Maciek83 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam,Jakis czas temu kupilem używane abu C4 6601. Na ostatnim wypadzie przestał nawijac linke. Najpierw po zwolnieniu szpuli musiałem wykonać około 5-10 obrotów kobra zanim załapał (przy tym grzechotal jak by coś się zazebialo ) po kilku razach linke nawinalem ręcznie. Kręcę kobra a szpula stoi w miejscu. Rozkrecilem go ale nic nie widzę prawdę mówiąc nie wiem czego szukać wszystko wyglada na całe nic nie wypadło i jest nasmarowany. Moze ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać.PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Przy całkowicie odkręconym hamulcu mogłyby nastąpić takie objawy, ale zakładam że nie jest, po za tym to grzechotanie. Kurcze dwie rzeczy na raz? Nie rusza się wodzik i nie obraca się szpula, tak? Nie możliwe, że wszystko jest na swoim miejscu. Jest kilka możliwości. Pinion nie trybi z dużym kołem, np. nie opadł do końca po zwolnieniu z jakichś powodów, stąd grzechotanie. Albo też pionion jest na swoim miejscu, ale nie blokuje się ze szpulką. Natomiast napęd wodzika jest po drugiej stronie młynka, jeśli się nie rusza to tam coś nie zazębia. Ciężko tak na odległość coś zawyrokować. Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam,Jakis czas temu kupilem używane abu C4 6601. Na ostatnim wypadzie przestał nawijac linke. Najpierw po zwolnieniu szpuli musiałem wykonać około 5-10 obrotów kobra zanim załapał (przy tym grzechotal jak by coś się zazebialo ) po kilku razach linke nawinalem ręcznie. Kręcę kobra a szpula stoi w miejscu. Rozkrecilem go ale nic nie widzę prawdę mówiąc nie wiem czego szukać wszystko wyglada na całe nic nie wypadło i jest nasmarowany. Moze ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać.PozdrawiamMaciekKołowrotek niestety wymaga rzeczowego przeglądu,nic nie dzieję się bez przyczyny.Proszę sobie sprawdzić i zweryfikować to co pisze: Przy całkowicie odkręconym hamulcu mogłyby nastąpić takie objawy, ale zakładam że nie jest, po za tym to grzechotanie. Kurcze dwie rzeczy na raz? Nie rusza się wodzik i nie obraca się szpula, tak? Nie możliwe, że wszystko jest na swoim miejscu. Jest kilka możliwości. Pinion nie trybi z dużym kołem, np. nie opadł do końca po zwolnieniu z jakichś powodów, stąd grzechotanie. Albo też pionion jest na swoim miejscu, ale nie blokuje się ze szpulką. Natomiast napęd wodzika jest po drugiej stronie młynka, jeśli się nie rusza to tam coś nie zazębia. Ciężko tak na odległość coś zawyrokować. Pozdrawiam Józef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Hamulec nie jest dokrecony,wodzik się rusza, grzechotania już nie ma tylko szpula się nie kręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Hamulec nie jest dokrecony,wodzik się rusza, grzechotania już nie ma tylko szpula się nie kręci.Oddaj do fachowca Pan Józef post wyżej z tego co kojarzę zajmuje się takimi rzeczami, warto zagadać na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek83 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Dziękuje Panowie, kołowrotek już działa. Okazało sie ze blaszka która dociska ten biały plastik trzymający pionion nie dociskala go dość mocno wiec ja lekko podgialem, nasmarowalem te dwa bolce na których jest zamontowany plastik i już wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi