Skocz do zawartości

Uchwyt Megabass ARMS Chellenge

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie . Chciałbym wybudować sobie wędkę castingową z takim właśnie uchwytem.
Poszukuję możliwości pozyskania tego uchwytu ( z drewnianą częścią lub bez )
Nie da się tego raczej kupić z pierwszej ręki ; ale może ktoś ma takiego ARMSA połamańca i zdecydowałby się mi go odstąpić ?

post-51100-0-00945700-1409581704_thumb.jpg

Widzę że nikt , nic ..........

No to może ktoś mi zasugeruje podobny uchwyt w kolorze "metal gun" lub czarnym ?

Bardzo mi się podoba ta wędka i w sumie mógłbym nazbierać te 1000$ i sobie kupić ale ja nie chcę wędki na basy tylko na sandacze a w tej kolekcji sandaczówki w dwuskładzie nie występują.

Przecież nie kupię wędki Megabassa żeby odzyskać z niej uchwyt :-(

z tego co wiem, to taki "prawdziwy" custom, rękojeść  jest robiona stricte po ten blank

chyba, że masz blank o większej średnicy, to można zaryzykować przewiercenie całej "odzyskanej" innego sensu nie widzę

uchwyt też jest klejony bezpośrednio do blanku

http://io2oi.blogspot.com/2013/04/megabass-arms-challenge-a6115x-r-sk.html

ps. rozebrać, przenieść o 300km i złożyć świątynie przed budową tamy na Nilu też się dało :) - ile to kosztowało, teraz już nikt nie pyta :)

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

Bujo mysle żeby MB sprzedawał uchwyt to tańszy by nie był :D

A uchwyt ciekawy 0 tylko czy z ta tra nsmisja to nie jest "chłyt martetingowy"

no i zresztą nie trzeba wydawać 1000$, aby mieć ten uchwyt, kolego Jacku może akurat Ci coś przypasuje, blanki bardzo czułe, wędki zbrojone w Tytany Fuji

http://www.megabass.co.jp/site/freshwater/destroyer/

Miałem dziś taka połowic fx4-66 cyclone ( http://www.megabass.co.jp/site/products/f4-66x/ ) - potwierdzam czuła super wywazona - dosyć mocna jak na swoj cw - a uchwyt magia :)

Edytowane przez meme174

aha , i jak ktoś mial go w ręku, to juz wie, że to ma być właśnie TO, a nie coś "podobnego"

np. w teoretycznie bardzo podobnej konstrukcji Daiwa multik nie siedzi już tak fajnie i nie trzyma się tak wygodnie

149d552df0c73670m.jpg a2dff394150894efm.jpg 3e57ae66a9c80f6am.jpg

dla porównania MB

fe46f35d678fabb5m.jpg 27b43c20886c429dm.jpg 21cf163a4bebe53cm.jpg 70812b4c7bd27849m.jpg c1f3e4516a79ee21m.jpg

Edytowane przez bazyloss

Szczerze powiedziawszy to nigdy nie trzymałem tego uchwytu w ręce i nawet nie myślałem o tym że jest taki wygodny i taki czuły ( jak uchwyt kołowrotka może być czuły ? ) .

Moim zdaniem o czułości zadecyduje drewniana rękojeść ; dobrze dopasowana do blanku i szczelnie wklejona i ewentualnie palce na blanku pod multiplikatorem ( exposed )

W ten sposób kombinując surfowałem sobie po internecie szukając inspiracji do projektu wędki ( sam projektuję wygląd moich wędek ) i natrafiłem na Arms chellenge .

Ten uchwyt chciałbym mieć nie ze względu na jego cudowne właściwości i wyjątkową ergonomię ale ze względu na wygląd.

Bardzo mi się podoba jego " militarny " charakter i takie szczegóły jak np radełkowana nakrętka foregripu i kolor " metal gun " . Tak bardzo mi się podoba ta wędka że właściwie postanowiłem ją skopiować tyle że na sztywnym boronowym blanku.

Oczywiście nie jest to sprawa życia i śmierci , i jak się nie da to wymyślę coś innego ; ale gdyby tak ........Byłoby fajnie.

• 6 miesięcy temu...