Skocz do zawartości

Bagna u Mańka

Waldi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja odpowiem; gryźć, to już trochę gryzą, ale komfort łowienia- spiningowania.....średni. Wiem, że zabrzmi to trochę dziwnie, ale do pierwszych przymrozków i opadnięcia zielska nie polecam tego łowiska. No chyba że ze spławiczkiem na linka; to to tak :) 

A pierwsze przymrozki tutaj to już z reguły we wrześniu.

Ja odpowiem; gryźć, to już trochę gryzą, ale komfort łowienia- spiningowania.....średni. Wiem, że zabrzmi to trochę dziwnie, ale do pierwszych przymrozków i opadnięcia zielska nie polecam tego łowiska. No chyba że ze spławiczkiem na linka; to to tak :)

A pierwsze przymrozki tutaj to już z reguły we wrześniu.

Eeeee tam Maniek dadzą chłopy radę ;) . Całe plemie czerwonych twarzy w samych kąpielówkach i na boso przez te zielska przeszło i to 3 razy :D :P

• Like 1

Ta, przeszło, tonę zielska wyjęło, a ono z powrotem wyrosło. Ale dodam tylko, że "Bagna u mańka" to gospodarstwo agroturystyczne połozone nad samym granicznym bugiem, a na Bugu, jak to na Bugu- każdy tutaj wie. Tak więc na ten moment zapraszam rzecznych wędkarzy. :)

Nawrocki zarządził powrót na skróty, a że miałem lodówkę z piwami to miałem władzę :) (wyglądam na tym zdjęciu jak w 13 miesiącu ciąży :lol: )

post-53213-0-79029900-1409580119_thumb.jpg

Na początku dziewczyny i fotograf Kuba byli zadowoleni :)
post-53213-0-77084000-1409580182_thumb.jpg

Szybko się zmęczyli dlatego nie powiedziłem im, że się zgubiliśmy :P .

post-53213-0-76990500-1409580361_thumb.jpg

Krótki telefon do Mańka i się odnalazłem. Widać już dach, czuć grila i słychać jak wódeczka się leje.....taaaa jesteśmy blisko :)

post-53213-0-11139600-1409580457_thumb.jpg

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Mało czasu. Zależy od mroźnosci zimy. Dam znać. Chętnie bym pojechał.

Na razie wszystkie wolne terminy mam zaklepane. Ale jak zima będzie łaskawa. Mam nadzieje, że jak zmrozi, to Maniek nie wygoni nas łowic żywców sumowych gołymi ręcami  w bagnie....

Teraz to przynajmniej robactwa nie ma. 

Moja wątroba zregenerowana....

Jedziemy....

Damy znać, co i jak... znaczy się w jakim stanie wątroba.

Pozdrawiam

Alek

Kiedy???

Ja mogę w ten weekend. Za tydzień groby a koło 11 Suwalszczyzna i Litwa.

Edytowane przez godski