exkudlaty Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Przekopując szpargały natrafiłem na zestaw zamieszczony na zdjęciu.Składają się na niego muchy, sznur (nie mam żadnego pojęcia o klasyfikacji sznurów) i kołowrotek muchowy Tokoz czeskiej produkcji.Ciekawostką tego sprzętu jest to, że przeleżał chyba z 50 lat albo dłużej w różnych szafach natomiast sam kołowrotek od nowości był owinięty w nasączony oliwą papier. Nie ma on żadnych śladów użytkowania, wygląda jak nowy, nie ma obić, przetarć, etc.Muchy - jak na zdjęciu.Czy ktoś z forumowiczów jest mi w stanie powiedzieć czy mu się to przyda i ewentualnie ile to jest warte? Edytowane 2 Września 2014 przez exkudlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Bardzo ciekawe znalezisko Myślę, że kołowrotek to tylko dla kolekcjonerów ?Muchy to zapewne ktoś zakupi, zainteresowany na pewno skontaktuje się z Tobą na priv.Jako że muchówka to nie moja technika, więc nie mam pojęcia ile te muszki są warte Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Szczerze powiedziawszy zestaw wart niewiele, może ktoś z sentymentu kupi całość za 50 zł. Zostaw sobie jako pamiątkę, może za 10-15 lat będzie to perełka i skasujesz za to kilkaset dolców . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 50 lat to trochę przesada, kołowrotek był w sprzedaży w latach 70-tych, muchy to robota Polspingu. Generalnie wartość tylko sentymentalna, jak wspomniał kolega 2Kacper.K Sam mam taki kołowrotek i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Tak też czułem, zapytałem z ciekawości, bo a nuż udało się znaleźć białego kruka wędkarstwa muchowego i zaraz kilkaset osób zacznie się zabijać przerzucając się kwotami przewyższającymi wartość średniej klasy Mercedesa. Ale nie tym razem. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Poszukaj, jak znajdziesz w idealnym stanie Hardy Perfect, albo Hardy Favourite to ponad tysiąc dolców możesz zgarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi