Skocz do zawartości

Bagna u Mańka

Waldi

Rekomendowane odpowiedzi

Następnym razem, nie martw się, damy radę  :D

Bartek uważaj na Piotrusia  i pilnuj go bo on ma cisnienie 230/180 on nawet kawy nie może wypić a co dopiero regionalny trunek z bagien Mańkowych.Jak wrócicie to daj znać jak tam było z rybami

• Like 1

W najbliższy weekend to ja zająłem bagna. Organizuję u Mariusza zakończenie sezonu dla kolegów z mojego koła. Pełna obsada sobota i niedziela. Po powrocie napiszę, jakie efekty.

Pozazdrościć. Dane mi było odwiedzić Mariusza w zeszłym roku. Klimat tego miejsca jest wręcz trudny do opisania. Ech. Gdyby to nie było 650km ode mnie...
  • Like 3

Obiecałem krótki raport z bagien, więc było tak:

- łowiących w sobotę - 25

- łowiących w niedzielę - 15

- szczupaki w sobotę - 26, największy 84 cm, większość ryb powyżej 70 cm,

- szczupaki w niedzielę - 10

- poza tym złowiono 3 jesiotry i kilkanaście okoni, ale bez okazów

Pogoda była zmienna, trochę padało, głównie pochmurno. W niedzielę rano przyszedł front z silnym wiatrem i trochę uśpił aktywność ryb.

Towarzystwo połowiło, pobawiło się, popiło i pojadło (przywieźliśmy pieczonego dzika), atmosfera przesympatyczna. Krótkie dni i długie wieczory sprzyjają integracji.   :D

• Like 6

Na fb mańka widziałem zdjęcie mamuśki 100+ z Bugu :) . Może łowca się tu pochwali bo jest czym :)

Łowca się nie pochwali, bo nie ma konta tu  :D Szczupak miał 103  B)

Pumba w kwietniu i na początku maja biorą największe. Myślę, że jesień też byłaby dobra na te duże chodź nie sprawdzałem tego tam. Normalnie w sezonie łowi się od 40- 50 cm liny + piękne japońce i kransopióry

Edytowane przez radek_u

Łowca tego szczupaka  z Bugu się nie chwali bo podczepiony i dostał w łeb [podobno}

Tak podczepiony, tyle że w "nożyczki" więc prawidłowo. W łeb nie dostał, chociaż fakt faktem odpłynąć nie chciał, więc mamuśka została poddana kuracji tlenowej w wannie i dopiero dzisiaj rano wróciła do wody- fakt- faktem- już innej. ;)

• Like 1

Tak podczepiony, tyle że w "nożyczki" więc prawidłowo. W łeb nie dostał, chociaż fakt faktem odpłynąć nie chciał, więc mamuśka została poddana kuracji tlenowej w wannie i dopiero dzisiaj rano wróciła do wody- fakt- faktem- już innej. ;)

Rozumiem, że w największym Mańkowym bagnie pływa... . 

• Like 1

Który się w bagnie utopił?

nikt się nie utopił, mój kolega testował :D  Patrola, i wkleił się na trochę w bagienko. Po wyciągnięciu wszystko było ok. Do tego jeszcze Maniek zawiesił swój próbując go wyciągnąć, ale rano traktor powyciągał jednego za drugim. Wspomnienia bezcenne a resztę zrobi blacharz

• Like 1

nikt się nie utopił, mój kolega testował :D  Patrola, i wkleił się na trochę w bagienko. Po wyciągnięciu wszystko było ok. Do tego jeszcze Maniek zawiesił swój próbując go wyciągnąć, ale rano traktor powyciągał jednego za drugim. Wspomnienia bezcenne a resztę zrobi blacharz

Myślałem że Mańka furkę utopiliście. Mnie się nie udało. Ale sucho było.