i am Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Witam,W przyszlym tygodniu wybieram sie na Kaszuby mniej wiecej na tydzien. Trochę odpocząć, pojezdzic na rowerze no i co najwazniejsze pospiningować.Czy mozecie mi polecic jakies jeziorko na którym moglbym połowić jakiegos drapieżnika?Najchetniej z jakąś wypozyczalnia łodzi. No i zeby nie bylo na jakims totalnym zadu..u:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Gdybyś był w pobliżu, to polecam Piaseczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i am Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jedyne Piaseczno jakie kojarze to kolo Warszawy?;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 http://www.lowisko-piaseczno.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i am Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Wyglada ciekawie, a cos ze szczupakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Jezioro Żarnowieckie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
i am Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Poczytałem, brzmi niezle. Miejscowosc Nadole? Czy jakies inne?;] Edytowane 2 Września 2014 przez i am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarz331 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Nadole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Witam kolegów! Mam pytanie jakie moglibyście polecić mi jezioro na Kaszubach, gdzie można by było połowić drapieżnika na spinning????Nie chciałbym być wymagający ????Przy okazji interesuje mnie wynajęcie domku, na minimum tydzień z dostępem do jeziora i łódką w cenie domku. ????Może coś by się znalazło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Podepnę się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Takie rezerwacije robi się w marcu teraz słabo to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 A kto tu powiedział o rezerwacjach na ten sezon??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Nie ma tak źle. Dzisiaj zarezerwowałem i termin na 16-tego sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Aktualnie jestem na Kaszubach i też z zamiarem pospiningować za okoniem.Jezior i oczek wodnych jest aż za dużo, nie wiadomo gdzie się udać.Nad jednym z jeziorek podczas chłodzenia rodzinnego zadka zauważyłem jak od czasu do czasu drobne rybki wyskakiwały z wody.Jak na razie nie zrobiłem rozeznania ale jak znajdę chwilkę to pewnie tam zawitam z wędką.Chętnie dowiedział bym się gdzie można by za okoniem z brzegu ewentualnie pobrodzić.A i jeszcze zezwolenia nie dokupywałem bo na każde z jezior jest osobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Podpytam czy w okolicy Kartuz, Brodnica Górna są sandaczowe jeziorka czy tylko okoń, szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Podpytam czy w okolicy Kartuz, Brodnica Górna są sandaczowe jeziorka czy tylko okoń, szczupak?Jedyne mi znane jezioro z sandaczami na Kaszubach to Czarne w Niesiołowicach ale to już nie są okolice Kartuz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 No to lipa, ja dokładnie będę nad jeziorem Kłodno. Z tego co czytam to lepiej patyki zostawić w domu. Czy na tych jeziorach jest strefa ciszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Na jeziorach będących w obszarze Kaszubskiego Parku Krajobrazowego obowiązuje strefa ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 No to lipa, ja dokładnie będę nad jeziorem Kłodno. Z tego co czytam to lepiej patyki zostawić w domu. Czy na tych jeziorach jest strefa ciszy? Na Kłodnie z patyków nie rezygnuj. Może sandaczy nie połowisz, ale szczupaków jeszcze kilka tam pływa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Wczoraj pływałem po jeziorze Ostrzyckim, opłynąłem praktycznie całe, brzegi praktycznie niedostępne za wyjątkiem prywatnych pomostów na których stoją najprzeróżniejsze fotele, krzesła itp. Wędkują głównie na spławik.Spotkałem jednego spinningistę który miał wyjętą siatkę, a w niej okonisko ???????? około 12 cm.Tak myślę sobie, że na Śląsku, Opolszczyźnie i Czorsztynie jest jak w Norwegii porównując te miejsca z Kaszubami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Na Kaszubach zdecydowanie lepsze są jeziora PZW niż te dzierżawione przez gospodarstwa rybackie. Na niektórych nie jest źle Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Jezioro Suminy, Suminko koło Parchowa, jezioro Wieckie koło miejscowości Tuszkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ninja05 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Na Kłodnie jest sporo okonia głównie okolice podwodnych górek, łatwo je namierzyć są oznaczone wbitymi kijami , Jeśli chodzi o szczupaka wiecej jest go na j. Białym połączone jest z j. Kłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Tak właśnie.Na jeziorach prywatnych nic konkretnego nie idzie wydłubać.Byłem z rodzinką nad kilkoma jeziorkami.Najwięcej drobnego szczupaczka około 30-35cm.Pajk 45-50 cm był już wydarzeniem.Dużo drobnego okonia palczaka 10-12 cm.Siaty stoją chyba cały rok. Ogólnie jadąc w ciemno nie widzę sensu marnować czas na prywatne zbiorniki, chyba że dobrze prowadzone. Nie byłem na wodach PZW, a myślę że tam można by coś połowić coś większego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Teraz już jestem pewien w 100% że na Śląsku i Opolszczyźnie jest wędkarska Ameryka porównując jeziora kaszubskie. Dowiedziałem się nieco od gostka gdzie whnająłem łódkę do popływania że dzierżawca ma podpisaną umowę na 99 lat. Niektóre jeziorka są ponoć zamknięte do kąpieli bo właściciele niektórych ośrodków walą w te jeziora szambo. Przykra sprawa i nie wróżę temu regionowi ruchu turystycznego na większą skalę. Podsumowując: na następny wypad wybiorę jeziora z zachodniego pomorza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi