak kiedyś za małolata poleciałem z kładki którasię załamała Ale sprzęta cały w ręku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Mocny kij i Alphas 150HL i może posłużyć za wyciągarkę jeepa z bagna... na łożyskach Boca Orange działa od 8 gram , do ilu? Niech Cię poniesie fantazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi