Skocz do zawartości
  • 0

Bertus Rozemeijer dla jerkbait.pl - wywiad - nowy artykuł

admin

Pytanie

Witam,

Zapraszamy do lektury wywiadu ze znakomitym holenderskim wędkarzem Bertusem Rozemeijerem. Bertus to nie tylko wytrawny łowca okazałych szczupaków. Jego ogromną fascynacją są również sandacze oraz metoda wertykalnego połowu. Podróżował po całym świecie w poszukiwaniu drapieżników. Dzięki temu stał się jednym z najbardziej znanych i rozpoznawalnych wędkarzy w Europie. Popularny również w Polsce. Konstruktor znakomitych wędek jerkowych sygnowanych jego nazwiskiem.

Korzystając z okazji chciałbym podziękować naszemu forumowiczowi Efexowi za pomoc w realizacji wywiadu. Dziękuję!

Zapraszam serdecznie

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Brawa dla Pitta, za przygotowanie wszytskiego. :D

Kawal wiedzy wedkarskiej!

sloniu, kiedys na stronie salmo.com.pl bylo zdjecie B.Rozemeijera z wielkim Giant Trevally, zlowionym wlasnie w Meksyku. Dzis probowlem znalesc ta fote. Naprawde robi wrazenie..

pozd JW :D

p.s a tak by the way to moznaby Bertusa zaprosic do Omanu i zabrac do Ras MAD razem z Kemalem i Montoya! Dalbym kazde pieniadze za widok miny Raya jak ktos mu wreszcie daje lupnia na rybach!!

• 0

Dzięki za wywiad Pitt, dobra robota! :D

Mam pytanie do jednej z odpowiedzi Bertusa

Pytanie było:

Czy mógłbyś nam w skrócie opisać technikę wertykalnego łowienia?

a odpowiedź:

To jest bardzo skomplikowane. Jest tak wiele czynników, przy łowieniu sandaczy tą techniką, określających jak i gdzie łowić, ale generalnie najważniejsza jest kontrola nad łódką i sposób napływania na miejscówkę.

Czy jest ktoś, kto ma wiedzę na ten temat i podjąłby się rozwinięcia odpowiedzi Bertusa? O jakie czynniki chodzi, a szczególnie interesuje mnie (tak ważny według Bertusa) sposób napływania na miejscówkę?

• 0

Szkoda, ze wlasnie odpowiedz na najciekawsze pytanie byla tak enigmatyczna. Chetnie poczytalbym cos wiecej o lowieniu wertykalnym. Domyslam sie, ze nie tylko sandacze, ale i szczupaki moznaby ta metoda kusic. @pitt przycisnij Bertusa troche, moze powie cos wiecej na ten temat.

Pozdrawiam

• 0

Artykol ciekawy ale fakt przydalo by sie wiecej szczegolow na temat wertykalnego .

Abbore

http://thepiratebay.org/torrent/3919741/ZANDER_HERBST_WINTER -Vertikaljigging

i jeszcze stronka

http://www.swimbait.com/

A wszczegolnosci te modele

http://www.swimbait.com/hammer.htm

jest jeszcze film- vertikl jigg -pa szwdzku ,opisuje cala technikie polowu .Gosc siedzi na lajbie i ciaga co chwile na naplynietej miejscowce ktora wczesniej oznaczyl markierami a na echu zerka na brania .Na tym samym echu ma cala trase jaka zdryfowal w czasie polowu .

sory za off topa

• 0

To dobrze, że najsłabszy wywiad w historii jerkbait.pl - pytania wyglądają na wysłane emailem, totalny brak atmosfery rozmowy z tak doskonałym wędkarzem, odpowiedzi szczątkowe, trochę reklamy -został już opublikowany B)

i jeszcze to Mexico...

• 0

Widzisz ... odpowiedzi są Bertusa (nie moje - ja mu ich nie pisałem), my chcieliśmy więcej zdjęć (są pewne ograniczenia do publikacji na terenie Polski) oraz więcej tekstu ale dostaliśmy tyle (Bertus jest osobą bardzo zapracowaną) i ... jesteśmy bardzo wdzięczni za czas jaki mógł poświęcić jerkbaitowi. Zresztą zawsze jestem wdzięczny tym co ... chcą coś zrobić bezinteresownie DLA jerkbait'a.

• 0

Cóż. Może faktycznie nie czuć w dyskusji klimatu wspólnego wieczornego ogniska, ale Pan Rozemeijer udziela wielu wywiadów,

stąd jak myślę pewien schemat odpowiedzi. No i ramy takiego wywiadu, też nie wszystko umożliwiają.

Ze strony Kolegi Pitt'a widzę duży wkład (choć sam art. to zapewne niewielka część wykonanej pracy), o zdjęciach powiedział już Kolega Remek.

Co do pojawiającej się reklamy... Przeprowadź niebanalny wywiad z Michaelem Schumacherem,

ale tak by w opowiadaniu o swoim życiu i pasji, nie używał słowa Ferrari B)

MGOR Rozumiem Twoje zdanie, ale się z nim w 95% nie zgadzam.

Ostrzę zęby na kolejne publikacje!

Pozdrawiam, Grzesiek

• 0

hej

chlopaki, a moze poproscie Bertusa o fotki jego ryb zlowionych w Meksyku? Moze zgodzi sie na publikacje. Jak wyglada (na zdjeciu) szczupak 120 cm kazdy wie. Ja tam chetnie zobaczylbym co B.R zlowil w slonej wodzie! :angry:

pozd JW :D

http://www.salmo.com.pl/page.php?id=236

http://www.salmo.com.pl/page.php?id=271

• 0

@pitt

dzięki za ten wywiad. Bertus w mediach to żadna nowość i myślałem że wywiad niczym mnie nie zaskoczy a tu proszę, z tą muchą zaskoczenie - nie wiedziałem że Bertus łowi szczupaki w ten sposób :o

@MGOR

dzięki za konstruktywną krytykę, myślę że ten wywiad mógłby być lepszy - jak wszystko co robimy

Ponieważ myślę, że możemy sobie pozwolić na szczerość a konstruktywna krytyka może obowiązywać w obie strony, pozwól że ja również pozwolę sobie stwierdzić iż też czuję niedosyt... czytając Twoje posty na jerkbait.pl od dłuższego czasu. Bardzo chciałbym żebyś więcej wnosił w rozwój tego portalu - poza reklamą własnej strony rzecz jasna To oczywiscie tylko opinia pospolitego użytkownika, jakim również się czuję.

@standerus,@Efex

przyłączam się do podziękowań za pomoc przy przeprowadzeniu wywiadu tak jak napisał remek, jestem wdzięczny tym co chcą coś zrobić bezinteresownie DLA jerkbaita - czyli dla całej naszej społeczności tak naprawdę :D

Pozdrawiam