wobler130 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Z tego co wiem RH wypuścił coś podobnego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Z tego co wiem RH wypuścił coś podobnegoPowiedziałby, że nawet lepsze .Coś z jego stajni też by zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Apropo przynęt RH, na sklepie pojawiły się nowe modele przynęt, ale na stronie głównej widnieje komunikat o nieczynnym sklepie. Napisałem e-mail do właściciela ale jak narazie bez odpowiedzi. Czy komuś udało się już kupić jakieś woblery od Pana Roberta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Jozi próbowałeś że mówisz że lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Jozi próbowałeś że mówisz że lepsze?Nie próbowałem ale Robert Hamer zna się na rzemiośle bo bolenie łowi już od dawna i specjalizuje się w produkcji przynęt boleniowych. Mam informacje od łowców boleni że się sprawdzają jego przynęty i na tym oparłem opinię.Nie upieram się, że mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To mi wystarczy, fajnie że się nie upierasz, zdrowe podejście do sprawy ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 To mi wystarczy, fajnie że się nie upierasz, zdrowe podejście do sprawy .Spoko, ja zdrowy jestem, bo przy łowieniu ryb zasad nie ma, nic pewniakiem nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Ja na ołówki łowić nie umiem i nie lubię, natomiast posiadam takowe w wykonaniu Roberta (RH) oraz Tomy'iego. Pewne jest to, że obaj Panowie przelewają w przynęty swoją wiedzę wyniesioną znad wody. W przypadku woblerów z Aliexpress bardzo wątpię, aby stało za nimi jakiekolwiek doświadczenie wędkarskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 A moze po prostu tylko nie masz odpowiedniego miejsca pod olowek. Olowek nie jest przyneta uniwersalna, sa miejsca gdzie bez niego trudno cokolwiek zlowic i sa takie w ktorych jest najgorsza z mozliwych przynet. Brzmi jak truizm ale tak jest,- przynajmniej takie sa moje doswiadczenia Takze w zaleznosci od samego miejsca pasowac do niego beda olowki od waskich rurkowych do wrecz takich o marchewkowym przekroju.Zupelnie inna bajka beda olowki splaszczone bocznie, ze smiglami, z otworami wytwrzajacymi bable itd.... itd....Ale to temat pewnie na osobny watek, w ktorym powinni wziac udzial wytworcy jak Robert, Tomek i wielu innych a nie ludzie tacy jak ja podajacy po czesci niestety juz wiesci z formaliny...Lowie juz olowkami ze 20 lat ale sam ich nie robie przynajmniej 15lat i mysle ze wiedza wytworcow poszla daleko do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Chyba zgłoszę się do Ciebie Arku na korepetycje w takim razie na priv z łowienia na ołówki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Obecnie, przynęty typu ołówek, zostały zastąpione nieco innym rozwiązaniem, które oprócz ryb żerujących, pozwala złowić również te reagujące na zasadzie instynktu. Łowienie boleni nie polega obecnie na szukaniu miejsc, gdzie w wyniku przyjaznego układu polują one na zdezorientowaną zdobycz a na tym aby łowić je wszędzie gdzie są. Każdy sezon przynosi duży pokład wiedzy na temat łowienia boleni, proporcjonalnie duży do zwiększającej się rzeszy ich łowców...Bolenie szybko uczą się ruchu sztucznych przynęt stąd nigdy nie dają wytchnienia tym, którzy zaciekle na nie polują. Wszystko komplikuje także zmienność pionowego rozkładu frakcji planktonu a tym samym jego konsumentów czyli pokarmu boleni... przykłady tego o czym wspomniałem obserwowaliśmy w tym roku choćby na co bardziej popularnych, górskich zaporówkach...Nigdy nie należy dać się zwieść pozornym, łatwym sukcesem gdyż kolejny/e sezon/y mogą szybko zburzyć to na czym udało się przez chwilę posiedzieć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Chyba zgłoszę się do Ciebie Arku na korepetycje w takim razie na priv z łowienia na ołówki :-) jak zawsze chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Łamaniec szczególnie penetruje bolki z przykos, [...] A czy po penetracji można jeszcze liczyć na branie? [...]Miałem uczciwie poczytać o łowieniu na te przynęty (ołówki i łamańce) ale to dla mnie trochę za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2020 Uderz w komiksy tam jest mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Robimy przegląd i cukiereczki odnalezione.Rh R.Hamera , woblerki T. Janeczka i J.Furmańskiego.Portfele boleniowe zaczynają nabrzmiewać. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Woblery J. Furmańskiego chyba nie doceniane bo jakoś mało o nich słychać , a są to bardzo łowne przynęty. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Woblery J. Furmańskiego chyba nie doceniane bo jakoś mało o nich słychać , a są to bardzo łowne przynęty.Mam trochę wyrobów Furmańskie go, będąc u niego w domu zakupiłem sporo wyrobów.Mam jeszcze chyba głowacicowe. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Woblery J. Furmańskiego chyba nie doceniane bo jakoś mało o nich słychać , a są to bardzo łowne przynęty.Chyba dlatego że nie są to typowe boleniówki do prowadzenia ekspresem przy powieżchni, mi się sprawdzają i bardzo lubię na nie łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Dokładnie, jego sterowce to nie są to boleniowe przecinaki, fajne robi też od bardzo dawna boleniowe bezsterowce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Bezstery tarnusa mam ale jakoś ich nie czuje, bardziej wole ukleje tapsa bo fajnie wychodzą do powierzchni przy podszarpywaniu imitując oczkującą drobnice. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Zbrojenie trwa, jeszcze trochę miejsca w pudełkach zostało.Do wiosny powinny się zapełnić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi