Novis Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Obławiałem Bug, obławiałem starorzecza, było słoneczko, wędkowaliśmy na Panderosie ( kto był, wie, o czym mówię). W pewnym momencie rzuciłem to wszystko, rozłożyłem koc i oddałem się błogiemu leżeniu wraz z obserwacją nieba, pięknego, nieskazitelnego smugami samolotów. Drzemałem, marzyłem i wkurwiałem się na uciekający czas. To był zajebisty, nieskażony niczym transik, niczym przystanek w życiu, czas refleksji o co Nam w tym życiu chodzi. I już teraz wiem. Zresztą, zawsze podświadomie to wiedziałem. Slow down. Za to kocham graniczne rubieże. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Zastanawiam się do czego to wszytko dąży... Czytam ten wątek, czytam o zlocie na soczewce itd... i wszystko suma sumarum zmierza do pięknych widoków, relaksu, obcowania z naturą, spotkań ze znajomymi, a gdzie są w tym wszystkim ryby i wędkowanie ? Rozumiem, że na rybach nie muszę nic robić, mogę nawet nie wędkować, ale to po co mi ten cały sprzęt, wiedza na temat ryb... ? Może lepiej wybrać się w góry zamiast na ryby ? Przynajmniej nie będzie nikt się wkurzał, że nic nie bierze, a widoki chyba ładniejsze...Jak tak dalej pójdzie to jerkbait będzie musiał zmienić branże na hmm... forum przyrodnicze: " piękne widoki nad polskimi rzekami i jeziorami" ... Jak nic się nie zmieni to .... nawet nie chcę myśleć bo smutno się robi Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Spoko, Kuba. To takie trochę przemyślenio-dywagacje. Gdybym nie był wędkrzem, nigdy bym zapewne nie zobaczył wielu pięknych zakątków naszego kraju, nie poznałbym tylu fajnych ludzi ( w tym i Ciebie) i w ogóle w tym momencie nie musiałbym Ci się tłumaczyć z tego. Jeżdżę na ryby tak często, jak tylko mogę, czyli co weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Np. http://jerkbait.pl/topic/38511-szczupaki-2014/page-37Poza tym cisza przed burzą, zbliżają się milowymi krokami nowe artykuły coś czuje przez skórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Spoko, Kuba. To takie trochę przemyślenio-dywagacje. Gdybym nie był wędkrzem, nigdy bym zapewne nie zobaczył wielu pięknych zakątków naszego kraju, nie poznałbym tylu fajnych ludzi ( w tym i Ciebie) i w ogóle w tym momencie nie musiałbym Ci się tłumaczyć z tego. Jeżdżę na ryby tak często, jak tylko mogę, czyli co weekend Moje to też takie podsumowania i przemyślenia na koniec sezonu ( zostało mi w tym roku właśnie kilka wypadów typowo na wyluzowanie się od codzienności i odpoczynku od szumu tramwajów i metra). To, że wedkarstwo to nie tylko ryby to już wiem od jakiegoś czasu, martwi mnie tylko sytuacja jaką mamy nad wodą. Piękne jeziora na mazurach stały się wysypiskami śmieci po turystach i pseudowędkarzach, rybne wody - zbiornikami z wodą i pojedynczymi rybkami Już powoli musimy jeździć w odległe zakątki Polski po to, aby odpocząć(, żeby wyłowić się często za granicę, a i tam możemy zaliczyć wpadkę z brakiem ryb). Kiedyś mieliśmy to wszystko pod nosem. W przeciągu kilku sezonów wszystko zosało zniszczone... Co będzie za 10...20 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Moje to też takie podsumowania i przemyślenia na koniec sezonu ( zostało mi w tym roku właśnie kilka wypadów typowo na wyluzowanie się od codzienności i odpoczynku od szumu tramwajów i metra). To, że wedkarstwo to nie tylko ryby to już wiem od jakiegoś czasu, martwi mnie tylko sytuacja jaką mamy nad wodą. Piękne jeziora na mazurach stały się wysypiskami śmieci po turystach i pseudowędkarzach, rybne wody - zbiornikami z wodą i pojedynczymi rybkami Już powoli musimy jeździć w odległe zakątki Polski po to, aby odpocząć(, żeby wyłowić się często za granicę, a i tam możemy zaliczyć wpadkę z brakiem ryb). Kiedyś mieliśmy to wszystko pod nosem. W przeciągu kilku sezonów wszystko zosało zniszczone... Co będzie za 10...20 lat ? Nie zostanie nic . Dobijamy ostatki Mimo tego że robie setki kilometrów wędkarsko nie widzę światełka w tunelu. ŚMIECIMY JAK TYLKO MOZEMY (czasami ktoś to posprząta) ŻREMY RYBY WSZYSTKIE KTÓRE ZŁOWIMY( bo może zeżre je kto inny) I coraz bardziej jestem przekonany że ten 1% normalnych wędkarzy nic nie zrobi. TYLKO KARY BARDZO RESTRYKCYJNIE PRZESTRZEGANE MOGŁY BY POMÓC.Tego co się dzieje na zimowiskach(doły , starorzecza i inne) a na wiosnę dobijane na tarliskach nie jest w stanie wytrzymać żaden ekosystempozdrawiam wszystkich normalnie myślących 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Panie Mariuszu gratuluję zwycięstwa w wyborach na radnego gminy Wola-Uhruska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Och ty żesz..... . Nigdy bym sie nie spodziewał, że do polityki nasz Maniek się garnie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ano startował, ale nie znałem wyników. Graty Maniek, oby cele udało się zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 To w przyszłym roku jak przyjedziemy to już grzeczniej musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Wrecz przeciwnie, bedzie niezorganizowana rozpusta... bo w koncu kto Radnego ruszy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Faktycznie. Ale będzie rzeźnia w przyszłym roku. Brak hamulców moralnych wyjdzie na jaw. Już trzeba termin na majówke rezerwować.Jedynym problemem może być to, że Bug nie naleje trochę wody do stawików podłuznych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Godski, rezerwujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 My zawsze zachowujemy się tam grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ktoś chętny na majówkę u Mańka z W-wy, okolic, wybieram się, ale nie chce mi się naginać solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam koledzy mam pytanie powiedzcie jak wygląda tam wędkowanie w sierpniu idzie coś połapać ? chciał bym tam się wybrać ze znajomymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Bardzo ciężko do przewidzenia co będzie w sierpniu. Jak tak dalej pójdzie to jest bardzo możliwe, że Bug wyschnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Właśnie w tym roku stan wody mnie przeraża gdzie ten deszcz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 No właśnie. Maniek, jak tam u Ciebie z wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Właśnie w tym roku stan wody mnie przeraża gdzie ten deszcz ????Mówisz i masz...dzisiaj była pierwsza przyzwoita choć krotka burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 U nas też coś tam spadło hehe ale tyle co kot napłakał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Ja właśnie piszę o "u Was" bo urlopuję nad Plusznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztyniak Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 O to sympatycznie i jak urlop udany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Urlop super A sam zapewne wiesz jaka jest sytuacja z "rybostanem" na wodach PGR Szwaderki a na Plusznem to już w szczególności Niestety znam to jezioro od blisko 30-tu lat i ...serce się kroi a nuż sam otwiera się w kieszeni Chyba znowu napiszę coś do prezesa tej zacnej instytucji. Będą to podziękowania za skuteczny relaks w którym nawet ryby nie przeszkadzają ...ale nie zaśmiecajmy wątku.. Edytowane 7 Lipca 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Stefan 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi