eljotnes Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 androzic na androida, oziexplorerCE na urządzenia z windowsem (nie wiem jak najnowsze windy, bo jak microsoft zablkował w którymś wynalazku asusa możliwość instalowania softu spoza oficjalnej dystrybucji to odrzucam telefony z win), na stacjonarny oziexplorer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 2 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 ktoś praktycznie stestował albo używa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 osiak Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 GPS Essentials na androida. Używam od 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 A ja mam Auto Mapę na telefonie i działa bardzo dobrze nie lylko na drodze ale i na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 3 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 a jak z dokładnoscią lokalizacji punktów, czy gps w telefonie jest wystarczająco dokładny czytałem coś że ma dokładność ok 50 m??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 z WAAS/egnos do 2-3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzegorz B. Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ostatnio testowałem różne programy (w tym polecane już w innym wątku na jerkbait) pod androida i chyba zostnę przy Maverick. Dokładność pokazuje mi na poziomie do 4 m (na wodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcinesz Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Bawiłem się LocusPro, ale ze względu na zżeranie baterii podczas długiego pływania jednak zainwestowałem w "ręczniaka". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Point to point ale nie znam dokładności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkus Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 LOKUS free darmowa aplikacja na android w telefonie . Od trzech lat używam i nie znam nic lepszego no może poza odpłatną odmianą tej samej aplik. LOKUS pro która posiada jeszcze wiele dodatkowych funkcji takich jak historia przebytej drogi. Nawet ta odpłatna ok. 30 zł jest warta każdej wydanej złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirkus Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Dodam że tak jak kolega wyżej zauważył LOKUS lubi energię i potwierdzam . Ja rozwiązałem to ładowarką samochodową którą podłanczam pod akumulator na łodzi . Można zakupić drugą baterię . Pozdrawiam i miłego pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gajowy Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 'Navionics europe HD' Nie ma nic lepszego Mapa obejmuje następujące jeziora z dokładnością do 1 metra (wraz z batymetrią): Bełdany, Białoławki, Boczne, Brzozolasek, Buwełno, Dargin, Dobskie, Duży Niałk, Gołdopiwo, Górkło, Guzianka Mała, Guzianka Wielka, Jagodne, Kirsajty, Kisajno, Kocioł, Łabap, Łuknajno, Mały Niałk, Mamry, Mikołajskie, Mulik, Nidzkie, Niegocin, Pogubie Wielkie. Przylasek, Roś, Ryńskie, Stręgiel, Szymoneckie, Śniardwy, Święcajty, Tałtowisko, Tałty, Wiartel, Wigry, Wojnowo, Zegrzyńskie + port jachtowy Keja. Pozostałe jeziora i zbiorniki wodne przedstawiono na mapach konturowych, bez batymetrii. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 narazie zapaczkowałem wszystkie programu na mojego chomika /eljotnes - hasło 1111/ http://chomikuj.pl/eljotnes/W*c4*98DKARSTWO+Mega+Paka+czyli+to+co+lubi*c4*99+-gazety*2c+filmy+(1111)/GPS+programy+do+lokalizacji+w*c4*99dkarskiej+na+telefon i zacznę testować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 'Navionics europe HD'Nie ma nic lepszego Mapa obejmuje następujące jeziora z dokładnością do 1 metra (wraz z batymetrią): Bełdany, Białoławki, Boczne, Brzozolasek, Buwełno, Dargin, Dobskie, Duży Niałk, Gołdopiwo, Górkło, Guzianka Mała, Guzianka Wielka, Jagodne, Kirsajty, Kisajno, Kocioł, Łabap, Łuknajno, Mały Niałk, Mamry, Mikołajskie, Mulik, Nidzkie, Niegocin, Pogubie Wielkie. Przylasek, Roś, Ryńskie, Stręgiel, Szymoneckie, Śniardwy, Święcajty, Tałtowisko, Tałty, Wiartel, Wigry, Wojnowo, Zegrzyńskie + port jachtowy Keja. Pozostałe jeziora i zbiorniki wodne przedstawiono na mapach konturowych, bez batymetrii. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Tak zapytam: masz i używasz czy przeczytałeś w necie lub reklamujesz?Dlaczego pytam? Ano dlatego, że ja mam i nie chcę używać i wyrzuciłem pieniądze. Wyjaśniam szczegółowo.Zakupiłem legalnie sondę Elite 5 ze Stanów i równie legalnie drogą kupna wszedłem w posiadanie map Navionics. Pływałem po Skandynawii i te mapy działały tam bardzo dokładnie, więc wiedziony tym tropem wydałem ponad 200 zł i zakupiłem interesujący mnie kawałek map z jeziorami, na których łowię. W szczególności z jednym mazurskim o powierzchni 400 ha.Po wgraniu wszystkiego jak instrukcja kazała pojechałem, a w zasadzie popłynąłem na testy.No i o ile gps w Elite nie jest mega dokładny, bo myli się o około 6-7 metrów (testowane z trzema urządzeniami równocześnie) o tyle mapy Navionicsa mylą się nieco znaczniej, bo okazuje się że moje 400ha jezioro, wg map Navionicsa znajduje się prawie 6 km dalej niż jest w rzeczywistości.I to nie jest dokładność o której ty piszesz, czyli 1m i nie jest to błąd gps o którym ja piszę czyli 6-7 metrów.Zatem ja osobiście nie mogę polecić tych produktów, bo są po prostu do niczego - w części warmińsko-mazurskiej. Zdecydowanie natomiast mogę polecić ich produkty, jesli chodzi o Skandynawię - działało w Szwecji i w Danii.Dodatkowo przeprowadziliśmy z kolegą test na identycznej Elitce, lecz zakupionej w polskiej sieci dystrybucyjnej. Test wypadł tak samo, czyli my pływamy po piachu, a woda jest 6 km dalej.Potencjalni kupujący, niech wyciągną sami wnioski i uczą się na cudzych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 darogryf Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Dodam, że nawet linia brzegowa M. Bałtyckiego nie pokrywa się z mapą (w naszym kraju). Mam pełną mapę morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 eljotnes Opublikowano 18 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) a może takie cacuszko: http://allegro.pl/nowosc-wersja-2-0-jedyny-w-pl-mini-lokalizator-gps-i4598927695.html 24 loklozacje, dokładność 2-5m ???, udeńko i 170zł Edytowane 18 Września 2014 przez eljotnes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Delux Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Alpinequest. Uzywam od kilku lat. Autor otwarty na sugestie. Mozna wgrywać własnoręcznie kalibrowane mapy. Dodawanke nowych waypointow nest szybkie i proste. Ogolnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 GPS Essentials na androida. Używam od 2 lat. ja również! Dodatkowow DR Depth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Używałem bezpłatnej wersji Traxx Outdoors , spodobała mi się aplikacja i wykupiłem rozszerzenie aplikacji (więcej funkcji) po dłuższym użytkowaniu stwierdziłem że telefon nie zastąpi reczniaka i kupiłem germina etrex 20 , ma wszystko to czego potrzebuje , pewny chwyt w ręce nie martwię sie jak pada na niego deszcz i najwazniejsze bateria nie pada jak w telefonie.Ogolnie apka na telefon dobra tylko minus ze trzeba uważać na telefon podczas użytkowania , używałem na samsung galaxy s3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 http://www.cnet.com/products/otterbox-armor-series-protective-cover-for-cellular-phone-series/Polecam do S3 na deszcz i kurz. Antena w ręczniaku lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pampi Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Ja używam aplikacji fishing points. Korzysta ona z map Google earth. Można klepac waypointy i zapisywać trasy trolingowe co do dokladnosci GPS ciężko określić ale zawsze trafiam tam gdzie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Panowie sciagłem sobie locus free i fishing point bo jechałem na ryby. Gdy juz znalazłem fajną miejscówe ze jakies brania były mysle zapisze sobie. Wlanczam locusa cos tam sie niby laczy, nie moze sie polaczyc, nie widze mapy ble ble, odpalam fishing point tosamo jakies ustawienia, wprowadzam wspolrzedne gps pisze mi ze nie moge tego zapisac, nie wiem jak ble ble. Pomyslalem sobie kur...jestem na rybach czy na zajeciach z informatyki,do tego slonce na ekranie nic nie widać a w pizdu 30 min stracone na zabawe i nic z tego, biore kija macham dalej, wspolrzedne mam w glowie a azymuty na lądzie. Ktos ma jakis prosty program dla prostego chlopka niech poda nazwe a nie jakieś kombajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 manonegra13 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Zainwestuj w ręcznego gps i będziesz zadowolony :-)Mam etrex20 w słońcu wszystko fajnie ładnie widać. Edytowane 25 Września 2014 przez manonegra13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Tak brat ma żółtego garmina ale on tylko zaznacza punkty i rysuje linie pływania, mi chodzi głównie o stawianie punktow ich nazywanie i możliwośc nawigowania własnie do odpowiednio wybranego punktu juz zapisanego tak jak w nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grzegorz B. Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 WayPointhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.crobot.waypoint&hl=plProściej się chyba nie da. Brakuje mi tam tylko połączenia z kompasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
eljotnes
Czy ktoś zna i stosuje /praktycznie/ jakiś program do zaznaczania i odnajdywania miejsc na jeziorze.Technika poszła tak do przodu że może cos jest na smartfony, a nie koniecznie dodatkowe urządzenie np. Garmin
Top użytkownicy dla tego pytania
7
5
4
4
Popularne dni
26 Wrz
7
5 Mar
7
2 Wrz
5
27 Wrz
4
Top użytkownicy dla tego pytania
suhhar 7 odpowiedzi
eljotnes 5 odpowiedzi
mirkus 4 odpowiedzi
Koza11 4 odpowiedzi
Popularne dni
26 Wrz 2014
7 odpowiedzi
5 Mar 2023
7 odpowiedzi
2 Wrz 2014
5 odpowiedzi
27 Wrz 2014
4 odpowiedzi
Popularne posty
eljotnes
ktoś praktycznie stestował albo używa ?
marcinesz
Bawiłem się LocusPro, ale ze względu na zżeranie baterii podczas długiego pływania jednak zainwestowałem w "ręczniaka".
Kamil Z.
Ja zainstalowałem sobie WayPoint'a. Prosty, jak budowa gwoździa. Ale dla mnie spełnia swoją rolę
61 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi