beton Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam. Proszę abyście koledzy po kiju doradzili mi jaki wybrać kijek. Do tej pory łowiłem na shimano catane 2,7m cw. 10 - 30 g. Budżet jakim dysponuje to +/- 500 zł. Jedyne wymagania co do kijka to długość 2,7m i cw najlepiej ciut wyższy niż w catanie. Łowiska na jakich łowię to rzeki nizinne (Bug, Narew) i zalewy Siemianówka. Co do przynęt to gumki 7"-9" na główkach 8-25 g., woblerki do 23g. Kij nie musi być nowy, bardzo chętnie zgodzę się na używkę :-) Dzięki za poświęcony mi czas na pomoc :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Dla mnie ideałem kija spinningowego jest Shimano Power Loop Spinning 2,7 m do 40 gram,ale strasznie ciężko znaleźć,Pan Józef Leśniak w innym wątku pokazał,jakie cacko można zrobić z tego blanku,a kijek mocarny jest niesamowicie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowka Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Ja łowiłem team dragonem 10-35gr, 2,70 i bardzo sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 DAM Shadow DS Distance 2,78 7-35 gr. Mocny kij o szczytowej akcji na wielkorzeczne łowienie średnimi przynętami. Posyła przynęty na przyzwoite odległości a na blanku widać i czuć każde puknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Dzieki za zainteresowanie temate. Mam prośbę do osób piszących na priv, aby wpisywały propozycje tutaj. Wędkarstwem pajam się spoooroo lat, ale jeżeli chodzi o wędziska to nie były one obiektem mojego zainteresowania stąd ta prośba o pomoc w doborze- wynikająca z niewiedzy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Shimano BeastMaster jest często chwalony jako świetne wędzisko szczupakowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Shimano BeastMaster jest często chwalony jako świetne wędzisko szczupakoweTo prawda,ale zwróć uwagę na modele serii ax i bx,bo późniejsze są mniej udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 A ja polecam fenwicka hmx 2,74 10-28g Pod przynęty które opisałeś będzie idealny.Nowy trochę ponad 500zł.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Hej. Również łowię hmx 10-28, świetny kij pod szczuplego, który ma zapas mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Hej. Również łowię hmx 10-28, świetny kij pod szczuplego, który ma zapas mocy I daje radę z gumami 7''-9'' ma glówkach 20-25 g ? do tego na rzece ? Ile osób mi mówiło, że już 4'' na 20 g to powoli koniec jego możliwości, ale może się myliły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Mam również HMX'a do 28g 2,75m i w rzece komfortowo jak dla mnie daje radę do 30g ołowiu + Relax King Shad (10cm) lub Mann's Predator 3'. Ja bym powiedział, że łączna masa przynęty to jakieś maks 42-45g. Powyżej rzucanie i prowadzenie jest bardzo, bardzo średnio przyjemne Od dołu przyzwoicie rzuca już 10-12g + gumka 3" lub 4". Mój zmierzył się z około 1,5m sumem i muszę przyznać, że mocy ma od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 hmmm własnie zastanawiam sie nad tym HMX.. :-) tylko prosił bym o realną granicę zapasu mocy, bo na pewno >28g, ale wg. Was komfortowe łowienie jest do jakiej granicy ,35 g ?(opad,rzeka,nurt) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beton Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zdecydoawałem sie jednak nad używką na blanku batson rx7 bądź mhx, także proszę zamknąć temat :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 a co sadziecie a daiwa infanity q spin 240cm 10do40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi