samwieszkto Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Panowie . Chciałbym wybudować sobie wędkę castingową z takim właśnie uchwytem.Poszukuję możliwości pozyskania tego uchwytu ( z drewnianą częścią lub bez )Nie da się tego raczej kupić z pierwszej ręki ; ale może ktoś ma takiego ARMSA połamańca i zdecydowałby się mi go odstąpić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Widzę że nikt , nic ..........No to może ktoś mi zasugeruje podobny uchwyt w kolorze "metal gun" lub czarnym ?Bardzo mi się podoba ta wędka i w sumie mógłbym nazbierać te 1000$ i sobie kupić ale ja nie chcę wędki na basy tylko na sandacze a w tej kolekcji sandaczówki w dwuskładzie nie występują. Przecież nie kupię wędki Megabassa żeby odzyskać z niej uchwyt :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Przecież nie kupię wędki Megabassa żeby odzyskać z niej uchwyt :-(Nie? to tylko 1000usd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) uchwyt nie jest dostępny na wolnym rynku i nie ma nic podobnego, a odzyskać się nie da Edytowane 6 Września 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Dlaczego nie da się odzyskać? Że to mało prawdopodobne, to prawda, ale myślę że nie niemożliwe. Zerknij na uchwyt ALPS, troszkę piłowania i lakierowania, a uzyskasz coś bardzo zbliżonego. Czy warto, to już inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) z tego co wiem, to taki "prawdziwy" custom, rękojeść jest robiona stricte po ten blankchyba, że masz blank o większej średnicy, to można zaryzykować przewiercenie całej "odzyskanej" innego sensu nie widzęuchwyt też jest klejony bezpośrednio do blanku http://io2oi.blogspot.com/2013/04/megabass-arms-challenge-a6115x-r-sk.html ps. rozebrać, przenieść o 300km i złożyć świątynie przed budową tamy na Nilu też się dało - ile to kosztowało, teraz już nikt nie pyta Edytowane 6 Września 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) no i zresztą nie trzeba wydawać 1000$, aby mieć ten uchwyt, kolego Jacku może akurat Ci coś przypasuje, blanki bardzo czułe, wędki zbrojone w Tytany Fuji http://www.megabass.co.jp/site/freshwater/destroyer/ Edytowane 6 Września 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam, A co ze skanerami 3d i takimi tez drukarkami? Super uchwyt, nie taki oczywiście jak w MB robi Alps z torayowego grafitu, MVT czy jakoś tak się zwie, jest podobno strasznie czuły ale 60 dolców kosztuje Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Bujo mysle żeby MB sprzedawał uchwyt to tańszy by nie był A uchwyt ciekawy 0 tylko czy z ta tra nsmisja to nie jest "chłyt martetingowy" no i zresztą nie trzeba wydawać 1000$, aby mieć ten uchwyt, kolego Jacku może akurat Ci coś przypasuje, blanki bardzo czułe, wędki zbrojone w Tytany Fuji http://www.megabass.co.jp/site/freshwater/destroyer/Miałem dziś taka połowic fx4-66 cyclone ( http://www.megabass.co.jp/site/products/f4-66x/ ) - potwierdzam czuła super wywazona - dosyć mocna jak na swoj cw - a uchwyt magia Edytowane 7 Września 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) co by nie mówił uchwyt jest genialny, zwłaszcza pod wyższe konstrukcje jak Zillion i pod okrągalki jedyna wada to pokrycie Soft Touch, które się ściera Edytowane 7 Września 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) aha , i jak ktoś mial go w ręku, to juz wie, że to ma być właśnie TO, a nie coś "podobnego" np. w teoretycznie bardzo podobnej konstrukcji Daiwa multik nie siedzi już tak fajnie i nie trzyma się tak wygodnie dla porównania MB Edytowane 7 Września 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Dlatego pewnych rzeczy po prostu lepiej nie brać do reki Skutki mogą być nieodwracalne i ciężkie dla kieszeni 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam, Mozecie mi pokazać jak trzymacie owy uchwyt w ręce co bym zrozumiał o co chodzi bo sam miałem to w rekach ale dalej nie ogarniam tematu ? Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Szczerze powiedziawszy to nigdy nie trzymałem tego uchwytu w ręce i nawet nie myślałem o tym że jest taki wygodny i taki czuły ( jak uchwyt kołowrotka może być czuły ? ) .Moim zdaniem o czułości zadecyduje drewniana rękojeść ; dobrze dopasowana do blanku i szczelnie wklejona i ewentualnie palce na blanku pod multiplikatorem ( exposed )W ten sposób kombinując surfowałem sobie po internecie szukając inspiracji do projektu wędki ( sam projektuję wygląd moich wędek ) i natrafiłem na Arms chellenge .Ten uchwyt chciałbym mieć nie ze względu na jego cudowne właściwości i wyjątkową ergonomię ale ze względu na wygląd. Bardzo mi się podoba jego " militarny " charakter i takie szczegóły jak np radełkowana nakrętka foregripu i kolor " metal gun " . Tak bardzo mi się podoba ta wędka że właściwie postanowiłem ją skopiować tyle że na sztywnym boronowym blanku. Oczywiście nie jest to sprawa życia i śmierci , i jak się nie da to wymyślę coś innego ; ale gdyby tak ........Byłoby fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Bujo chodzi o to że uchwyt "bardzo nisko" trzyma multik - przez co nawet duże konstrukcje multików lezą bardzo nisko i wygodnie - no chyba ze ktoś lubi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Może wie ktoś gdzie dostać taką rękojeść jak w tym MB?Może być podobna, widziałem na targach wędkarskich coś podobnego, ale nie było na sprzedaż, Niestety na stronie tej pracowni nie ma takiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 swego czasu nasz jajakub zrobił sobie coś takiego . moze jeszcze tu zagląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi