Skocz do zawartości

kopytko poszukiwane

selk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie może ktos widział może ktoś będzie wiedział

w moim arsenale gum miałem (ale dziś straciłem)  kopyto motoroil z pomalowanym na czerwono ogonkiem - brak wytłoczenia nazwy producenta.

może ktos może podpowiedziec co to za producent/  model ?

niestety mam tylko przednią częśc kopyta, ogonek zjadł dzis szczupak  wiec zdjęcie mozę byc mało pomocne

raczej nie jest to relax, - inny kształt

Edytowane przez selk

Porównaj do kopyta Relaxa, jeśli masz w pudełku, jeśli nie, to są w większości sklepów. Przynajmniej wyeliminujesz firmę i skupisz się na szukaniu w ofercie innych producentów.

Dla mnie, sądząc po Twoim zdjęciu, kształt podobny.

http://www.agmdiscountfishing.co.uk/relax-kopyto-shad-motor-2pcs-p-4874.html

masz racje jest bardzo podobne ale

1. to moje ma 2 kolory motoroil - od góry jest ciemniejszy pasek - popatrz dokładnie na zdjęcie - ja widziałem relaxy rózne a takiego z równym podziałem linii jeszcze nie \

2. relax nie barwi ogonów tak jakby zamaczając w farbie ogon rippera u mnie ponad 0,5 cm długosci ogona było zamoczone w czerwonej farbie

Przykład podałem tylko po to, by porównać kształt, nie szukałem koloru.

W takim razie firma, która wzorowała się na kopycie relaxa. Traper Turbo Fish?

http://wesolezwierzaki.pl/traper-ripper-turbo-fish-op10szt-59501-p-5367.html

Bo podobieństwo kształtu uderzające, a wracając do relaxa, to ja już miałem takie cuda kolorystyczne w ich wydaniu, że nic mnie nie zdziwi.  ;)

Edytowane przez Dagon

ten mój ripper juz był słaby od miesiąca  i szukałem w necie identycznego  ale nic nie trafiłem - załuje ze wczesniej nei zrobiłem zdjęcia

sądze ze kupiłem go w pakiecie na forum lub dostałem gdzies w gratisie do czegoś bo nie pamietam zebym go kupował

• 6 lat później...

to był nieodżałowany killer wśród gum

tzw guma ostatniej szansy jak juz miałem wracac o kiju

ga-ma tak nie barwi ripperów  - popatrzcie na ten w załaczeniu - co prawda  wielkosc nie ta ale wygląd jakby identyczny - szczególnie ten ogon a to jest chyba royal fishing

to był nieodżałowany killer wśród gum  tzw guma ostatniej szansy jak juz miałem wracac o kiju

Jak juz odkopane to odkopałem swoje stare gumy relaxa, bo kojarzyłem, ze mialem cos podobnego z czerwonym ogonkiem

20210412-184501.jpg

Natomiast moim zdaniem to nie ten odlew relaxa co u ciebie.

Moim zdaniem to moglo byc cos z tego odlewu.20210412-184525.jpg

Pozostale też sa relaxa, ale na kazdym z tych zdjęć gumy sa jakby z innej formy, a sa podobnej wielkości. Jest bez napisu na tym boku co u ciebie. Kolejne na tym boku maja napis KOPYTO inne na tym boku RELAX, a jeszcze inne RELAX i imitacje łuski.

20210412-184514.jpg 20210412-184508.jpg20210412-184542.jpg

Oczywiście nie mówię ze ta tawoja guma to na 100% relax, ale moze to ci coś ułatwi w poszukiwaniach z Archiwum X

Dla mnie to wygląda( kształt i profilowanie ogona) na pospolitą gumę Traper Turbo .

Nie ma co prawda napisu na boku ,ale ...może pracownik nie użył właściwej formy ;) .

Pozdrawiam Tomi B)

tak traper turbo mógłby pasowac

tylko koloru takiego nei znajduje w traperze

tak traper turbo mógłby pasowac

tylko koloru takiego nei znajduje w traperze

Moja odpowiedź dotyczyła zdjęcia gumy z postu #12.

Te szczątki gumy z brokatem z postu #4 wyglądają mi jednak na Relaxa.

To że w obecnej ofercie nie ma takiego koloru ,nie znaczy że 6-7 lat wstecz go nie było.

Kolorystyka bardzo często się zmieniała w historii tego modelu.

Guma mogła być tez przebarwiona i trudno znaleźć taką w sklepie.

Mam trochę archaicznych Kopyt w swoich zbiorach i w wolnej chwili zobaczę.

Pozdrawiam Tomi B) .

to napewno nie jest Relax - pisałem o tym juz wcześniej

nie spootkałem takiego relaxa ani identycznego koloru ani identycznego kształtu (argumenty w poczatkowych postach)

w domu mam ze 300 gum w tym sporo relaxów i one nei rpzypominają kształtem tej gumy

nie mają tez takiego rozmaieru (miesrzyłem mierzyłem keidy guma była cała

te Trapery przypominają gumy firmy Royal -Fishing (i to kilka modeli  jak patrzyłem w ofercie Trapera przypomina gumy tej firmy dlatego uważam ze to prawdopodobnie royal fishing

kształt baaaardzo zblizony jeśłi nie identyczny. niestety z royal fishing nie miałem więcej żadnej gumy w tym rozmiarze